Дикме прогнозира второ място за Пеевски в евролистата

"Дори да е водач, турците пак ще гласуват за ДПС"
60
Дикме прогнозира второ място за Пеевски в евролистата
Мехмед Дикме. Снимка: архив, БулФото

Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за евродепутати. Това прогнозира бившият министър на земеделието и бивш член на партията Мехмед Дикме пред БНР.

Пеевски вече беше издигнат от структурите в Кърджали, Смолян и Хасково.

Още по темата
Според Дикме кандидатурата е „спусната“ сред местните организации от централата, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата и да се „отърве“ от него.

„По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата, си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща в неговия кабинет. Това са реалностите“, коментира той.

Според него листата на ДПС вече е ясна, а този, който не е съгласен и не издига някой, даден от централата, автоматично бива отстранен.

Мехмед Дикме заподозря, че може да става дума и за провокация от страна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, защото зад всичко, което се случва в ДПС, „стои единствено и само той“.

Ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си и с управление на държавата, а не с писане на закони, коментира Дикме.

Въпреки това, той очаква масова подкрепа за депутата и неуспял шеф на ДАНС.

"Дори да бъде водач, турците пак ще гласуват за ДПС по една-единствена причина - защото нито една друга политическа партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП, не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име. И е нормално тази общност да търси своето представителство в ДПС", обясни бившият член на движението.

На въпрос преяжда ли ДПС с власт, Дикме отговори: „ДПС получава това, което си иска“.

По думите му прави впечатление, че нито един от действащите евродепутати от ДПС не е издигнат от структурите и че в партията не тече дебат или оценка за дейността им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Gal преди 10 години
И какво се оказва????...Вместо да му извадим очите,ще му изпишем веждите на Пеевски.Нали са му малко паричките,да го изпратим и евродепутат....хаххаха.Мъка,мъка!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато продължавате така да разсъждавате, драги ми "българи", докато продължавате да не признавате, че българи, турци и всички други работят за България и парите им отиват в България...е, дотогава ще е потребна и партия като ДПС
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
април 01, 2014 Българи и турци въстават срещу Ньойския диктат Българотурско Временно правителство на националната защита от 1920 г. в Западна Тракия организира и ръководи обща въоръжена борба на местните българи и турци срещу несправедливите решения на Великите силиВълчо ЗЛАТИЛОВnovjivot.info/04/01/101111
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Макар бившият земеделски министър Мирослав Найденов да се хвалеше, че България има трима аграрни аташета, от отговора на фонд "Земеделие" става ясно, че Симеонов само формално е бил такъв. Де юре той е бил назначен като първи секретар в постоянното представителство на България към ЕС, пише Труд".Светослав Симеонов бе зам.-шеф на фонд "Земеделие" по времето на прочулата се с фалшивата си диплома Калина Илиева. После я наследи на поста от 7 октомври 2010 до 31 март 2011 г.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скандален чиновник парашутист бил назначен в областната дирекция в Земеделие", а после изненадващо бил пратен на работа в Брюксел, стана ясно днес.Фонд "Земеделие" е отзовал от Брюксел аграрния ни аташе Светослав Симеонов на 20 март. Поводът е одитният доклад на Главна дирекция "Земеделие", в който страната ни е заплашена с глоба от 423 млн. лв. заради допуснати нередности по Програмата за развитие на селските райони през 2011 и 2012 г., обясняват от фонда. Месечната издръжка на Симеонов в Брюксел възлизала на 3 900 евро.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Министерството на земеделието 90% са турски имена. Ето днес в съвета на директорите на НЕК сложили човек с турско име под 30 години, да се чуди човек кога се е изучил, кога е навлязъл в тежката материя на енергетиката за да отиде най-отгоре. Това е подигравка с всички и всичко. После се чудят защо НЕК фалира. Ами с тези кадри които редят работата е ясна. Как този 27 годишен Мустафа, който няма минимума стаж от 5 г. ще може да вземе правилно решение. Всичко е ясно, но народа защо трае
37
0
 
