Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК

Държавата трябва да покаже справедливост, смята лидерът на БСП
Обновена: 4 апр 2014 19:34 | 4 апр 2014 16:47, Камелия Цветанова
206
Станишев прати съобщение до ЕРП-тата да си платят на НЕК
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова ЕРП-тата да спазват законите, след като те отказаха да платят дълговете си на НЕК. 

„Едно от нещата, които липсват в България и много хора го усещат, това е чувството за справедливост. Чувството за справедливост е накърнено и много хора се чувстват беззащитни пред произвола на големите фирми и инвеститори“, упрекна ги той в специално видеообръщение, което публикува на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според него ролята на държавата e именно да урегулира тези отношения.

Станишев отбелязва, че наскоро се е запознал с одита на ДКЕВР за дейността на електроразпределителните предприятия за 2010 г. Според него от доклада става ясно, че ЧЕЗ плаща на своята компания-майка за различни услуги по 4800 лв. на ден. Същото важи и за EVN, което на компанията-майка плаща около 1700 евро всеки ден. От този доклад става ясно също, че около 3 млрд. лв. са изнесени от България за различни консултантски и други услуги, за всякаква възможна дейност чрез аутсорсинг”, обяснява лидерът на социалистите.

Той заявява още, че България предоставя възможност на всеки инвеститор, който спазва правилата и законите, да прави бизнес, при това добър бизнес, със солидни печалби.

„Само че това означава действително да спазват всички правила и да бъдат почтени и справедливи към потребителите. Темата за ЕРП-тата, за тяхното неплащане към НЕК е една от актуалните теми в обществото и медиите. Моето и на БСП разбиране е, че българската държава трябва да покаже справедливост”, категоричен бе председателят на БСП.

По думите му бизнесът очаква държавата да си плаща навреме ДДС, да плаща за обществени поръчки.
„Хората очакват българската държава да гарантира спазването на законите и правилата от всички фирми и инвеститори, в това число и големи. Това е нашето дълбоко разбиране за правилния подход. Това и ще очакваме от всяка компания, която инвестира в България. Държавата ще помага и ще защитава всеки, който спазва законите. Това е честният подход”, категоричен е Станишев.

Той допълни, че европейските компании е добре да знаят, че когато България влиза в ЕС, този съюз се основава на върховенството на закона. „Това означава, че тези закони важат за всички – за големи и за малки. Това е ролята на българската държава - да гарантира тази справедливост. Убеден съм, че и Министерство на икономиката и енергетиката и ДКЕВР ще гарантират спазването на закони и ще изискват това от всеки един, в това число и големите енергоразпространителни дружества”, обобщава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
6
 
! Отговори
Родилката преди 10 години
Къса памееееет. Много къса.Българският народ много бързо забрави, че от РОДИЛКАТА БКП / Българска Комунистическа Партия /, се пръкнаха всички мафиотски структури.АБСОЛЮТНО.Няма значение дали говорим за БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС, енергийна мафия, аграрна мафия и т.н и т.н.Така е нагласено всичко, че и пра-пра-пра внуците на ПРАВОИМАЩИТЕ ще стрижат стадото.То поне си извоюва ДЕМОКРАТИЧНОТО право::::::::::::::::::ДА БЛЕЕ.
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еййййй, *** народ. Хората казват че от 100 лева за ток само 90 СТОТИНКИ остават за ЕРП-тата а вие пак си знаете старата песен "ЕРП-тата са виновни за цената на тока". И не питате кой взема останалите 99 лева и 10 стотинки. Когато се бориш за грешна кауза и да я постигнеш - резултат никакъв. Ако махнат ЕРП-тата ще намалее ли тока? Ще намалее ама друг път.
107
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***,ако беше на власт щеше да уважи исканията на ЕРП-тата незабавно!Сегашното правителство ходи по много тънък лед и ако оплеска работите с тия пиявици ще последва съдбата на ГЕРБ!
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българинът е много интересно ... да не казвам какво. Ами токът е скъп, какво се опитвате да кажете - *** да натиснат ЕРП-тата за да ви издават по-малки сметки ли ? Отчитат се киловатите, умножват се по цената (определена от ДКЕВР, а не от ЕРП-то) и ви се фактурира сметката. Аз не виждам нищо, което да не може да се разбере от средноинтелигентен човек
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът е в ДКЕВР, която изпълнява едновременно две политически поръчки - да се държи цената на тока ниска и да се извиват ръцете на ЕРП-та, за да се продадат на подходящите хора (пример Булгартабак). След продажбата всички ще разберат как е неизбежно вдигането на цената на тока. Освен това, България ще бъде глобена яко, НЕК ще фалира, а държавата ще потъне в още и още дългове.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едва ли ще се стигне до национализация. Вече има доста примери, в които големи инвеститори просто решават да си тръгнат. Това е целта всъщност за да дойдат подходящите нашенски офшорки.
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С последната фактура от ЧЕЗ, получих и една диплянка също изготвена от ЧЕЗ в която има интересна и будеща много въпроси информация. "Съгласно Решение на ДКЕВР Ц-43/30.12.2013г от сметка за ток от 100,02лв за ЧЕЗ остават 0,90лв., за НАП - 16,67лв., за НЕК/ЕСО/ПРОИЗВОДИТЕЛИ - 82,45лв."
102
5
 
