Плевнелиев и Джо Байдън са за единна Украйна

Държавният ни глава разговаря с вицепрезидента на САЩ
18 апр 2014 15:05,
234
Плевнелиев и Джо Байдън са за единна Украйна
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Подкрепа за независима, единна и демократична Украйна изразиха в телефонен разговор президентът на България Росен Плевнелиев и вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън.

Двамата обсъдиха напрегнатата ситуация в източна Украйна и подчертаха, че Русия трябва да предприеме незабавни действия за намаляване на напрежението, съобщава сайтът на президентската институция.

Народът на Украйна трябва сам да реши своето бъдеще чрез провеждането на свободни и демократични избори, посочиха двамата лидери.

Вицепрезидентът Байдън потвърди категоричната ангажираност на САЩ с осигуряването на колективната сигурност на своите съюзници в НАТО и благодари за ролята на България в укрепването на трансатлантическото партньорство.

Росен Плевнелиев и Джо Байдън обсъдиха още положението в Югоизточна Европа и усилията за укрепване на основите на демократичната държава - върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции.

По време на разговора президентът Росен Плевнелиев посочи и стъпките за енергийна диверсификация, които България е предприела. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
РОСЕНЕ ЗАЩО СЕ ВЪРЗАШ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ НА ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ.РУСИЯ ГИ КАРА ДА СЕ ТРЪПНАТ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА САМИТЕ УКРАИНЦИ ДА СЕ РАЗБЕРАТ АМЕРИКА ГИ СНАБДЯВА СЪС ПАРИ И ОРЪЖИЕ ПРАВИЯТ СЕКТОР И ГЕРМАНИЯ..ТАКИВА КАТО РОСЕН РАЗБРАЛИ ИЛИ НЕ РАЗБРАЛИ ТРЪГАВАТ СРЕЩУ РУСИЯ ПРСТАЩИНА Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.СЛЕД РАЗГОВОРИТЕ В ЖЕНЕВА ПРАВИЯТ СЕКТОР НАПАДНА ККП В СЛАВЯНС И УБИХА ДВАМА ЧОВЕКА
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"за укрепване на основите на демократичната държава - върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции...." ...............моляяяя, това е някакъв цирк с клоуна *** :-)
170
0
 
3
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Циркаджия!!!!
169
0
 
3
 
! Отговори
mario преди 10 години
май иска да ни вкара във война този "президент". много е жалък!
168
0
 
5
 
! Отговори
Найден преди 10 години
Най-слабият президент в историята на България!
167
0
 
3
 
! Отговори
Бийн преди 10 години
СПоред мен преговаря с американците да замени мистър Бийн в следващия филм ;)
166
0
 
4
 
! Отговори
Кристи преди 10 години
Това е нашият главнокомандващ! Погледнете снимката и си представете как казва- "НАПРЕЕЕДДД" :D:D
165
0
 
2
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Аз мисля, че снимката говори достатъчно :D:D Браво на DNes.bg :D
164
0
 
7
 
! Отговори
така е преди 10 години
До Боже пази БългарияТака е,но Плевнелиев ще получи потупване по рамото от скъпите на сърцето му американци,може и някой долар в знак на поощрение и прибавени към другите му авори в офшорките ще бъде осигурен и за внуците на внуците,а ние ще мизерстваме и ще се чудим как да свържим двата края,след като подскача като ......на свирката на Америка
163
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Побой, отвличане и схема за стотици хиляди долари на седмица - така звучат най-новите обвинения срещу сочения от ФБР за главатар на групата българи, източвали карти - Георги Мартов-Мицубишито, съобщава кореспондентът на Нова ТВ в САЩ Ясен Дакаров.В друг записите, Мицубишито се заканва как някой "ще бъде нарязан на парчета" ако се прибере в България. В трети - как той и арестуваният в България Радослав Павлов са отвлекли мъж в Чикаго, който завлякъл мафиоти с 800 хиляди долара.
162
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
Спрете да ни го завирате постоянно в очите тоя зангош, че вече не се трае с простотиите си!
161
0
 
13
 
! Отговори
Ами да преди 10 години
Президентчето ни не разговаря,а само слуша какво ще му кажат !!!!!!!!!
160
1
 
16
 
! Отговори
Боже пази България преди 10 години
След приключването на мандата на назначения от ръководството на БКП за президент Желю Митев Желев,хората си помислиха,че България никога няма да има такъв президент.Да ама не.Поставения от Борисов на този пост,уж да му пази стола Росен Асенов Плевнелиев доказа ,че винаги има и по-зле.Лошото е,че кукловодите винаги издигат такива кандидати,че на нас не ни остава голям избор.
159
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Да не говорим, че от санкциите срещу Русия ние ще сме основен губещ
158
1
 
19
 
! Отговори
Ханибал преди 10 години
То ние хубаво сме за единна Украйна ама защо се дупиме толкова здраво на американците при положение, че сме на 200 километра от горещата точка
157
1
 
0
 
! Отговори
SIK 27 sm преди 10 години
siykeimmm azini
156
1
 
13
 
! Отговори
JB преди 10 години
Селфи направиха ли си?
155
18
 
2
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Гордеем се с нашия президент г-н Плевнелиев и никакви опорни точки на мутреса Моника не могат да променят положението . Уважаван от ръководителите на цяла Европа и САЩ. А по рано какъв ни беше президента -доносник на ДС Гоце Първанов -ловеца, трипера и *** необразован другар. Учил история на БКП. Срамна работа за България, но за терористичната небългарска партия БКП-БСП е гордост .
154
2
 
32
 
! Отговори
не син преди 10 години
Не плюйте Роско ! Да помолим смръдливия янки да си го прибере в щатите !
153
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИНПИЙЧМЪНТ за герберастката марионетка, назначена за президент от Боко Мутрата и Костинбродската печатница !!!