Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания

Може и да се подновят психотестовете на всички с оръжие
Обновена: 16 мар 2014 18:02 | 16 мар 2014 17:55, Камелия Цветанова
136
Орешарски иска регистър на хората с психически заболявания
Снимка: Булфото, архив

Ще създам работна група между МВР, здравеопазването и социалното министерство, за да направят системен поглед върху проблема.

Още по темата
Има нужда и от създаването на централен регистър на хората с психически заболявания.

Това каза премиерът Пламен Орешарски в Боровец след петъчния инцидент в Лясковец, при който един полицай беше убит, а трима ранени по време на спецакция за отнемане на оръжията на 53-годишния Петко Савов Петков, който е психично болен.

Той добави, че във връзка с този случай вече е изискал мнение на представители на МВР, на здравните и социалните власти.

„Може би има нужда и от затягане на режима за притежаване на оръжия. Надявам се, че като направят 1-2 сбирки, след седмица-две ще могат да направят общ доклад с препоръчителни мерки, които ще обсъдим на оперативно заседание и ще се ориентираме към някакви мерки”, заяви премиерът.

Според него е възможно да се стигне и подновяване на психотестове на всички притежатели на оръжие, но с уговорката, че това трябва да решат специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Картофаджията от с.Банкя фалира държавата!Зароби ни с 4 млрд.лв.нови заеми,изхарчи 4,5 млрд.лв.от фиска, окраде 1,5 млрд.лв.от НЗОК, смачка 130 хиляди фирми,увеличи безработните с още 450 хиляди,лиши ни от еврофондове,не спира да ни срами пред Европа с простотията си.Няма как след него държавата да бъде изправена за по малко от 15-20 г.Шопара Цацаров мълчи.Сретен Йосич се бави,а ние продължаваме да го зяпаме с отворени уста,докато той се *** и кротко плащаме за охраната на една второразрядна мутра!
98
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ОРЕШАРСКИ ИСКА А НАРОДЪТ ИСКА ОСТАВКАТА ВИ НЕКАДЪРНИ МАФИОТИ ! ЧЕРВЕН СКАПАН ,АЛЧЕН *** !
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октоподски да покаже регистъра на ''частните''болници и да покаже на колко мутри сега Касата ''пере парите''Най-голямото разграбване на пари Галеви - с договори с НЗОКНа кого е София мед, Пловдив мед,кой дава пари за разните Сити- мити и немити и други ''клиники?Всички на юруш и всички с договори към КасатаНародът - пак болен и необслужен
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идея, за да е пълен регистъра, на всеки записал се да се повиши пенсията с 50 лв.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да харчи пари за регистри, да даде оставка - неговата собствена и на всичките същества в кабинета.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки си е башка луд, а Орешарски си има и диагноза - аутизъм.
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАБИНЕТ ОРЕШАРСКИ : 1. Жената на министъра на културата е министър на здравеопазването. 2.Любовника на Мая Манолова е министър. 3 Жената на Местан министър. 4. За министър на проектирането бе предложен топ-аферист, а после бе заменен от другаря му по стая. 5. Министърът на околната среда е жена на осъден за източване на държавния резерв. 6. Министърът на културат а има извънбрачно дете от министърката на здравеопазването. 7. Министърката на здравеопазването е найдобрата приятелка на половинката на Станишев за пред медиите Моника Йосифова. 8. Министър на външните работи истинската полови
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ммммдааа, доста милиони откраднаха другарите комуно-социалисти ...ииии... 2014 се очерта крадлива! Бог да ни ПАЗИ! ОСТАВКА!
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, мили! Не мога да повярвам, че и с това може да се спекулира. Никакъв усет за мярка в бесния настъпателен бяг към властта. Ами хидроинженерът ще го включите ли в тази бърза акция. Явно имате нужда от мноооооого помощ. Изгонихте професионалистите, надявайки се, че работата може и сама да се върши, но не би. Не става и с приказки от хиляда и една нощ. С тях отдавна прекалихте. Обедня ви и словото, защото е безсилно пред нищоправенето. С нагласени пресконференции няма да заблудите никого.
90
1
 
8
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Дебелогъзите бюрократи в МВР *** зверски планирането и провеждането на рутинна операция по задържане, а за това сега ще им бъдат виновни хората с разрешителни за оръжия. В такъв случай предлагам да накажем производителите на автомобили за катастрофите, които стават, а електроцентралите - за убитите от токови удари. А производителите на боеприпаси не трябва ли да плащат за убитите от тяхната стока хора? а политиците защо не понесат отговорност затова, че сме най-бедната страна в ЕС?
89
6
 
2
 
! Отговори
КИРКОР И ГАРАБЕД преди 10 години
Вземете пример от САЩ.Там оръжието беше най- свободно, но след няколко инцидента взели човешки жертви,се приеха нови по-строги ,и ефикасни закони.
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И олигарския дявол е психар...)
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
to cqlata strana shte e v spisaka s pshihi4nite zabolqvaniq
86
0
 
5
 
! Отговори
gumi boot преди 10 години
ja, finansovia psyhiatros na bulgarskia lev, v aktion!
85
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Орешарски и Станишев несъмнено трябва да бъдат вписани в регистъра, но първите два записа единодушно отиват за г-н Бойко Методиев Борисов - шизоидно разстройство на съзнанието и г-н Цветан Цветанов, последният в графа слабоумие.
84
0
 
10
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Всеизвестен факт е , че 98 % от хората страдат от леки психически заболявания, а 2-3% - от тежки...така че е безмислено е...:)
83
0
 
13
 
! Отговори
aaa преди 10 години
Всеизвестен факт е , че 98 5 от хората страдат от леки психически заболявания, а 2-3% - от тежки...така, че е безмислено е...:)
82
2
 
9
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕСКО-путинова *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МАРШ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
81
1
 
18
 
! Отговори
Неук преди 10 години
А за лекарска тайна чувал ли е. Простичко е . Полицията прави запитване дали е регистрирано луд този, който иска разрешително за оръжие или дали не е междувременно превъртял, когато иска да си го поднови. Още малко ще поиска и номера на банковата ми сметка и кода за достъп. Като не знае как да се оправя поне да не предлага *** препоръки. Още повече , че познавам достъчно луди служители с оръжие, които си минават психотестовете като препитване за рибарски билет.
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В едно общество от ненормални нормалните се смятат за луди