Стоянович за Карадере: Всяка пара е добре дошла за държавата

На културния министър му оставало твърде малко време за култура
Обновена: 23 мар 2014 10:55 | 23 мар 2014 10:54,
85
Стоянович за Карадере: Всяка пара е добре дошла за държавата
Петър Стоянович Снимка: Булфото

Не съм си представял, че с толкова малко култура се занимава министърът на културата, призна Петър Стоянович  в предaването "Тази неделя" по bTV.

Той посочи, че за 10 месеца, откакто е на поста, работата му по отношение на самата култура се събира в най-много един. По думите му работната среда във ведомството била „отровена”, имало и зле управлявани европейски проекти. Основното, което заемало времето му, било „преследване на дребни пари, уреждане на междуличностни спорове и защита на престижа на министерството”.

Той посочи, че разполага със 120 млн. лева бюджет, който не е достатъчен, тъй като „в сферата на културата и изкуството колкото пари се дадат, толкова можем да заделим и реинвестираме”.

По повод протеста на Софийските солисти, които опитаха да изнесат концерт с жилетки на чистачки заради ниските си заплати, Стоянович посочи, че в театрите в провинцията също има щатни актьори със заплати от по около 400 лева на месец.

Още по темата
„Ако ви кажа колко взима министърът на културата на Австрия, и аз бих искал да имам неговата заплата, но няма как –оправям се с тези пари”, каза Стоянович, който допълни, че получава по около 3000 лева на месец.

Всяка пара е добре дошла за тази държава. Така Петър Стоянович коментира инвестиционното предложение за строителство в местността Карадере.

Той обясни, че по време на изнесеното заседание на МС във Видин заедно с колегите си е приел „едно намерение на голям чуждестранен инвеститор да вкара едни пари в България”.

Той повтори позицията и на други представители на властта, че изграждането на курортен комплекс може да започне само след като стане напълно ясно дали проектът отговаря на законовите изисквания. По думите на Стоянович, по въпроси като този трябва да се говори трезво и прагматично и да не се атакуват разпоредбите, ако резултатът не съответства на нечий интерес.

Министърът на културата коментира и обществената реакция в подобни случаи: „Там, където намеренията са в рамките на закона, не виждам причина да има протести, които в огромна степен са партийно доминирани, егоистично доминирани и прочее”. Стоянович призна, че никога не е бил на Карадере, но бил любител на дивата природа и „визията” му харесала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 10 години
От тези 120 милиона не е лесно да се присвоят поне 2.Как ще мисли за култура.Виждате какво стана с Найденов заради някакви милион и нещо заради мрежата по границата.
33
2
 
10
 
! Отговори
Гец преди 10 години
Не се учудвам на г-н Стоянович за плиткоумното изказване за Карадере. Освен това името му не прилича на българско, така че не му пука за това, че е културен министър в друга държава, но истината е, че няма грам мозък.
32
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкият човек, трябва само да се занимава с бъркотиите, които сътвориха от герб, ужас!
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А те герберугите, като се занимаваха повече видяхме докъде я докараха, съсипаха културата!
30
2
 
14
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Парите ли са по-важни за теб или културата бе,се...м.Унищожихте толкова културни ценности,с които можехте да позлатите България.Не свършиха кр.....те.Позор си за Мин.на културата.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки лев от комисионна е добре дошъл в нашия джоб. Или както казва Мечо Пух: Колкото повече толкова повече.
28
0
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Ееее днеска ми са омачкаха ушите от лежане бе ама то дет вика тоз министер парата сий голема работа,то парата се от некаде излаза и се нагоре отива та са затрива некаде и са не види щото парата-туй въйздух бе,дадеш му малко налегане да излезе-я отзаде,я отпреде през устата кат си плямпаш да не заспиш ама интиресно сеги отде тоз министер пуснал таз пара та да са чуй туй нящо-отпреде ли,отзаде ли или от двете места накуп щото голема простотиа зела са получила бе...
27
1
 
12
 
! Отговори
пх преди 10 години
Другари комунисти,можели някои да ми отговори,как така двама активисти НА СДС се оказаха министър председател и министър на културата. А знаете ли че двамата са изгонени от СДС заради връзки с олигарсите В България и по точно Божков.ЗА ТОВА ЛИ ГЛАСУВАХТЕ.И НА КОГО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,НА ТУРЦИТЕ,ИЛИ ОЛИГАРСИТЕ.
26
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Какво стана с класическата гимназия?мазен двуличник
25
1
 
12
 
! Отговори
до 29 от лапачович преди 10 години
*** икономическо развитие е да застроиш с БЕТОН ЕДИНСТВЕНИТЕ ЕКОЛОГИЧНИ ДЮНИ И ХУБАВИ МЕСТА ОСТАНАЛИ КРАЙ ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ а пък другарят СВИНАРСКИ ПАРДОН ЗЛАТЕВ И ТОЙ МЕГА РИЗОРТИ ПАК СТРОЙ АМА И ТОВА ЧЕРВЕНИТЕ ГЕЙОВЕ ОТ ПОЗИТАНО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ!!! ИКОНОМИКА СЕ ПРАВИ С ПРОИЗВОДСТВО НЕ ДА КАРАШ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ ЗА 400ЛВ
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стоянович, нямат край парите за "изпиране"...
23
1
 
11
 
! Отговори
Къцко преди 10 години
Не ни е проблем министърът на културата, а културата на министъра! (Рафой Ралин)
22
1
 
7
 
! Отговори
ЛАПАЧОВИЧ преди 10 години
Всяка пара дето е от МАСОНИ наши хора добре е дошла за партията на ХУНТАТА другите ще бачката в тоя курорт за 200 400 евро на МЕСЕЦ на олигарсите и ще ви обесняват как не сте достойни и за толкова много пари!!! *** стоянович подавай оставка мръсно продажно масонче от ХУНТАТА
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 5Толкова си ***, че само симпатизант на ГЕРБ можеш да бъдеш! Дано на тези избори некой от твоята партия те светне, че не гласуваш кой да си ходи и кой да идва, а кого да изпратиш в Страсбург да си лапка по 20-30 хил. еврака за твоя сметка! А за онези избори, за които си се размечтал, ще требва да почакаш още 3 годинки... хаха
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този по време на протестите срещу назначаването на пеевски се изживяваше и като министър на вътрешните работи.
19
1
 
3
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
Малеее къв е изсипан този,поредният скандален министър :Х Какво показва с тези пръсти ? На колко години си чувства мозакът развит ли ? Аман от псевдо-експерти ! :Х
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стоянович е пълен маймун! Абе *** е нива над министъро.
17
2
 
9
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Не ме притеснява министъра на културата, а културата на министъра. (Радой Ралин)
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С една дума културния каза майната и на природата, да живее парата.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"експертното" правителство на бея и гея.как ги избрахте тия бе мили ми заблудени душици.