Служителка на ДАТО "снасяла" на бандити, че ги подслушват

Тарифата й стигала до 3000 лева, имала и "месечен абонамент"
Обновена: 18 фев 2014 14:27 | 18 фев 2014 12:01,
86
Служителка на ДАТО "снасяла" на бандити, че ги подслушват
Снимка: flickr

Служителка в новата агенция, осъществяваща подслушванията - ДАТО, е продавала информация на подслушвани лица, обявиха след задържането й от прокуратурата.

Антоанета Първанова информирала клиентите си срещу тарифа от 500 до 3000 лева.

Подслушваните пък били на по-високо социално ниво от улични дилъри. Политици обаче не били сред тях.

Някои от информираните дори били на "месечен абонамент", разкриха от прокуратурата. Според разследващите тя е възпрепятствала много разследвания и е изнасяла информация многократно.

Имало е посредници в дейността й - близки нейни роднини.

Шефът на ДАТО Цветан Китов обясни, че от 2010 г. служителката е работила в сектора, който приема исканията за СРС-та.

Задълженията й били свързани с три изисквания: дали искането за СРС е законно, да въведе данните в електронния регистър и след сверки и проверки да въведе искането за подслушване за по-нататъшно изпълнение.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи, че жената е задържана за нерегламентиран достъп до специални разузнавателни средства. Повдигнато й е вече обвинение за изнасяне на държавна тайна.

Първанова е задържана вчера на работното й място и към момента е в ареста.

Съвместната операция, при която жената е задържана, е дело на ДАТО, ДАНС и прокуратурата.

Според председателя на родното ФБР Владимир Писанчев акцията е знак, че институциите имат контрол една над друга и както ДАНС може да следи работата на ДАТО, така и обратното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случайно ли са сложиха на този пост кокошка с два кредита и болна майка? Жената я пуснете, а тези които са и направили *** ще ни отведът при истинските престъпници. Скоро колелото ще се завърти. Няма да има спасение за МВР готвачите на пилешка супа.А, Би серия знаеше още преди че не та та да знаят.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още ли ни слушкат..сега пак за какво....че ние си ги псуваме най-редомно политиците..и от това ли ги е страх вече..ей тази пасмина стана много чувствителна...да им го...хахахахааа да живее ДАНС И ДАТО И СЕАТО И НАТО И КРЕАТО И....
55
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да я вкарат в затвора за 20 години. Да плати глоба от 250 000 лева. Да я притиснат да каже на кого е снасяла информацията и да и намалят затвора с 5 години. И ааайде, следващият!
54
0
 
13
 
! Отговори
предлагам преди 10 години
предлагам тази статия да бъде прекръстена от журналиста - "Пилешки булюн".Дано повече българи схванат сарказма.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗаблудаБРАВО! Много станахме. Българина почна да поумнява. Скоро колелото ще се завърти.Ще ли може МВР да прави капани на кокошки и поклони на Бисеров?Кокошката в затвора, а Бисеров пече дупето на морето.Тия от МВР-то ни взеха за гювеч. Правилно е написал журналиста: "...няма данни за политици и големи мафиоти". Тоест само кокошки!!!
52
0
 
19
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
Пазарна икономика, кой каквото има с това търгува. Отговорник на склад в полицията продава оръжие, тази - информация, народните ни избраници (ако мога да ги нарека така) - влияние и други екстри ... идилия.
51
0
 
8
 
! Отговори
Хванаха Я преди 10 години
Ликувай, народе ! Край на корупцията ! Край на негативните европейски доклади ! Нагоре по пирамидата всичко е чисто като сълза !
50
1
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
В България бе реставриран капитализмът. Капитализъм, власт на капитала - банкерите. Четете "желязната пета" на Джек Лондон. Демокрацията ражда огромни необразовани маси и малка върхушка, тънеща в лукс и разврат -казал го е Александър Стамболийски. През 1934 неграмотните в Царство България са били 2 700 000, полуграмотните 900 000. Пенсионерите са били 140 000, около 2% от населението. Помните лозунга "45 години стигат"? БСП, СДС, ДПС и пр. са просто поставени лица, от тях нищо не зависи.
49
0
 
35
 
! Отговори
голям праз преди 10 години
Е, хванали са една малка чиновническа мишка, а плъховете, а котараците ?
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе нали всичките минаха през детектор на лъжата, преди да ги преназначат ? В болнични ли е била тогава дамата, или тия на детектора също са на "абонамент" ?
47
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горят малки бушони за заблуда на обществото. На това ниво няма бивши. Всички са в кюпа. Занимават ни с глупости, за да ни отклоняват от същественото. Големите риби мълчат и се смеят. Смятат, че с тези кьорфишеци са ни убедили колко отговорни хора са. Манипулациите на това управление няма да спрат. Дойдоха с лъжа и измама и така ще си я карат. Дано господ ни помогне това чудо да се свърши. Явно сами не можем да се справим. Никой не е победил ДС. Така е тръгнало и...
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горката женица, сега ще и разширят алката, а това, че службите ни работят срещу България в полза на враговете ни е законно и по ***! Лош, лош, лош мачък!
45
1
 
24
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
Само искам да си представя, ако се махнат коментарите на троловете от всички цветове какво ли ще остане тук като коментар и какъв ще е облика на сайта! Пълни смехории има в коментари, нямащи нищо общо с темата или ръсещи обиди към този и онзи без грам аргумент за това! Просто всички сайтове и медии са оцветени от различни партийни писачи! Жалки сте бе продажници!
44
4
 
10
 
! Отговори
Хахо преди 10 години
Български служби - пари на вятъра, спи се за пари и се симулира дейност.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И сега какво - съдът ще я пусне под парична гаранция от 300 лв., а след това ще я оправдае... Този филм сме го гледали вече....
42
3
 
5
 
! Отговори
иван преди 10 години
Станишев и Първанов си разделиха бащина дружина.Сега ще свалят хората на Първанов от доходоносните местенца.Ще дайдат други, които ще продават, продават, защото трябва после и да дават там и тук.Жалко за роднинката на Първанов доста парички е спечелила.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като има балами да дават пари.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро колелото се завърта. ЕС пуска ЗВЯРА в действие. Статистическата грешка при откриване на големи риби е от порядъка на 6.66℅Това е компютър и софтуер за милиарди.
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не вярвайте! Да, наистина жената е давала информация, но нарочно са я поставили на тази позиция. Знаейки че ще се изкуши. През това време други и на по-високо ниво за много големи престъпници и политици са продавали инфо за милиони.Много скоро ЕС ще вкара истинските престъпници в затвора. Само гледайте.Не случайно тази кокошка е продавала инфо само на малки риби.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има едно място на планетата където правят всякакви кутийки. Всеки има такава кутийка. Дали ще е за тя или тел. Няма никакво значение. Ей, там до бившия завод, където сега се намират фирми като Бимко, Изот и т.н.Тези кутийки подслушват всеки. Няма значение какъв си? Чува се идеално. Всъщност ако шепнеш се чува по-добре.А,тази госпожа е *** кокошка. Поставено лице. Че не та та от край време набутват *** да им свършат работата. Още едно време през тоталитарния режим ги правеха тези неща.