Стойнев: ГЕРБ са обещавали "Карадере" на инвеститори

Добрев отрече и заяви, че това е манипулация
35
Стойнев: ГЕРБ са обещавали "Карадере" на инвеститори
Снимка: Булфото, архив

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев прехвърли казуса "Карадере" назад към правителството на ГЕРБ.

Той показа днес писмо, подписано от бившия икономически министър Делян Добрев, в което е записано, че тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма "подкрепя инвестиционното намерение" за изграждане на курорта. В показания документ, с дата 4 април 2012 година, обаче няма подробности за проекта, а се засяга издаването на разрешително за пребиваване в страната на инвеститорите. Министърът се наема да им съдейства и за получаването на българско гражданство.

Още по темата
Според Стойнев това писмо издава намеренията на правителството на Бойко Борисов да реализира проекта в първоначалния му вид. Сегашното ръководство на МИЕ пък е достатъчно открито и прави публично достояние развитието на проекта за изграждането на нов курорт по нашето Черноморие, коментира министърът.

Делен Добрев обаче отрече твърдението на Стойнев.

„Днес сме свидетели на една манипулация от страна на управляващите в опит да се прехвърли вината за собствените си неудачи на някой друг“, коментира той в Пловдив, цитиран от БТА.

„Писмото съдържа въпрос дали съгласно закона за насърчаване на инвестициите министерството би съдействало за издаване на гражданство на инвеститори, а моят отговор е бил, че ако са спазени всички условия на закона, ще съдейства“, обясни той и добави, че при среща с инвеститора Скот Пъркинс никога не е ставало въпрос къде точно ще се прави инвестицията.

Нямал съм никаква представа за коя местност става въпрос, защото те самите явно все още не са били стигнали до този етап да вземат решение за инвестиция, допълни депутатът.

По информация на Добрев инвестиционното намерение е внесено и разгледано по времето на това правителство, в средата на миналата година.

Темата "Карадере" не е тема от управлението на ГЕРБ, допълни Добрев. По думите му препоръките, за които се говори в кореспонденцията, се дават едва след като е изпълнен проектът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
29
 
! Отговори
dan преди 10 години
Тази сутрин по НОВАТВ Пъркинс сам заяви че не са работили с ГЕРБ по проекта им ГАДЮХО СТОЙНЕВ
4
3
 
37
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Проекта за застрояването на Карадере започна още по време на Тройната коалиция. Изкупуваха се терените, заменки... Но лъсна братската връзка Станишев - Станишев. В последствие се направиха врътки и гимнастики през разни офшорки на Вирджински и други острови и едно АД.Та вече не е видно кой наля милионите и кой ще строи.Голямо пране ще падне.
3
4
 
28
 
! Отговори
Тарикат преди 10 години
Стойнев, струва ми се, че скоро ще се возите на бял автобус с онова момченце със пълните бузки. Долу ръцете от Карадере! Ако го пипнете народа ще ви изрие, безсрамници!
2
5
 
38
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Стойнев, не са от ГЕРБ. Колкото и опорни точки да пускате на тази тема .Биволите са пуснали схемата за "Карадере" във Фейсбук, свят ще ви се завие докато разгадаете октопода.
1
6
 
34
 
! Отговори
пена преди 10 години
Стойнев, всеки път като си отвориш устата се излагаш повече и повече..