Няма заглавие, няма закон!

НС отложи обсъждането на Закона за защита от дискриминация
20
Няма заглавие, няма закон!
Снимка: архив, БТА

Депутатите създадоха прецедент, след като при второ четене на промени в Закона за защита от дискриминация не приеха заглавието на нормативния акт.
 
„Няма заглавие, няма и закон, защото в заглавието се състои и духът на, закона, как да гласуваме текстове, като няма основен атрибут на закона”, заключи от това народният представител от „Атака” Павел Шопов и призова при това положение да се прекрати обсъждането, а депутатите се съгласиха това да стане.

Промените в закона, внесен от правителството, целяха да въведе в националното законодателство изискванията на европейска директива за прилагането на принципа на равните възможности и равното третиране на мъжете и жените в областта на заетостта и професиите в случаите на защита от дискриминация при промяна на пола и при прехвърляне на тежестта на доказване.
 
От „Атака” бяха категорично против измененията.

„Може би евроатлантическите ценности, които защитавате, са да бъдем двойни и тройни лесбийки и педали. Това не са християнските ценности”, възмути се Шопов.

Той призова депутатите да гласуват против всичките текстове на „този измислен, натрапен, наложен закон“.
Според съпартиеца му Адриан Асенов с предлаганите промени се отварят врати за „масови гей бракове, осиновяване на деца от обратни хора, за неща, които застрашават устоите на българската държава”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Янукович в България е жена, прояваваща дискриминация спрямо друга жена, това е прецедент и се прави от долна, черна душевност, далече от европейският начин на мислене и действие
11
3
 
3
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Логично и справедливо ще бъде, когато се изковава закон, да се имат предвид и традиционните ценности. В България ***..растлъкът открай време се порицава. Нека да си се обичат гейовете и да си живеят заедно, ако искат, но да не парадират с това и да не дразнят над 90% от хората у нас.Скъсаха ни нервите с патологичната толерантност спрямо дивашки *** порядки, само защото те били част от традициите на това малцинство. А нашите традиции кучета ги яли ...
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да попитам ,че ми е загатка.Евнусите влизат ли в критерия за транссекусални? И още един казус!Ще може ли да се изважда ТЕЛК или да се кандидатства за майчиски?Ако кажа Баща ти е *** дали ще е дискриминационно отношение или не?
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност третият пол не е лоша идея, че е отвратително разни травестити да се пишат "жени" и да губят времето на хората. Поне да се знае.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука има -тука нема ,де са топчетата !Които познае печели закон!
7
2
 
5
 
! Отговори
Floyd преди 10 години
Павка, нормативните актове имат НАИМЕНОВАНИЕ, а не заглавие. Оправи си терминологията за следващия път!
6
7
 
8
 
! Отговори
акуд преди 10 години
украйна се освободи а българчетата още си дават данъците на дпс и 6% роми
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В допълнение на 7наказателно преследване/не глоба,а затвор/ срещу всеки дръзнал да критикува хомосексуализма и най страшното-сексуално образование в училищата.Трябва да се включи недискриминационна информация за изграждане положителна визия на гейове,лесбийки,би- и транссексуални
4
6
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Къде в статията пише, че закона се отнася до осиновяване не деца или за домове за сираци?Предполагам имаш и други отклонения от нормалното освен гей-резбата.Пише за сексуална ориентация, а ти намеси и деца.
3
8
 
4
 
! Отговори
пешо преди 10 години
значи осиновяването на деца от гейове повече застрашава държавата от забутването им по домове за сираци? по-добре без родители, без образование и без дом, отколкото с двама бащи, но с дом, образование и минимум среден стандарт на живот, така ли?
2
2
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
....... НЯМА ДЪРЖАВА - НЯМА ЗАКОН! ........... Много по- точно и ясно казано!............... Има ЧЕРВЕНО-ТУРСКА МАФИЯ ,която си има Държава! ......... и чат пат се ПРОДАВА за някой милион я на Руснаци...... я на ХАмериканци и евреи!...........
1
7
 
15
 
! Отговори
до политиците преди 10 години
Наречете го "Закон за законните извращения" например. И после го приемете ако ви стиска пред сопата на народа.