Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат

Най-вероятно той ще е втори, а Филиз Хюсменова ще е водач на листата на ДПС
Обновена: 16 апр 2014 21:56 | 16 апр 2014 20:56,
266
Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат
Снимка: Архив, Булфото

Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат. Най-вероятно той ще бъде втори в листата на ДПС, а водач ще е Филиз Хюсменова. Това стана ясно след близо 4-часово заседание на предизброния щаб на партия, на което присъстваха само определени медии. 

Номинацията на Пеевски е издигната от 25 от общо 28-те области. Лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук пък е получил номинация от всички области. Всички местни лидери, в това число и Кючук, са подкрепили номинацията на Пеевски.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че всички кандидати за евродепутати, издигнати от ДПС, имат безспорни качества. Според него публичният образ на депутата не трябва да бъде взиман под внимание пред този на партията.По негови думи тази номинация не е аналогична с кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, предаде БНР.

След дългото обсъждане на номинациите от областните структури до окончателно решение за подредбата на листата не се стигна.

В края на заседанието Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, а след нея - на народния представител Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на  околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

"Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира", заяви лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

"ДПС в Европа, Европа в България" е слоганът на предизборната кампания на ДПС за европейските избори, обяви при откриването на  заседанието лидерът на партията Лютви Местан.

Той посочи, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат. Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

„Няма съмнение, че резултатът от тези избори ще има пряко отношение или отражение и върху стабилността на кабинета на премиера Орешарски, зад който Движението за права и свободи стои твърдо”, коментира още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Нямало да се съобразят в общественото мнение, а само с това на партията!? Това на нас ни е ясно, даже целта ви е да дразните обществото! Само че в ЕС много добре знаят кой е безценния ви кандидат и как се е издигнал до тук! Да не ви излезат криви сметките само! Не е много добре да се дърпа лъва за опашката...!
178
7
 
6
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Голямата новина в медиите, че Пеевски е кандидат за евродепутат! Какъв е проблема в това? Той е предложен от една партия и ако вечно дрънкащите, вместо да измислят проблем от това, ще отидат до урните и ще гласуват за кандидат от друга партия! Всяка партия е свободна да си предлага, когото си прецени за евродепутат, а наш избор е за кого ще гласуваме! Вече ставате смешни всички, които продължавате да дрънкате едно и също, та чак вече станахте досадни!
177
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМА ЛИ ВРЪЗКА ТОВА, ЧЕ ВЗЕХА МЕДИЙНИЯ ГИГАНТ НА МАЙКА МУ И ПРАЩАНЕТО МУ В БРЮКСЕЛ- ДАЛИ ТОВА НЕ Е ОПИТ НА ДПС ДА СЕ ОЧИСТИ ОТ ТОВА СЕМЕЙСТВО ? ДПС ВЪРВИ НАДОЛУ И ТОВА Е ОЧЕВИДНО- СЪЗДАТЕЛЯТ МУ ЯВНО Е РЕШИЛ, ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ НЕГО-ОТТЕГЛЯНЕТО НА ДОГАН, АРЕСТА НА БИСЕРОВ, ПРОДАЖБАТА НА ВЕСТНИЦИТЕ НА ИРЕНА КРЪСТЕВА, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЕВРОДЕПУТАТ- ТРЯБВА ДА ЧЕТЕМ ПОРЕДИЦАТА ОТ ЗНАЦИ
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Blblblblblblb svinqta! No taka e v na6iqt jaluk svqt tupite i nekudurnite sa na po4it!
175
0
 
12
 
! Отговори
емир преди 10 години
Щом мешерето е решило, значи ще се гласува под строй, ама що пък са издигнали този прасчо, колко симпатични магарета имаме у наше село, а те предлагат тоя свично...
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо ревете против Пеевски и какво ви сърби г......за когато няма да гласувате за него или ДПС
173
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Наглостта на тази престъпна организация очевидно нямат граници
172
0
 
13
 
! Отговори
arhar преди 10 години
ДпС защо не номинираха и Пешо сумиста за ЕП ? Нали той си е 'тяхно' момче ? А и двамата с Д. Пеевски са си като сиамски близнаци ...Д. Пеевски ще има да обяснява в ЕП , че Пешо сумиста не е сатрап, а е един честен и трудолюбив български гражданин, досущ като Трактора ...Д. Пеевски сега ще трябва и в ЕП да постави една лафчица - трябва да се хапва , пийва и да се пушат цигари .Мафията си има държава у нас и сега същата тази мафия иска да си има и ЕП .Ащколсун на Сава и Павел от ДС !
171
0
 
17
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Кой бърка Европарламента със свинеферма?
170
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от тоя бе. Вече ме е страх да си отворя хладилника - и оттам ще се покаже!
169
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не съм прочел или чул нещо хубаво за този Пеевски а казват че бил медиен олигарх?!?Или големият брат му е дал хранилка за да играе лошия
168
0
 
6
 
! Отговори
Ot kuhnyata преди 10 години
Edva li nyakoy ot istinskite DPS ari odobryava Peevski,no kakvoto reshi Dogan ot Saraya.
167
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Да търпиш партия като тази ,дори ми е противно да я напиша все едно да държиш змия в пазвата си.До сега ни излагаха в БЪЛГАРИЯ сега и в Европа.Излезте както при протестите и гласувайте против тази шайка мафиоти ,която се ръководи очевидно от сараите.
166
2
 
4
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Предлагам никой да не гласува!
165
1
 
12
 
! Отговори
студента преди 10 години
Сиромаха е във форма - кръгла форма. Как да не гласуваш за него - бизнеса с лафките замира, след национален бойкот, трябва да се храни момчето голямо да порасне, да може да грухти, така де гласува..
164
0
 
14
 
! Отговори
IVO преди 10 години
Моля те Боже,помогни ни !Няма отърване от тоя !
163
0
 
19
 
! Отговори
МАМА ПРАСКА преди 10 години
Да ми изберете шопарчето и да не плюете по него, ей! Че аз ако квикна що тото- джакпот се раздава около изборите и в кои партии отива, свят ще ви се завие!!
162
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за българия пеевски е даже по-добър отколкото може да си позволи. казано директно не заслужавате него. и пиша на кирилица да се отбележи...
161
0
 
10
 
! Отговори
HST преди 10 години
Ами вместо да ревете, недейте да го избирате! Като никой не гласува за него - няма да влезе в Европарламента. Ако пък все пак го изберат - нали знаете, всеки народ си заслужава управниците!
160
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Budkata lae po Delio Voivoda oti se sramuva 4e neme nesto da kaje, pokaje i nakaje