Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС

Съратник на Петното не съобщи откъде идва предложението
Обновена: 8 апр 2014 14:30 | 8 апр 2014 14:11, Камелия Цветанова
165
Партия давала 1 млн. за отряд, който да щурмува НС
Бисер Миланов - Петното и Йордан Бонев. Снимка: архив, БулФото

Политическа сила има оферта в момента от 1 милион лева за сформиране на отряд, който да нахлуе в парламента, когато отново има протести.

Това твърди председателят на национално движение „Свобода” Йордан Бонев, който пък разкри, че в края на миналата година се е срещнал заедно с Бисер Миланов-Петното с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от когато получили обещание за 500 000 лева и капаро от 12 хиляди лева, за да участват в протестите и да атакуват председателя на „България без цензура” Николай Бареков.

Още по темата
Бонев обаче отказа да уточни пред журналисти от коя партия идва предложението за сформирането на отряда. Депутатите от временната комисия, станала известна като „Бисеров”, която проучва случая със срещата, го изслушаха днес, но не го попитаха, като мотивът за това по думите на председателя й Сияна Фудулова е, че те не са разследващ орган.

Бонев обясни, че две седмици преди разговора с Борисов, Миланов се е срещнал с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев в Русе, за да уточнят кога ще е срещата, но в крайна сметка с лидера на опозицията са се уговорили чрез социалната мрежа Facebook.
 
„На 27 декември вечерта получавам обаждане от Борисов, който каза: „Позна ли ме? Елате да пием кафе в Банкя”. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отидохме в Банкя, в къщата влязохме аз и Миланов. На нас ни бе казано, че трябва повод да излезем срещу Бареков и да кажем, че сме работили за него и той ни плаща. Второто, което Борисов ни казва, е да организираме протестите.

Предстоеше вот на недоверие и на вота трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и той трябваше да се запълни с членове на ГЕРБ. Целта беше да се формират групи, които да предизвикат сблъсъци с полицията и да се стигне до хаос, който да предизвика сваляне на кабинета. Ако го бяхме направили, ни беше обещана сумата от 500 000 лева и да заместим партия „Атака” в парламента”, обясни Бонев.
 
По думите му те са получили и капаро от 12 хиляди лева, за да си обиколят структурите, и парите са предадени на Бисер Миланов от Върбан Маринов, който пък е подчинен на Пламен Нунев. Сценарият е включвал и превземането на парламента.
 
„Когато сме в пика на протестите, се създава група от криминални елементи, на които не им пука, дърпат се решетки и като се стигне до сблъсък с полицията, тръгва другата група, която нахлува в парламента”, разясни той. 
 
Според него задачата е трябвало да бъде изпълнена най-късно до февруари, за да има време президентът Росен Плевнелиев да насрочи избори заедно с вота за евродепутати. В замяна на това движение „Свобода” е щяло да влезе в парламента като нова националистическа партия, вместо „Атака”. 
 
„От друга партия не сме получавали пари, само от ГЕРБ”, заяви Бонев. Той добави, че след като е разкрил за срещата в Банкя, е получавал анонимни заплахи във Facebook като „Внимавай какво правиш, няма безсмъртни”.
 
Според Бонев дори и на протестиращите през февруари, близки до ГЕРБ, са предлагали пари, за да не участват в проявите на недоволство.

Той твърди, че е плащано на протестиращите и в нощта на 24 юли миналата година. Тогава се стигна до сблъсъци с полицията заради решението на МВР депутати, които заседаваха до късно в парламента, да бъдат изведени с автобус от сградата.

„Едно от момчетата ми каза, че два дни предварително се е знаело, че са били инструктирани как да лягат, как да събират павета, дали са им по 100 лева на човек, 100 души са били”, посочи Бонев. 
 
Въпреки разкритията той призна, че досега никой от съдебните органи не го е потърсил.
 
За срещата в Банкя потвърдиха още Деян Стефанов, който е бил в колата, но не е влязъл в къщата, както и Цветан Бонев, който пък е чакал Миланов да си вземе капарото от Върбанов. Въпреки че пред комисията заявиха, че са сигурни, че са дадени 12 хиляди лева за протестите и двамата не са били преки свидетели нито на срещата, нито на получаването на парите.
 
