ЕРП-тата не са платили дължимото на НЕК

Срокът за ЧЕЗ, даден от регулаторната комисия, изтече днес
Обновена: 27 мар 2014 22:33 | 27 мар 2014 22:26, Веселина Йорданова
35
ЕРП-тата не са платили дължимото на НЕК
Снимка: архив, БулФото

Нито едно от електроразпределителните дружества не е платило задълженията си към НЕК, става ясно от съобщение на компанията, публикувано на сайта й.

Още по темата
В него се посочва още, че не е изразено нито писмено, нито устно желание за издължаване на натрупаните огромни задължения на трите ЕРП-та към НЕК.

По внесената жалба в ДКЕВР от компанията срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от регулатора за издължаване на трите дружества към НЕК ЕАД.

За ЧЕЗ срокът изтече днес, а за останалите две дружества изтича утре.

В отговор на поканата за среща от ЧЕЗ, от НЕК уточняват, че са поканили на разговор представители на дружеството още вчера в удобно за тях време през периода 31 март-2 април, но все още не са получили отговор.

„Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ Електро България в бизнес отношенията между две търговски дружества не е най-добрият начин за изплащане на повече от 67 млн.лв. задължения към НЕК“, посочват от електрическата компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: НЕКенергетикаЕРП-та
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Реализатор преди 10 години
ЕРП тата ако застрашават националната сигурност, здравето и живота на Българите( от сорта на ERP"....ще си свалим кабелите....") Да се конфискуват в полза на България, държавата стои Hад някакви си търговски дружества.............За един кабел 100% надценка на тока(страхотни наглетци ) Триглавата ламя която тормози всички се казва ЕРПта................не те а България трябва да ги съди и ще ги осъди в Страсбург, конфликтa на интереси ще се запомни от цяла европа !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Запасен 21Това дето го предлагаш няма как да стане или ако стане ще е много лош сигнал към инвеститорите. Държавата няма достатъчно пари за да изкупи мрежата обратно, ЕРП-тата отчитат инвестиции около 3 милиарда общо. Варианта за измъкване е първо да се изловят некоректните ВЕИ производители, които са нарушили закона или ползват измама и да се анулират договорите им за задължително изкупуване, а с останалите и Мариците да се преговорят условията.
24
0
 
2
 
! Отговори
Национална Е.К.-Бълг преди 10 години
Когато имаме свръхпроизводство на продукт "ток в случая" цената му на пазара падa(Факт)...................Единна цена за производителите на ток!!!!!!........ ще си купиш ли от моят бензин 95H , 15 лева за литър защото съм го произвел "еко" от динени кори...............не нали
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕРП-тата не са платили дължимото на НЕКНЕК не са платили дължимото на ЕРП-татапри такова зацикляне най-добрия вариянт е няколко министъра и шефа на ДЕКВР да се преквалифицират като продавачи на краставици
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха много ясно, че няма да платят, прихванали са си срещу насрещни задължения съвсем законно, ще им вземат лиценза, ама га *** няма. Стойнев ще започне да пелтечи още по - осезаемо. Драх го и държавния рекет.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Вас не знам, аз отивам да си купя генератор за ток за в къщи. От дългогодишен опит знам че когато комунистите са на власт следва режим на тока.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството се гърчи. Тока не може да увеличи щото хората ще ги изгонят с камъни. Опитаха да прехвърлят загубите от НЕК на ЕРП-тата ама не стана. НЕК върви към скорошен фалит. Парите за крадене в енергетиката свършиха. Правителството е като опълченците на шипка. Целия ресурс на държавната машина е впрегнат да може БСП да задържи властта до изборите и Станишев да стане евродепутат. Единствения изход е нов заем 3 миларда и той веднага бе поискан. България или егото на Станишев? Избирате Вие.
19
0
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До ророПроблема не е в топ адвокатите им, а в направените договори с тях. Никой топ адвокат не може да спечели, ако те са нарушили условията. Друг е въпросът, че "приватизаторите" начело със оня дърт пръч Сакскобурготски , а и на другите, изобщо не им дреме какво подписват, щом ще има за тях комисионна.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лудият шушляк Сидера да ги мята , нали беше негова идея
17
1
 
