Направиха Пеевски символ на злото, а били зад широкия му гръб

Местан: ДПС не е пращала депутата си в МВР
Обновена: 13 фев 2014 17:33 | 13 фев 2014 10:58, Анисия Иванова
117
Направиха Пеевски символ на злото, а били зад широкия му гръб
Лютви Местан. снимка, архив: Булфото

Задочният спор Делян Пеевски и Цветан Цветанов е оздравителен, защото трябва да говорим за задкулисието с имена. Това каза пред bTV лидерът на ДПС Лютви Местан.

Бойко Борисов, Цветан Цветанов и партия ГЕРБ в последните осем месеца извличат морално политически аргументи от личното си разграничение от Делян Пеевски, смята той.

Относно поисканата справка за посещенията на Пеевски в МВР, според която те са 40, Местан уточни, че тя е за посещенията до март 2013 г., докогато Цветанов е бил вътрешен министър.

Още по темата
Най-вероятно ще се окаже, че срещите им не са били само в МВР, а и другаде, заяви лидерът на ДПС.

Според него фактът, че двамата са се срещали, е от голямо значение за профила на Цветанов и Борисов. Обект на укора в тези срещи според него не е Пеевски, защото той е бил редови депутат, а Борисов и Цветанов.

"Не знам от какво естество са били тези срещи - дали са бизнес срещи, лични срещи. Знам само, че не са били политически“, каза Местан и заяви, че ДПС не е изпращал там Делян Пеевски като политик.

Той призна, че когато е попитал Пеевски за естествето на срещите му със Цветанов, „Пеевски бил твърд в дискретността си”.

Според лидера на ДПС задкулисието се изразява в двуличието на ГЕРБ. „8 месеца те организират бунтове, опитаха се да превърнат Делян Пеевски в символ на политическо зло, сега става ясно, че са били плътно зад него и са се чувствали уютно зад широкия гръб на господин Пеевски“, отсече Местан.

Според него няма по-класически пример от това да буниш протести против някого и в същото време задкулисно да си бил с него в продължение на години.

"Ако публично обявя, че се срещам с някого, това не е задкулисие. Но ако един министър се среща с някого, а отрича, това е задкулисието. Пеевски както е тръгнал с разкрития „А,Б”, така да стигне и до „Ю,Я”, защото е оздравително", коментира Местан.

Тези истини трябва да се знаят, защото съдебната система се компрометира от лъжите на Цветанов, смята още лидерът на ДПС.

"Няма нищо странно в това да се срещат вътрешен министър и главен прокурор, странно е, ако тези срещи се уреждат от друг човек. Не мога да вярвам на лъжите на Цветанов, той е патологически лъжец. Лъжите му са документирани", коментира Местен по повод твърдението на бившия вътрешен министър, че Делян Пеевски се е срещал с Цацаров непосредствено преди назначаването му за главен прокурор.

Местан благодари на ГЕРБ за внесения вот на недоверие в сектор „Сигурност”. По думите му вотът бил необходим от гледна точка на публичния интерес, получил се дебат и българските граждани видели в сравнителен план две различни концепции.

„Има много проблеми на сигурността , които трябва да се решават, но точно тази тема като вот на недоверие беше тежка политическа грешка. Цветлин Йовчев трябва да ускори реформите, които е започнал. Той направи няколко много радикални стъпки и се сне усещането за полицейщина. Средата в България е много по-демократична”, констатира Местан и изрази увереност, че няма шанс МВР шефът да се бърка в едно или друго разследване .

Лидерът на ДПС се зарече, че партията няма да отстъпи от искането си да може да се прави агитация на майчин език. Ако поканим европеец либерал да води евролистата на ДПС - на какъв език трябва да говори, попита риторично Местан. Той беше глобен с 2000 лв. за агитация на турски език, но отсече, че няма да отстъпи и ще стигне до Страсбург, за да се докаже, че е глобен незаконосъобразно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sa izliza 4e Peevski nesamo e onojdal Cucio ami i Budiozatova okolo Cecko I budko smrdi na izprajnenia- zastoto ime e scepen analnia nerv i ne se udarjat kogato se valnuvat i lujat
86
2
 
