Всеки вот заедно с референдум, зове президентът

"Няма да струва нищо, но ще има огромен ефект"
Обновена: 4 фев 2014 14:03 | 4 фев 2014 12:05, Веселина Йорданова
144
Всеки вот заедно с референдум, зове президентът
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Да се провежда референдум по важни въпроси с всеки предстоящ вот – за това се обяви президентът Росен Плевнелиев.

„Вместо политиците да бъдат просто говорители на народа, вярвам, че е по-добре народът да бъде питан, независимо какъв ще бъде резултатът. Силата на референдума не е да предскаже резултат, а хората да кажат кое е добре, кое е зле и как да се случват нещата в държавата. Би било добре с всеки избор оттук нататък да има референдум“, коментира държавният глава пред журналисти.

Още по темата
По повод инициираното от него допитване президентът посочи, че в обществото има консенсус за това, че изборното законодателство и начинът на правене на избори трябва да се подобри.

„Хората имат мнение, защо да не ги чуем по тези и по други важни въпроси“, изтъкна Плевнелиев.
 
Държавният глава заяви, че искрено вярва в пряката демокрация и ще работи за това гласът на народа да бъде чут.

Плевнелиев изрази надежда това национално допитване да бъде само един от референдумите, които ще се проведат в България в следващите години. „Няма нищо по-добро от това всеки избор да бъде съчетан с референдум - това няма да струва нищо, но ще има огромен ефект“, убеден е държавният глава.

На въпрос за доклада на ЕК за корупцията Росен Плевнелиев заяви, че е важно всички институции да излязат с отговорно отношение по въпроса. "Крайно време е да има резултати, вместо за шести пореден път да започнат да обещават промени в законите и реформи, защото пет пъти е променяна системата на правораздаване в България", заяви Плевнелиев.

Крайно време е да има резултати, нищо повече, просто покажете, че работите и раздавате справедливост, призова президентът, който по-рано присъства на подписването на Споразумение за сътрудничество между автомобилните клъстери на България и Саксония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
03.03.1878 преди 10 години
"bg referendumi v sledvastite godini" :-))))))))bg prezident pluva v oblak ot iluziii:-)))))))referendumi sega, dnes, tosi mesetz, sledvastia mesetz, vseki mesetz....bg systemata "chakai malko" gori dnes.dialog dnes - jiv, otkrit, chesten, s dobre otvoreni ushi za mnenieto na bg naroda. inak ste ima boikot na 25 mai. prosto kato fasula e.
125
0
 
2
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Предложението е добре, но ще може ли да гарантира г-н Плевнелиев, че приближените олигарси до него няма да закачат държавата и да се месят в работата на министрите? Според мен е прекалено много зависим от лица, които са стояли в сянка и продължават да стоят в такава. Заради това казвам, че това е нож с 2 остриета, защото едни хора биха си тръгнали така, а на тяхно място да дойдат съвсем други. Определено положението е много деликатно и трябва да се даде гаранция пред народа, че олигархията няма
124
0
 
1
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
И как прецени Плевнелиев, че ще има огромен ефект?! Ако съдим по референдума за Белене, то със сигурност ефектът ще е - нулев! Трябват промени в избирателната система, тогава да мислим за референдум.
123
0
 
2
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Президента да не се занимава с референдуми, защото имам чувството, че самият той не е много на ясно с каква цел се провеждат референдумите в другите страни. По добре да отговори на Камарите на работодателите, защо ги пренебрегва спрямо бизнес средата в страната.
122
0
 
2
 
! Отговори
Лонсдейл преди 10 години
Плевнелиев май иска да пореден път да се изсили. Ами хайде няма нужда. Излишно а и това няма а компенсира поредицата гафове и скандали.
121
0
 
1
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Той хубаво зове, но това няма как да се случи, дори и сега не може да ни накара да гласуваме, много ще му е трудно, а забрави, че ГЕРБ предлагат да ни дават по 20 лв, за глас, колко хубаво да ни стимулира, но няма как се случи, след като знаем всички какво ще стане.
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя взе да ми става все по-симпатичен
119
1
 
2
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
При положение, че всички партии в момента са еднакво презирани от избирателите, остава открит въпросът кой ще може да управлява България? Най- презирана е ГЕРБ. БСП се опитва да им изстърже фекалиите, така че, не говорете глупости
118
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Браво Г-н Президент
117
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 години
ИБраво Г-н Президент.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1Трагедия.Стокхолмски синдром.
115
2
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 10 години
Мале, бе човяк, ...а звучиш ми като да са те лекували заедно с Болен Сидерое!!!Вземи си хапчетата и се успокои. Не така ей,...и нанас ни се живее добре,..аха!
114
3
 
3
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Да живее президентът!!!!Гордост е за държавата президент които отстоява интересите на България от крадливите червени и ***. Ура за президента!Долу мръсната смрад!
113
4
 
3
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Безумец е онзи, който мисли, че бедите, болките, тежестта и обидата могат да повалят и да унищожат БСП. Днес, след върховите изпитания, ТЯ е по-мъдра, по-зряла, по милосърдна и по-могъща. Вярвам, че страданието ражда гордост, изпитанието воля, а нападките на свои и чужди вяра. Сигурен съм, че БСП ще докаже колко е много е преди всички останали злобни и меркантилни същества и партиики.
112
2
 
1
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Ако толкова народ беше против ЕС и НАТО, това щеше да се усеща в говоренето на левите, не да им мхаат с опашка.Даже волен не съм го чул да е за илизане от ЕС, демек и неговите изтрещели 3 % не са толкова изплескали
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***,голямо *** на коментари си приедприел!Какво лошо видя в коментара ми,че искам референдум за:членството ни в ЕС и НАТО,преразглеждане на приватизацията и приватизационните договори,разсекретяване на и свободен достъп до всички договори във всички сфери през последните 24 години касаещи бъдещето на българите и поколенията им.Това е предпоставка за ново начало!Да види добре народът кой,как си е свършил работата и защитил ли е интересите на българският народ така,както е положил клетва
110
0
 
3
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименИ какво ще правите без златната новина за протестите с която си избивахте нормата от човекопостта на час?Аплодирайте залеза на поредния момент в бг историята , в която нещата можеха да не са както са.
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен1. Кои ние?Аз за герб не съм гласувал.Това,че смятам за тъпо да позшоляваш на тея същите неща като на Бойко, само щото са "наши", гербер ли ме прави?2. Волен си го наби главно на себе си.В следващия парламент волена ще се казва бареков.Но пък не пречи да си фантазирате на саме под душа.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
111, а гъ*за на Роската ти ухае на люлак ли?)))
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щеше да е смешно, ако не е трагично...