Служителка на ДАТО "снасяла" на бандити, че ги подслушват

Тарифата й стигала до 3000 лева, имала и "месечен абонамент"
Обновена: 18 фев 2014 14:27 | 18 фев 2014 12:01,
86
Служителка на ДАТО "снасяла" на бандити, че ги подслушват
Снимка: flickr

Служителка в новата агенция, осъществяваща подслушванията - ДАТО, е продавала информация на подслушвани лица, обявиха след задържането й от прокуратурата.

Антоанета Първанова информирала клиентите си срещу тарифа от 500 до 3000 лева.

Подслушваните пък били на по-високо социално ниво от улични дилъри. Политици обаче не били сред тях.

Някои от информираните дори били на "месечен абонамент", разкриха от прокуратурата. Според разследващите тя е възпрепятствала много разследвания и е изнасяла информация многократно.

Имало е посредници в дейността й - близки нейни роднини.

Шефът на ДАТО Цветан Китов обясни, че от 2010 г. служителката е работила в сектора, който приема исканията за СРС-та.

Задълженията й били свързани с три изисквания: дали искането за СРС е законно, да въведе данните в електронния регистър и след сверки и проверки да въведе искането за подслушване за по-нататъшно изпълнение.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че жената е задържана за нерегламентиран достъп до специални разузнавателни средства. Повдигнато й е вече обвинение за изнасяне на държавна тайна.

Първанова е задържана вчера на работното й място и към момента е в ареста.

Съвместната операция, при която жената е задържана, е дело на ДАТО, ДАНС и прокуратурата.

Според председателя на родното ФБР Владимир Писанчев акцията е знак, че институциите имат контрол една над друга и както ДАНС може да следи работата на ДАТО, така и обратното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сестра, брат, роднини... всичките избягаха навън. Вместо ченгетата да си вършат работата и да вкарат Бисеров в затвора, защото е опънал половин милиона нас, те ще вкарат поредната кокошка. Оказва се, че всеки има избор. Или да емигрира или да краде на дребно за единия хляб.Ако и сега от ЕС не поискат оставките на всички шефове в РПУ-тата, незнам кога?Поне да почнат да ги местят в различни административни райони през определен период. Вече толкова години и нулев резултат. Политици и мафия =1
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лелката продавала инфо на дребните риби, а нейните преки и непреки началници на Бисеров.Лелката в затвора, а шефовете на полицията ще си пекат дупетата в някой курорт с парите, които Бисеров и мафия откраднаха от нас.Да живее справедливостта.Нека да издигнем паметник на дойстойния шеф на РПУ.Срам ме че живея в страна където най-мръсните хора бият с палки стачкуващите българи.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И само тя ли????Ченгетата и митничарите са недосегаеми.Честните ги принуждават да напуснат преждевременно .
74
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Нали знаете че там всички са с връзки.
73
2
 
9
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
100 % ченгетата са хванали някакъв наркоман и са му дали някоя и друга хилядарка, за да ходи и купува инфо от лелката в МВР-то. Сега шефовете на полицията няма да бъдат уволнени от ЕС.Да бе, да! Повярвахме Ви! Дай Боже по-скоро всички шефове в РПУ-тата да бъдат уволнени. Това ченгето не е човек. Тази лелка се оказа по-голям "агент" и от "007". Цели три години е слагала в малкия си джоб всички и никой не е знаел нищо.
72
1
 
14
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
МВР скоро ще бъде изринато с много голяма лопата. Там от години се шири най-високо ниво на престъпност и безотговорност. Ние плащаме данъци, за да може вместо да ни защитават от престъпниците те се борят и бият народа, когато стачкува. Ето това е днешния началник в РПУ-то. От *** нагоре. А, сега вече разбрахме, че са станали и готвачи на пилешка супа.Така ще да е, когато министъра ни е специалист по приготвянето на постни пици.
71
0
 
13
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
Ако шефовете в РПУ-тата не са знаели, че цели три години пред техните очи някаква лелка е правила частен бизнес, то веднага ЕС трябва да изисква да бъдат уволнени поради некадърност.Ако пък шефовете в РПУ-тата са и направили ***, за да може те незабелязано да продават инфо на Бисеров за много пари, а кокошките на други кокошки за малко пари, то веднага трябва да бъдат уволнени шефовете на всички РПУ-та.И в двата случея имаме некадърници и ***, които са докладвали на Бисеров за много
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОМУНИСТИТЕ ПОДСЛУШВАТ
69
1
 
5
 
! Отговори
както обикновено преди 10 години
види се доста хора не кълват на пуснатата стръв. Н'еква си там "абонирала" за по 500 лв/мес за актуален ченгесарски бюлетин. Ми флашките дет' ги размахват разните дупетати. И те ли вървят по такваз ниска тарифа и същата кифла ли ги пласира?
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изкупителна жертва на какво господине, на глупавите бръмбари в главата и.
67
0
 
17
 
! Отговори
bravo преди 10 години
вие представяте ли си как цели три години са се правели на ни лук ял, ни лук мирисал.все едно аз три години да крада пред РПУ ПЛОВДИВ и никой да не ме хване.Нека не си мислим, че онези хора от ЕС са ***. Всички големи шефове в МВР трябва да бъдат незабавно уволнени.
66
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 10 години
Ето какви личности назначават на отговорни държавни служби. Как и кай я назначи? Затова сме на тоя хал.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, като се назначават хора без да се проучват, а се назначават калинки без ум в главата, хора жадни за постове и власт. Все още има такива и дори им се увеличават заплатите по два, три пъти в годината.Тая *** е някоя "калинка", която са я укрили защото се нагажда според властта. Тапията и е взета по дистанционен начин или в тази поза" V ".
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая *** е една незначителна изкупителна жертва... Реално за да има достъп до информацията, някой на по-високо ниво я изнася по ниските етажи... Като в родното МВР-е катаджиите по улиците снасят на шефа си а той на началника над него и така по веригата до върха...
63
7
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
има деца как да ги издържа с една заплата, на оня депутат 2000+ на месец не му стигали. и тя е взела нещата в свои ръце, белким поне до 2000+ си докара на месец
62
2
 
42
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
На ...родното ФБР,им трябвало цели три и кусур...годинки за да разкрият,че под носа им,една...мисирка снасяла информация на куцо и...сакато.Айй сега...всинца,да си върнат заплатите дето са получавали и вкупом да напуснат,а на тяхно място да дойдат люде...достойни,да носят кръста на служебната и държавна...отговорност.
61
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Do nomer 62:Mnogo te molia ,ne biva da psuvame tezi nashi politici,zashtoto posle idva red na tiahnite otrocheta.Ne biva da se razmnojavat,a triabva da izchezvat !
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето на това му се вика пилешка супа. Защо МВР не процедура така бързо за Би се род? Я, тоя с пагоните под дънките от МВР да каже колко прибра от Бисеров, за да му снесе толкова бързо информация. кокошки не ни интересуват.
59
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калинката на Цвъко даде фира ...хахаха
58
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Otnovo "niakoi" se machi da otkloni vnimanieto na obshtestvoto I da prehvarli "topkata" na niakakvo "pilence",dokato "petlite" se razhojdat na svoboda.