0
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Баш приятелите на Пеевски и Задкулисието са ГЕРБ Пеевски е получил достъп до най-високо ниво на секретност, даден му от комисия съставена изцяло от хора назначавани лично от Буда Е, как така, нали ГЕРБ са против Пеевски?- Да се върнем на самото гласуване 20 депутата от Атака бяха командировка, липсваха 3-*** от БСП и един от ДПС. Тоест, ако ГЕРБ не влязат кворум няма и избор няма - Да, но ГЕРБ влязоха, гласуваха против, НО осигуриха избора на Пеевски и се изнизаха от залата с което провалиха гласуването оставката на ПеевскиЯсно е като бял ден - Д.С. кадрува Буда
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало, екзактния! Ти срам нямаш ли? Винаги си готов да плашиш с преврат. Бързо забрави Бисеров. А ментата Данчо. Я по-кротко. До ушите сте в л...а, ама не ви пука зад огражденията. Няма да е за дълго. Вече никой не ви вярва.
84
0
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Дебелият му гръб имат предвид?
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми дами и господа - Манолова,Борисов,Местан,Станишев и т.н., Моля , спрете!Това е вече пълна лудница, направете нещо полезно за хората
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако Борисов и Цветанов бяха такива злодей каквито ги изкарват ,досега БСП щеше да ги осъди и да ги вкара в затвора и се питам защо бсп не предприема никъкви мерки а само говори значи не могат да съберат никъкви съществени докъ.азателства бсп са честна партия и всеки който е пресъпил закона го наказват защо тогава не правят нищо по въпроса съ бойко и цецо ?
81
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Водещите опитаха услужливо да защитят Цветанов и ГЕРБ, но не им се получи. Местан им го каза в очите, което беше направо в десетката. БТВ, айде малко безпристрастност!
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спорът няма да е оздравителен само за Цецо. За него ще е оцветен в раирано, защото Пеевски изнесе достатъчно данни. На ход е съдът!
79
0
 
3
 
! Отговори
nestan преди 10 години
agitazia na roden ezik,ako si cujdenez i ne znaes bg ezik,kak hem s pasport ot bg,v parlamenta vlastvat,a ne znaiat ezik
78
0
 
12
 
! Отговори
ми4 преди 10 години
Пеевски символ на злото :):):)по скоро е символ на Кей Еф Си !!!
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте се дръгняли бе ! Работете за хората ! Погледнете навън - това е един страдащ и отчаян народ, съвест някаква нямате ли?
76
11
 
1
 
! Отговори
BorisovTroll преди 10 години
Цвинокио обвиняем х2; Животното Фидосова изобличена; Плевневменямски доказан вече олигарх!!!! Това са хората, които ви плащат вие сте предатели спрямо държавата и се опитвате да спрете съдебни дела срещу тези изверги!!!!
75
11
 
1
 
! Отговори
BorisovTroll преди 10 години
Няма да успеете, защото сте малко, платени сте и сте подметки на престъпна клика!!!! България иска да разобличи далаверите на ГРОБ и затова е зад г-н Орешарски!!! Искате промяна гласувайте през 2017-та!!!!
74
12
 
4
 
! Отговори
BorisovTroll преди 10 години
Мишоци долни, ГРОБарски, чуйте гласът на България: Вие сте платени ***! Оставете правителството да работи! Не се излагайте повече господарите ви се изпокриха!
73
12
 
3
 
! Отговори
BorisovTroll преди 10 години
Ей, ***, крадци и престъпници ви плащат не ви ли е срам? Дайте шанс на правителството да закопае животните от ГРОБ!!!
72
13
 
3
 
! Отговори
BorisovTroll преди 10 години
България гласува и избра правителството на Орешарски.... като толкова искате промяна, гласувайте за господарите си от ГРОБ след 4 години, ако все още са на свобода, тези ***!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
baba iaga преди 10 години
a,jelev smesnika iade ot naroda pensia v grozden,vmesto da si napravi harakiri,prizna dps-mnogo gafove i niama nakazane
70
0
 
0
 
! Отговори
baba iaga преди 10 години
mectaia za edin hubav den-ponedelnik,vsicki vare v parlamenta,mazni,naplüskani ***,i hop otvariase vratata i kursum za vsick,
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зловонната слуз Местан трябва да бъде изтрита от политиката и след него и такива като него-яка дезинфекция месеци наред. Голяма смрад и разложение се носи от средата на парламента... Марш по родните места! Отивай да нижеш тютюн и там точи лиги с твоя "концепт" и други подобни глупости, типични за простафалници, които много искат да са "интелигентни".
68
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
НЕ БЪЛГАРИН...КАЖИ ЗА КОГО РАБОТИШ...ЗА АНКАРА ИЗГЕЖДА..КРАДЕЦ ДОЛЕН