9
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Простите маргинали се радват на тефтерчета , а сиренето е 10 лв. , кашкавала 15 лв. , агнешкото 16 лв. хляба над 2 лв. и т. н. Затова след управлението на БКП-ДПС-ДС-Атака-КГБ ще ядете тефтерчета, а Станишев черен хайвер и скариди в Брюксел. Хайде Чао и да гласувате пак за нашите, че може да ви повишат пенсиите и заплатите с 5 лв.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе накрая да не излезе наистина,че не ЕРП-тата ни скубят,а милата родна държавна машина?!?!Че се цоцат парички през НЕК и разните вело-мело-еко производители,а се обвиняват ЕРП-тата за високият ток?!?!?!
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато токът в България не достигне истинската си, РЕАЛНА цена - нещата просто няма да се оправят. Не може килограм *** сирене да струва 10лв, а Мегават ток, за производството на който са впрегнати много мощности и хора да е само 0.20лв
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб са виновни нали?
98
5
 
9
 
! Отговори
O С Т А В К А ! преди 10 години
Kомунисти , турци ,aтакисти и бандити стрижат яко овчия ни народ и ни набутат в такова путинско блато, че никой нормален инвеститор НЕ погледне към територията ни...ОСТАВКА!
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво г-н Станишев трябва да си платят и това не търпи никакъв коментар.Но им потърсете сметка и за другите нарушения който са установени при проверките които им се правят за втори път от институциите.
96
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само за една локва похарчи 2 милиарда този *** а сега реве като вдовица за х*й.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами тогава юристите на НЕК пишат едно писмо до злите демони-ЕРП да си платят и ги дават на съд. И ако "прихващанията не са разрешени" - съдът решава. Само че, въпроса е системното неплащане разрешено ли е?
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев към ГЕРБ: Вие сте безсрамници ::)) ............Моника не е безсрамница !! Не се съблича пред мен - няма и за какво , но и дадох 1- 2 милиона лева ::)))- през Хохата от Австрия ::)) Ей, така , от добро сърце..*)))
93
1
 
5
 
! Отговори
Фотев преди 10 години
Да вземе ДКЕВР да си гледа задълженията, нали е регулаторен орган, да регулира. Не е длъжен Станишев да им върши работата.
92
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и Плевнелиев покровителстваха енергийната мафия и ограбването на българския народ,Станшев се бори против тази мафия.Та питам ви, господа герберасти, кой според вас отстоява народния интерес и кой - този на Олигархията ?
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДКЕВР може да стане независим орган само ако се закрие и на нейно място се появят два регулатора. Енергиен и воден. И ако съставите им се излъчват от парламент, президент и изпълнителната власт. Така, подчинена на премиера, па и на комисаря от майна си райна, който пък брани инвеститорите и акционерите им...
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно пак Борисов му е виновен на този плъх.