ДПС е с амбиции за три места в Европарламента

Лидерът на ДПС се срещна със зам.-председателя на групата на АЛДЕ
7 мар 2014 18:10, Анисия Иванова
61
ДПС е с амбиции за три места в Европарламента
Лютви Местан. Снимка, архив Булфото

ДПС има амбиции да съхрани позициите си в Европейския парламент, където да бъдат избрани трима представители от листата. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан след среща с Александър Граф Ламбсдорф, заместник-председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент (АЛДЕ) и водач на листата на германската Свободна демократическа партия /СДП/ за предстоящите европейски избори.

Местан добави, че на срещата са били обсъдени предизвикателствата пред либералите в европейски план и е много е важно те да запазят силата си на трето политическо направление в Европа. „Г-н Ламбсдорф се интересуваше от проблемите на вътрешната политика, запознахме го подробно и с предизвикателствата пред кабинета Орешарски. Той беше любопитен да чуе какви са целите на ДПС във връзка с европейските избори. Беше доволен да чуе, че имаме амбиция да съхраним позициите си в Европейския парламент, където да бъдат избрани трима представители от листата на ДПС”, обясни лидерът на ДПС.

Анализирахме риска от разрастването на радикалните течения в Европа, крайния национализъм, който заявява претенции да се превърне в трета политическа сила за сметка на либералите, допълни Местан и  поясни, че са поели ангажимент да направят необходимото да се попречи на това.

Местан определи като много любопитен и съществен факта, че чичото на Александър Граф Ламбсдорф - Граф Ото Ламбсдорф, е "папата" на модерния либерализъм и има много сериозни изследвания в областта на либерализма.

„Граф Ото Ламбсдорф е дал уникална формулировка за обединението на Европа, от началото на прехода след падането на Берлинската стена. Тезата му е, че конституционният либерализъм и социалните реформи трябва да образуват един нов съюз и това е не само наш (на Западна Европа) проблем, а и на Източна Европа, който заедно трябва да разрешим”, заяви още Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама дали Александър Граф Незнамкойси това е казал и имал предвид не се знае.То и Борисов се хвалеше,колко го харесвали и как си споделяли идеите със световните лидери,ама ония май не знаеха.
48
0
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
ДПС със сигурност взима 2 места. Третото е много вероятно да се случи също. Причината - на евро избори ходят да гласуват твърде малко хора, защото тези избори се считат за неважни. Ако има малка избирателна активност, гласовете от твърдия електорат на ДПС ще са достатъчни за 3 места. Ако има висока активност, което е невъзможно, ДПС ще има само 2 места. Проста математика.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това стане ще бъде края на България.Защо 4 години Герб не поиска забрана на Дпс???
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще си патим от тези турци много нагли ,сега започват така ще ни превземат ,но сами сме си виновни като гласуваме за комунисти БСП=ДПС
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С рейсовете от Турция може и да се получи!
44
0
 
13
 
! Отговори
10 преди 10 години
А българският народ е с амбиции да напълни затворите с хората на ДПС!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До нема местаНяма места найърсъзино.... ТАКА СЕ ПИШЕ И ЧЕТЕ.
42
1
 
9
 
! Отговори
лекар преди 10 години
тумора се изрязва до дано
41
0
 
17
 
! Отговори
анонимен 74 преди 10 години
ДПС трябва да бъде заличено дори и с цената България да напусне еврозоната.А ако не се случи България ще изчезне като държава.
40
1
 
9
 
! Отговори
нема места преди 10 години
нема да ви мине номера хаирсазино
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СРАМ!!!!!!
38
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ДПС е тумор. Сбирщина от озлобени и нагли турци, мекерета и доносници на ДПС. Сега либерално ползват правата, че са се намърдали в управлението на България и могат съвсем официално да крадат, да да насочват поръчки към свои хора, да назначават свои *** навсякъде из администрацията. Протекцията над техните фирми (от дървената мафия например) се вижда навсякъде. Съд и затвор за тези и за безродниците които допуснаха тези престъпници да разграждат България
37
2
 
10
 
! Отговори
михаил преди 10 години
До 28 *** гласуват за ДПС поне така е в ВАРНА .А Кюрдестан е съществувал като държава
36
2
 
20
 
! Отговори
михаил преди 10 години
ГЕРБ е единствената атерлнатива на ДПС затова се радвам ,че Меркел ги подрепя.ДПС е единствения проблем на България ,другите партий са ясни.
35
3
 
17
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Нямам нищо против симпатизантите на БСП, но да се целуваш с ДПС-ДС е повече от предателство на Българщината. Затова тази партия трябва да отиде в историята.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе некои прекалено се фанатизират.
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Павка, бегай в Кюрдистан и не се връщай. България няма нужда от теб.
32
12
 
9
 
! Отговори
Инициативен Комитет преди 10 години
По 10 000 лв. обещетение на всеки Български турчин заради Възродителен Процес иска Инициативен Комитет в Пловдив , включително и тези граждани които живеят в Турция
31
9
 
3
 
! Отговори
внучката е жива преди 10 години
Кога Тодор Живков ще влезе в Затвора за Възродителен Процес , така или иначе внучката е жива
30
4
 
5
 
! Отговори
дo: 25 преди 10 години
Ако има Кюрдистан то значе че е България е Циганистан