11
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Авгиевите обори, наречени Българска енергетика, трябва да се изчистят тотално! Договорите за продажба на ЕРП-тата трябва да се обявят за нищожни, да им върнем каквото са платили (без комисионните под масата, разбира се), да се отменят всички договори за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗКУПУВАНЕ на всякакъв вид електроенергия, и да се постави всичко на пазарен принцип, като се спазва и социалната защитеност на населението. Предложих праста методика на ДКЕВР за това, но онези си правят оглушки.
16
0
 
4
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До kane 14Хората, в т.ч. и аз НЕ ПЛАЩАМЕ на топлофикация, защото НЕ ИСКАМЕ услугите им. Всички, които не желаят услугите на топлофикация, да подадат ПИСМЕНО заявление з атова. И да си пазят ВХОДЯЩИЯ НОМЕР, защото скоро може да им потрябва. Ако Топлофикация доставяше парно само на хора, които изрично са го заявили, и не се опитваше да *** останалите, нямаше да има неплатени сметки. Каквото повикало, такова отвърнало!
15
4
 
6
 
! Отговори
студент преди 10 години
Тези дни гледах филма " Хайка за вълци" по телевизията. Направо съм потресен как са взимали имотите и добитъка на бедните селяни. И това са го правили хора, които са прости, неграмотни и злобни мандраджии или каскетаджии както искате. Затова сега България е най-бедната страна в ЕС, защото децата и внуците на терористичната партия БКП-БСП-ДС още управляват.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да започнат процедури по отнемане на лицензите и толкова.
13
1
 
4
 
! Отговори
Продажна твар преди 10 години
Докато има такива майкопродавци като вечния във всички форуми АНОНИМЕН, България няма да се оправи. Винаги в услуга на власта. Продажник винаги..
12
0
 
13
 
! Отговори
sorry преди 10 години
Писах преди седмица.ДНЕС пиша пак.ЕРП-та ще платят на 1 първи АПРИЛ.Работен ден е.
11
7
 
12
 
! Отговори
kane преди 10 години
До ИстинатаНАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИ МОНОПОЛИ...................Топлофикация ако е зле е заради вас - защото не си пплащате сметките бе тарикати хитри, а то на вас гръб се пише
10
5
 
3
 
! Отговори
kane преди 10 години
До kane..."Умната" ни държава дала работата на таткото на дечицата - бългачета на международен престъпник / всички фиорми с годишен доход на 1 милион евро са ПРЕСТЪПНИЦИ и ***-собствениците им де/ Та да може да изнасилват от работа таткото без социални предобивки и с малки заплати/за да са конкурентни цените им ;)/ и таткото да работи на 2 места за по 300-400евро и да опъва и мизерстват дечицата му!И аз го разбирам че ще иде в ГЕР за 3000ЕвроНЕ хората са ни виновни, а приетия ФАШИЗЪМ у
9
6
 
4
 
! Отговори
kane преди 10 години
До kaneНАЦИАОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ССТРАТЕГИЧЕСКИ СЕКТОРИ И НАТУРАЛНИ МОНОПОЛИ...значи по 20 000 души БЯГАТ ит Българоя всеки 6 месеца и повечето от тях НЯМА да се върнат Тези хора деца на другисте страни раждат. И другите с бъдеще даряват като унищожават родината си, заради мизерния си живот у насТози проблем драги с капитализъм/фашизъм ли се решава!А!?Вместо държавата да си отгежда дечицата и да дава на татко им работа и пари с които да отглежа БЪЛГАЧЕТАТя тази "умна" държа
8
10
 
8
 
! Отговори
kane преди 10 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!! И ОУТ ОТ РОДИНАТА МИКойто започне да провежда социалистически политики и започне национализацията на соф.вода, мариците - тец, е-он, чез, и всички остнанали за него ще гласувам и дори ще работя безплатно за изборните им кампанииЕто тва е значи немците си котребяват немското и дори го изнасят / на *** като нас/, францизи, итализанци и всички останали. Само българите /щото са мнооооого умни/ продължават да "търсят инвеститори" или съвременни поробители.... *** сме..
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че откъде да ги вземат тези 350 млн. то само наивници като Стойнев си мислят че фирмите са банки и по всяко време можеш да изтръскаш от тях пари. За да платят тази огромна сума ЕРП-тата трябва да теглят заеми, но кой тегли заем за да даде собствените си пари на друг? По-добре е да ти отнемат лиценза и след това да съдиш глупаците които ти са го отнели, отколкото да платиш такива непосилни суми.