САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна

Очаква се да се обсъждат по-твърди ходове спрямо Кремъл
Обновена: 30 мар 2014 11:18 | 30 мар 2014 07:57, Елка Василева
605
САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна
Виктория Нюланд. Снимка: Reuters

Топдипломат от САЩ идва на изненадващо посещение у нас. Дясната ръка на президента Барак Обама по европейските въпроси - Виктория Нюланд, ще се срещне на четири очи с премиера Пламен Орешарски утре, пише в. „Стандарт“.

 Помощник-държавният секретар на САЩ за Стария континент и Евразия ще се срещне и с външния министър Кристиан Вигенин. Възможностите за по-твърди ходове на България спрямо Кремъл заради кризата в Украйна и присъединяването на Крим към Русия ще бъде една от основните теми на разговорите, съобщават източници на вестника.

Още по темата

Според официалното съобщение на Държавния департамент по време на срещата ще се обсъждат и развитието на икономическо партньорство между двете страни, както и усилията на България за енергийна диверсификация.

Нюланд пристига у нас веднага след посещението си в Кишинев. Там тя ще се срещне с високопоставени представители на правителството на Молдова, с които ще обсъди "двустранни и други външнополитически въпроси, сред които стратегическия диалог САЩ - Молдова, енергийна и икономическа подкрепа". На 1 април Нюланд пристига в Брюксел. Там тя ще се присъедини към Джон Кери на срещата на външните министри на НАТО.

В момента САЩ настояват за въвеждането на по-строги икономически санкции срещу Русия след присъединяването на Крим, докато ЕС като цяло, както и отделни страни членки, демонстрира нежелание за подобна инициатива, опасявайки се от негативни последствия за собствените си икономики.

Dnes.bg припомня, че през февруари Виктория Нюланд трябваше да се извини на ЕС, след като изтекъл в YouTube запис на неин телефонен разговор разкри неин обиден коментар по адрес на Евросъюза във връзка с украинската криза. "Майната му на ЕС" (Fuck the EU), казва Нюланд в разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат как да се уреди украинската политическа криза.

В разговора тя споменава името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна. "Този тип, този Робърт Съри ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата", казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на нещата в Украйна. Тук тя вметва обидния коментар по адрес на ЕС.

Освен това Нюланд казва на Паят, че не смята, че бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна. "Не смятам, че Клич (Кличко) трябва да влиза в правителството. Не мисля, че е необходимо. Не мисля, че е добра идея", казва Нюланд. Тя добавя, че според нея друг украински опозиционен лидер - Арсений Яценюк има нужния икономически и управленски опит за участие в украинското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
49
 
! Отговори
До Правителството преди 10 години
Моля ви застанете достойно и им покажете ясно на тези терористи ,че няма да вземете страна в тоя конфликт и също ясно и в прав текст им кажете ,че шистов газ няма да се тегли от България!Ако имате поне малко съвест и самосъзнание го направете!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
23-МАНДЖАТА е топглупака във форума.Винаги разбира последен и погрешно!Цецо , бегай в Банкя и вади езика!
14
4
 
29
 
! Отговори
Подготвя се преврат преди 10 години
Вистория Нюланд; Т това значи нов преврат, този път в Молдова. Не Руснаците, а Щатите подготвят война. Все по-близо се доближават до Русия. Руснаците трябва да извършат преврат в Украйна - задължително. Държавите, които могат да разбият НАТО са на Балканите. България, Румъния, Сърбия. Руснаците трябва да жертвуват Западна Украйна и да си приберат Цинтрална и Източна Украйна. Майданистите ще насочат борбата си срещу Запада.
13
5
 
52
 
! Отговори
до 17-ти преди 10 години
Точно, цялата работа е за Шистовия газ, който ще ни изтрови за няколко десетки години! Абе това американеца е най-мръсното същество живяло някога на Планетата от времето на Динозаврите до сега!
12
3
 
49
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Пълнете ибриците!Тези преди 70 години смляха със бомби София, преди петнайсетина Белград, нищо чудно сега да повторят!!
11
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проклет да е този , който е поканил тази *** да ни гостува и да ни дава акъл.Да си я връща обратно и да си отива с нея.Ако не е канена , да хваща първия самолет и да не си обръща главата дори.Аман от близачи и дупедавци.
10
6
 
43
 
! Отговори
Мазник преди 10 години
Малееее, сега ако беше Борисов премиер , гащите му отсега щяха да бъдат свалени до кокалчетата на стъпалата и усмихнат щеше да ги подканя да го обладаят!
9
2
 
48
 
! Отговори
**** преди 10 години
Тези кавали от америка натискат ЕС да ноложат по строги санкции на русия,и русия да им врътне крана или да увеличи цената на газа,и по този начин да могат да дойдат тук от шеврон и да започнат да дупчат за шистов газ,само за това са тези напъни.Но асо ЕС се подведе по тази пързалка само ще загази,на америка точно това иска,да не потъне сама.
8
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС и САЩ принизиха България до най-ниски нива!!!!!Всеки,който обича България, няма как да приеме гаврите с нея и в това в което ни превърнаха!!!!Останалите са *** еничари!!!Те нямат род и родина ,за тях е важно единствено содомията и кръвосмешението!!!!
7
2
 
48
 
! Отговори
аС преди 10 години
YNKEE GO HOME !
6
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има достойни българи , тая американска трябва веднага да се омита обратно!Да си отива и да не се мярка повече.От хамериканците никой никога не е видял добро!НИКОЙ!
5
4
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не ви искаме нито европейския съюз нито американския, марш от България ***,погубихте за 10 г. една държава
4
0
 
67
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
БГ е в ЕС, т.е. EU = BG, зaтова ние (с изключение на Вигенинчо) казваме, you, Victoria.
3
1
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще ни пробутват лобизъм.Аман вече от тоя "Съюзник" !К'во ще ни каже ?Да фотосинтезираме за тяхно здраве ,а не благпдаря 25 години ги слушаме и сме ЗЛЕ!Моля без преброяване на *** пишещи в сайта.
2
2
 
121
 
! Отговори
Димо преди 10 години
Нещастници, гледайте как вкарват България в интригите на големите! Как ще ни карат да вдигаме ръка срещу Русия с която имаме тясно свързана един с друг история, която ни е освободила от бруталното Турско робство, която е дала над 200 000 хиляди руски войници в жертва!Американците какво ги интересува идват ,подпалват войната и си отиват гледайки сеир!Трябва всички държави заедно да изолират Америка и на нея да налагат санкции като световен терорист номер 1 !
1
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгонете го !