Борисов и Местан седнаха на една маса на кафе в Кърджали

Няма да правим коалиции, разясни след срещата лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2014 22:33 | 22 мар 2014 17:15, Веселина Йорданова
177

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ДПС Лютви Местан седнаха на една маса да пият кафе в центъра на Кърджали.
Още по темата

По-рано днес те си отправиха покани за това, като и двамата изразиха готовност да платят сметката.

Първо Борисов обяви, че той и Местан са длъжни да изпият едно кафе заедно в Кърджали.

Светкавично от пресцентъра на ДПС излязоха със съобщение, с което Местан определи среща на Борисов в ресторант „Ориентал“ в града.

По-късно пък Борисов обяви, че ще се срещна с Лютви Местан в центъра на Кърджали в кафе „Френд”.

Бойко Борисов бе посрещнат от Лютви Местан в кафе "Марая" заедно с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, заместник-министъра на културата Велислава Кръстева и депутатите от ДПС от Кърджалийския район, предаде БТА.

В началото на разговора се включи и депутатът от БСП Милко Багдасаров, който подари волейболни членски карти на двамата партийни лидери и им пожела ползотворна и успешна среща.

Бойко Борисов е в Кърджали заради семинар на младежката структура на ГЕРБ, а Лютви Местан ще се срещне с местния актив на движението по-късно днес.

"За тези, които ще опитат да спекулират, подчертавам изрично - след тази среща с Местан нито ще правим коалиции, нито сме по-малко опозиционни", заяви Борисов, цитиран от "Фокус". Уточнението лидерът на ГЕРБ направи след края на срещата с председателя на ДПС Лютви Местан.

Срещата е знакова. В Кърджали е най-доброто място, за да опровергаем всички приказки за етническа нетолерантност, да покажем, че българските християни, мюсюлмани, мохамедани могат да бъдат мост на приятелство, не мост на разделение. Защото така най-лесно се драсва клечката на етническия конфликт, каза още Борисов.

Ние с г-н Местан никога не сме се срещнали, месеци наред, нито в парламента, нито на кафе, нито никъде. Но днешният ден, когато и двамата се засякохме в Кърджали, беше добър знак за всички граждани на България, че над политиката стои стабилност, стои етническа толератност. В това отношение, е знакова срещата, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според Лютви Местан етническият мир трябва да се осмисли като нещо, което стои над всякакви партийни различия и пристрастия.

Двамата политически лидери са обсъдили също езика и стила на предизборната кампания. Лидерът на ДПС призова кампанията да се води на коректен и толерантен език, като не се допуска политическите различия да прогонят европейската проблематика. Според него една негативна кампания ще доведе до отблъскване на избирателите.

На въпрос, кой плати кафето, Борисов отговори: „Едното кафе е на сметката на Лютви Местан, защото, когато обърка адреса в Бояна, аз платих кафето, а сега беше негов ред. А и той, като символичен домакин – мисля, че за малки сметки няма смисъл да се караме”.

Аз пия кафето без захар, а и пия турско кафе – но тук нямаше такова в това заведение, разясни още той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Брaво нa Бойко-по пътят Бaтaк- Доспaт пътивaм с удоволствие.
122
0
 
0
 
! Отговори
х преди 10 години
Рaдвaм се , товa ще бъде коaлициятa , която ще допренесе светлинa в тунелa. ПОЗДРAВИ И ЗA ДВAМAТA
121
1
 
0
 
! Отговори
original преди 10 години
savsem normalno e da ima choveshki dialozi i vzaimni dopitvania po razni varosi - nali zaedno v edin Team rabotyat - bg Narodnoto sabranie - za radostite na tselia bulgarskia narod v BG i po sveta. po - chesti sresti i razgovori da imta e savsem estestveno i nujno. bez ohrana, bez strahove. ima i hubavi eftini varianti - po gradskite peiki v gradskite gradini i parkove, piknik krai rekata, yasovira za savestania s bulgarskia narod.da ne konsumirat v targovskite zavedenia e *** za bg biznes.
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боку Тиквуня отиде да ближе краката на Местан/Доган.Дърт близач е Тиквун , с опит в близането от времето на Тато и Царя.Успя да удари и един език и на Гоце.Пълна излагация.Буда се оказа обикновен гол ***.
119
1
 