1
 
! Отговори
езичник преди 10 години
нищо лично ама как ли ще реагират европейците на турчин евродепутат? особенно австрийци унгарци румънци гърци италианци германци поляци испанци....брюксел да не стане втора виена за дпс!!!!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как няма да е пръв в листата, нали върти черната каса на дпс!? апропо, какво стана с нейния бивш касиер - бисеров?
35
3
 
3
 
! Отговори
Свинаров преди 10 години
Това е позицията на един обикновен агроном, бил някога земеделски министър и ощетил държавата за милиони по разпореждане на Доган. Това ще е и позицията на шипара в ЕП!
34
0
 
9
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Какъв геноцид ако беше така за 500 год човек нямаше да остане на балканите. Четете историята както трябва. Забравете омразата. Не вярвайте на популисти политици.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези места за евро-листите не се дават ами се купуват. Смятайте колко пари е окрал Пеевски щом може да се придвижи толкова бързо нагоре при положение, че цяла България е срещу него. Трябва да го разкарат от всякъде този ***, че е вреден за държавата.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПо закон може и да имаш права равни с моите ама по закон ...а ние в света сме известни нали знаеш с кое... че не спазваме законите ..така, че мълчи си там турчино и не се обаждай ..това не е товя дом, никога няма да бъде твоя дом докъто не се социализираш и не започнеш да уважаваш България така както много друго туски-българи! Най добрия ми прятел в армията бе турски българин да ама тои познаваше историята ни и уважаваше България и никога не си е позволявал да плюе а само да уважава
31
7
 
0
 
! Отговори
Кан Тервел преди 10 години
До Анонименей чужденец махай се от тази държава да не ви колим пак като пилци ! Ти си чужденец , гадно не гадно такъв си и такъв ще си останеш и такива ще са и твоите деца и ако не ти харесва махай се за Турция твоя дом ..тук или ще уважаваш българщината или ти режим тиквата както на твоя дядо напраивхме ! ..че се и обажда ...ше мълчиш че иначе ще ядеш сланина говедар!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименосвободители ? Абе ти нормален ли си бе ***? :) ако не бяхме се разделили на отделни царства вие турците щяхте да ядете такова дърво че ти е бедна фантазията ...бихте ни щото бяхме разделени (наша генерална грешка) ...не веднъж сте бяга ли като оплашени зайци когато ви подгоним бе смешкоооооо !!! Ариби и турци 600 години не бяха стъпвали в европа знаеш ли защо?!?! Защото Тервел ги изкла когато обсадиха Константинопол!! И вие страхливци не се страхувахте от тях а от нас!! Аре марш
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименKakuv genocid be ako imashe genocid teb nqmashe da te ima sega dapluesh osvoboditelite si ot vizantiycite
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Турски имена в ДАНСНяма поколения бе братче бе ..Ако искаш да си част от нас кръщавай си децата с български имена и се прекрасти и ти ...вие трябва да разберете , че българина не ви харесва! Чуе ли турско име и първото нещо което му изниква в съзнанието е геноцидите които сте направили върху народа! Нормално е какво очакваш!??!?? Промини си името с българско иначе може да си и 10то поколение ще си и един долен чужденец в България!!
27
0
 
3
 
! Отговори
DJO преди 10 години
До 29Не си ти човека, който ще ми каже какво да правя и за кой да гласувам!
26
2
 
14
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Не разбирам защо някои от коментаторите се възмущават на това какво е казал. Да, в българия има турци и масово си гласуват за ДПС. Да, те са български граждани, но не са българи. Докато я има като партия турците масово ще си гласуват за тях. Виновни в случая са тези, които са допуснали и допускат партия на етнически признак да съществува и да ни управлява тъй нагло, а тези сме ние българите. Жалко.
25
2
 
18
 
! Отговори
Политик преди 10 години
Дикме вкарай Октай Енименхмедов в Политиката да ги стеге малко там
24
3
 
8
 
! Отговори
нагли животни преди 10 години
Тодор Живковата рода си живеят спокойно без да бъдат притеснявани за Възродителен Процес , баси наглите животни