Следващата седмица комисията ще излезе с доклад и ако прецени, ще го прати на прокуратурата, обобщи Сияна Фудулова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Този и групата му да не са станали държавни служители,или депутатски сътрудници.?Обикновените хора заобикалят тази сграда на около километър ,пък той си е вътре.
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази пропаганда на комунистите е доста изтъркана. Така писаха по време на революцията в Киев. Кажете драги, опорни точки, колко пари трябва да се плати на човек, който излиза срещу куршумите ?!?!?
117
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петното да върне парите защото до сега не е свършил никаква работа
116
6
 
30
 
! Отговори
А преди 10 години
Хаха, това са толкова плоски лъжи, поредната *** пропаганда на червения отбор - БСП,ДПС,Атака и ***. Като нямат какво да предложат естествено започват да лъжат и да промиват мозъци.
115
0
 
34
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
От "тоталното"подслушване излизат записи само на Борисов ,
114
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ни занимавате с тази мутра другари. Явно без тях не можете да съществувате. Аз имам информация че една партия е дала 50 стотинки да отсвирят един отряд командоси под вещото ръководство на Йовчев.
113
0
 
45
 
! Отговори
da преди 10 години
Пич не бъркай Бареков с Бойко, че на всички записи и протести на Бюрека сте на първия ред.
112
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изобщо не прочетох статията но знам какво са написали опорните точки на овчев. Бисер петното или Барекив лекето все тая, простотията е пълна а дс се възражда от Йовчев, Станишев и Доган.
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A neshto kato dokazatelstva ili prosto si govorim ... PAK?
110
0
 
48
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
*** щом опряхте до тия двамата яко сте го закършили,какво ли още ще измислят *** ви глави
109
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПичТо и на приказките на Тиквата никой завършил 8ми клас без да преписва не вярва..
108
1
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
EEEEiiiiiiiiiiiiiiiii tova li e Balgaria....takiva hora li chte ni upravliavat ....grajdanska voina triabva i koito ostane toi....ili dobrite ili lochite....mamka mu stara za tova li sa si dali jivota nachite predchestvenici....sram me e !!!!!!!
107
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОТВРАТЕН ОТ ГЕРБ Знаеш ли защо в партия ГЕРБ няма едноклетъчни? Защото интелекта на едноклетъчните е над този на ГЕРБерастите.... БСПарите обаче се нареждат някъде между торния червей и колорадския бръмбар... по същите причини.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
are skriite se s tia 12 kaimeta be. da svalis pravitelstvo i predizvikas izbori i da gi specelis -- to4no do tia petna leketa i marsotii li opreha ot GERB? prosto nema logika. Cecko vladee vseki milicioner ot pensioniranite do sega kandidatstavstite za rabota- i s petnoto za 12 bona ste stigneli do izborida i Budka ta i Cuckata sa otvratitelni- ama si imat umni PR-ci
105
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как пък всички компромати все срещу Борисов - а накрая всичко се оказа кьорфишек. Конкретно тези двамата на снимката каквото ми кажат, ще знам, че е точно обратното. Господарите на ефира имаха много хубав клип, наречен "Провокатори", където тези двама хубавци са показани в целия им блясък и на кой господар служат и се кланят.
104
1
 
27
 
! Отговори
бобо преди 10 години
и кой ...... *** ще им даде на тея двама шушляци 1 млн.лв. Като ги гледам какви измикяри са и за 10 000 лв. ще я свършат,ако въобще могат да я свършат!!! Щото като ги гледам с какъв умствен багаж са едва ли ще могат!!! Правилно на стрещата сте поканили и Башев-нивото им е еднакво!!! Липсва само бат Сали!!! Смешници!!! А .... кво стана с Христо Бисеров бе???!!!
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАЛИ НЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИ ЗА ТЕЗИ ПОКАЗАНИЯ ПРЕД ТАЗИ КОМИСИЯ,като имаме достатъчно снимков материал за БЛИЗКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ОВЧЕВ И МАЯ?ТАКА ПО-РАЗБИРАЕМО МИ СЕ СТРУВА!ТОЗИ с показанията беше в СОФИЯ на 12 май преди да ОБЯВЯВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ в НДКи тогава го питат ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ и той каза ПЪТУВАМЕ ОТ РУСЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ ГЕРБ!Сигурна съм 100% .ЗАЩО СЪМ СИГУРНА защото се замислих в 18ч да бъдат в СОФИЯ кога са тръгнали от РУСЕ?РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ излязат в 20ч.ТИЯ ВЕЧЕ ПРОТЕСТИРАТ!
102
2
 
13
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Като че ли България е в 1940 година Партизански изпълнения са Протестите , а нометъра са на Тодор Живков , нищо ново до тук
101
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БГ ще се оправи когато измрат червените ***
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мазен затворник с колко 10-15 присъди - да това Петно е толкова чисто ,че трябва да му се вЕрва бе....на думите ,чист като сълза е направо ,как ще лъже срещу заплащане