Плевнелиев и Джо Байдън са за единна Украйна

Държавният ни глава разговаря с вицепрезидента на САЩ
18 апр 2014 15:05,
234
Плевнелиев и Джо Байдън са за единна Украйна
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Подкрепа за независима, единна и демократична Украйна изразиха в телефонен разговор президентът на България Росен Плевнелиев и вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън.

Двамата обсъдиха напрегнатата ситуация в източна Украйна и подчертаха, че Русия трябва да предприеме незабавни действия за намаляване на напрежението, съобщава сайтът на президентската институция.

Народът на Украйна трябва сам да реши своето бъдеще чрез провеждането на свободни и демократични избори, посочиха двамата лидери.

Вицепрезидентът Байдън потвърди категоричната ангажираност на САЩ с осигуряването на колективната сигурност на своите съюзници в НАТО и благодари за ролята на България в укрепването на трансатлантическото партньорство.

Росен Плевнелиев и Джо Байдън обсъдиха още положението в Югоизточна Европа и усилията за укрепване на основите на демократичната държава - върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции.

По време на разговора президентът Росен Плевнелиев посочи и стъпките за енергийна диверсификация, които България е предприела. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
27
 
3
 
! Отговори
Борис преди 10 години
Ей, комунистчета, видяхте един културен човек и взехте да лаете в коментарите си срещу него. Вашият сърбоман Гоце блея цели десет години (!) и се кланя на Милошевич, а Плевнелиев се среща с най-видните личности по света и работи за България. Вас ви е яд, че не поддаква на вашата любимка Русия, която днес е изпаднала в шовинистична екзалтация, подобна на хитлеристката. Вие сте руски и сръбски патриоти, но не и български.
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зелено човече от 3 тия пол
130
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подлогата на САЩ и ЕС
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малки ЗЪБКИ зайо байо , тоя е по *** и от професор Вучков
128
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев защо не каже за Велика БългарияМишок
127
3
 
17
 
! Отговори
разни хора преди 10 години
Путин пази границите на държавата си, което го отличава рязко от ПлевнелиевРазни хора-разни идеали
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изстрадва се Разпети Петък, ВИНАГИ Изстрадвам петъка особено като видя скърцащата с зъби от ЗЛОБА физиомутра на това чу.ело на снимката.
125
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не е мой президент./.
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Спонги 145"Велик ден"не се "празнува".Той се "изстрадва"Това е денят на Възкресение Христово.
123
1
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Разбира се, че Плевнито ще има 1:1 позицията, която му кажат от САЩ. Той е една пионка.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ima nesta za koito na Plevnev treba da mu se prosti i da gi zabravime, no tova koeto nema da podmineme , koeto e prestyplenie ot negova strana e 4e se saglsi da bude izdignat, izbran i psuvan kato President.deka se namira ON, u nivata s tikvite ili pod mostovete na Elba, deka e udrial tirnokopa da izkove milionite? A?
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako prai orale 6 na suporugatata- prva dama, dal nashto komsomol4e meli dumi za bratsvo, edinstvo i konstitucionalizam.pa kazvami: sednal e drven stol s rezba zada manekne na depiseto 4e e rezan
120
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Г-н президент ,Оказва се ,че най- новият "кавалер"на орден " Стара планина"- Расмусен е долен лъжец. Как ще отреагирате на това ?
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния запден играч, Джо Байден, отново ползва нашия "президент" за изтривалка.Нашият пък, тича да се бърка в работата на други държави и да се вре между шамарите.Що ли не се кротне и не се захване с нещо полезно за България, вместо да подтичва и да прислужва на Американците???
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕЗНАМ ЗАЩО НО ТОЗИ КАТО ГО ВИДЯ ПОЛУЧАВАМ НЯКАКВО ГОЛЯМО ЧУВСТВО КЪМ МАЙКА МУ. ИЗБИВАМЕ ПОТ ПОЛУЧАВАМ ЕРЕКЦИЯ И ИМАМ ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА ГО НА.УТАМ НА МАЙКЯ МУ. ТОВА СИГУРНО Е НЯКАКВО НЕЗЕМНО ЧУВСТВО КЪМ МАЙКЯ МУ. СИГУРНО Е ОТ БИОЛОГИЧНИТЕ ТОКОВЕ КОИТО МИ ПРЕДАВА ТОЯ ИЗВЪН ЗЕМЕН ХЕМЕРОИД.
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не думай, как няма. Росен жената и майка си ще продаде само да му наредят западните му господари. Всичките президенти са били зависими ама тоя си е смешна кукла на конци като от уличен спектакъл. Чист неподправен клоун.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на комсомолски серетар не случихме.Ето, Орбан също е бил комсомолски секретар, но е личност с качества - знае как да работи и да печели доверието на унгарците и другите етноси.
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не звучи ли кано виц: разединителят на българската нация, на която го назначиха за президент, е , моля ви се, за единна Украйна!Нас оправи, че Украйна ще обединява!*** - няма да стане, няма да бъде позволено американски ракети под носа на Русия!А народът тук е някакъв матриал-няма никакво мнение за нищо, не го питат, защото знаят отговора.И разполагат с нас като робовладелци!
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даааа едно правителство отказа коридор на едни самолети и пропусна други. Резултата - паднаха няколко ракети на наша територия с обеднен уран... Сега едно население в тези региони умира от рак. Някой каза че някакви самолети се мотали около въздушното ни пространство, но докато се вдигнат нашите ония изчезват... Случки от живота, а някои си говорят за... да кажем демокрация нищо че няма нищо демократично в тях. Единият забогатял незнайно как а другият?! А бе що не вървите всички на където си...
113
1
 
11
 
! Отговори
ФЕН НА ПЛЕВНЯТА преди 10 години
Спокойно момчета, не се нервете! Плевнята сигурно има гениалната мисъл да станем щат на САЩ, та той по-често общува с хамериканците отколкото с жена си! Па да не са решили да го правят ген. секретар на НАТО, то затова не се иска много, като гледам какъв е Расмунсен. Важното е да си перде, лоялен гъзолизец и да си утвърден родоотстъпник. Плевня, реските самолети летят ли, нещо не ни информираш напоследък! Ще направиш гаф, ако в най-скоро време не отидеш при фашагите от Майдан и Виктория ще ти ..!