Кристалина Георгиева или Томислав Дончев? Рано е да се каже!

Все още не е ясно кой ще води листата на ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2014 09:08 | 5 фев 2014 09:03,
78
Кристалина Георгиева или Томислав Дончев? Рано е да се каже!
Кристалина Георгиева и Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

Все още няма яснота кой ще води листата на ГЕРБ за евроизборите, обяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

"Предстои голямо отчетно изборно събрание, което ще се проведе на 16 февруари, след това ръководството на партията ще реши", обяви тя.

Още по темата
По думите й завъртените в медиите имена на Кристалина Георгиева и Томислав Дончев, като водачи на евролистата на бившите управляващи, са все още в рамките на слуховете.

Павлова коментира и промените в Изборния кодекс на комисията "Манолова", които по думите й не защитават интересите на всички български граждани.

"75% от българите искат те да определят как да гласуват чрез референдум", настоя тя и категорично отхвърли тезата, че ГЕРБ прокарват интересите на президента.

Лиляна Павлова заяви, че техните промени в Изборния кодекс са внесени още през лятото на миналата година, далеч преди държавният глава Росен Плевнелиев да обяви своите в края на миналата седмица.

"Нашите предложения отговарят на това, което искат и хората. В настоящия си вид обаче предложенията на управляващите елиминират гражданското участие. Ако липсва мажоритарния елемент, хората да нареждат листите, ако липсва възможността българите в чужбина да гласуват по електронен път, нищо няма да се промени", категорична бе тя.

Спорд нея е важно хората зад граница да могат да гласуват, защото по този начин ще се елиминират твърдите ядра у нас, които отново ще определят управляващите.

"Ние не сме съгласни това да се случи, трябва да има максимално висока избирателна активност, защото само тогава ще преодолеем проблема с контролирания и с купения вот, а и с автобусите", допълни тя.

По думите й предложенията им са разумни и не може да разбере защо управляващите се страхуват да ги приемат.

"Виждам панически страх от това да има и референдум, и задължително гласуване и да има и мажоритарен елемент", каза тя.

Павлова съобщи, че ако предложението на президента за референдум бъде отхвърлено, от ГЕРБ ще инициират и подписка в полза на допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
18
 
! Отговори
иван преди 10 години
Сталинка няма и не иска да има нищо общо с проблемите на обикновения българин.Тя направи или не направи нищо за живота в България.Тя игра срещу интересите на българската държава вече двадесет години.Много е далече от социалните тегоби на своите избиратели.
7
3
 
18
 
! Отговори
Само за Българин преди 10 години
Не гласувам и никога няма да гласувам за ГЕРБ. Но като външне човек, далече по-добре е Томислав Дончев, защото е наш човек, запознат с условията в държавата. Кристалина е далече от нуждите на Българите, тя го доказа като еврокомисар. Тя си е вече една чужденка. Нищо Българско не е останало в нея.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Готин костюм Георгиева. Като змийски люспи. Натуралистка.Пък и с този костюм става и за нудистки плаж - няма да се види, че е облечена. А пък и за парламента става. Ще се слее с "обществото" змиьорки.Тоя пън отлево нема да го коментирам. И той баш-джангал.
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами, ще го измислят това с електронния вот бе, нали сме номер едно в IT услугите и информационните технологии. Манолова е само лъгаха народа, оставката им е наложителна!
4
2
 
15
 
! Отговори
ааа преди 10 години
Kristalinka лично ще подпомага сирийците да оправят нашите девойки ,за да се помогне за демографския прираст на страната!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде ги намерихте Кристалина, Бисеров,Златанов...все висококаратови,бе!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко мъ интирисувъ.....
1
14
 
9
 
! Отговори
сталинист преди 10 години
Аз съм за Сталинка, тя си е наш човек !