3
 
! Отговори
атака преди 10 години
айде дружно всички избиратели на герб - към атака.
118
1
 
1
 
! Отговори
художника преди 10 години
Кой - кого гледа в очите и кой е гузния? Вижте кадрите по-горе и си вадете изводи!
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние хорицата какво да си помислим,че се гласят пак да ни управляват ДПС,БСП и ГЕРБ в тайно съглашение ????!!!!!
116
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Илия Павлов , който заедно с Доган беше част от Мултигруп , си мислеше, че е гущер ... А се оказа, че е опашката на гущера ...Пита се следното в задачата : Кой всъщност е гущерът, който си откъсва опашката ?Медиите на Доган и Д. Пеевски упорито разтваряха чадър над Пешо сумиста - това е факт, който всички ние видяхме ! Тогава се пита в задачата : Кои са 'поръчителите' , чиито поръчки са изпълнявали Пешо сумиста и др. килъри ?Да не забравяме, че докато Ася Петрова беше окръжен прокурор в Шумен, нейният шофьор / мир на праха му ! / беше заклан ! Защо медиите на Доган и Д. Пеевски премълчав
115
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 10 години
тея двамата под режисурата на *** се гласят да направят коалиция.Ако това българите го допуснат на власт ще бъдат престъпници както последните 24г.Ще стоим на едно място и ще живеем все по-зле.Опомнете се хора българи,не виждате ли че 24г. ни съсипват страната и живота на седем милиона българи?Страната напуснаха всички млади и кадърни хора по невъзможност да продължат тук сносен живот.Страната е колониазирана от чужди "инвеститори'',продадоха природните ресурси,онищожиха всичко което имахме!
114
0
 
7
 
! Отговори
Мона преди 10 години
Ха-ха-ха.... Важното е да сме във властта - всичко останало няма никакво значение.Горкичкият ни народ!!!
113
3
 
7
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
"Мъдра постъпка"...Не обвинявайте Боко в мъдрост!
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те да се е немат Кърджали за бащения
111
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъдра постъпка от страна и на двамата.Гея и злодея да се поучат на толерантност.
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази среща Борисов и Местан отблъснаха много избиратели...
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да правим коалиции, разясни след срещата лидерът на ГЕРБ ТОВА ДО ОБЕД- ИМА ВРЕМЕ ДО ВЕЧЕРТА- ЩЕ ЧУЕМ ОЩЕ ПОНЕ ТРИ ВЕРСИИ- НА ПИНОКИО НЕ САМО НОСЪТ МУ РАСТЕ- ВИЖДА СЕ, ЧЕ И СЛАНИНКИТЕ МУ РАСТАТ
108
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАК ДА НЕ ПИЙНЕ ЕДНО КАФЕНЦЕ- ЦЯЛ ГЕНЕРАЛ СТАНА КАТО ПОДАРЪК ОТ ДОГАН. КАДРИТЕ НА ДС ВИНАГИ СА СЕ ПОДДЪРЖАЛИ
107
5
 
12
 
! Отговори
Гербераст преди 10 години
Ашколсун , машала.Борисов е каба адам. Етого мекерето и еничара.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ще са новите управляващи
105
6
 
16
 
! Отговори
gfr преди 10 години
До АнонименТри години беше министър- председател на България,още не е информиран за религията на своите граждани. Какво е мюсюлманин,мохамеданин не знае. Този неграмотен как ще решава проблемите на страната. Жал ми е за вас братя българи.
104
6
 
16
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Още една причина да не гласувам за Герб.Само за пред хората се карат а излиза че са една и съща страна на монетата.Мръсни продажници.