"Хората очакват повече Европа за гражданите"

Бъдещият ЕП ще бъде по-балансиран, смята Антония Първанова
19 апр 2014 17:19, Елка Василева
33
"Хората очакват повече Европа за гражданите"
Антония Първанова. Снимка: БТА

Хората очакват от новия Европейски парламент повече Европа за гражданите, а не повече Европа за бизнеса, заяви лидерът на НДСВ Антония Първанова пред журналисти в Добрич. По думите й перспективата за протекционизъм по отношение на бизнеса вече се е изчерпала и, ако няма обединение около кауза, европейският проект ще бъде изправен пред сериозни предизвикателства.

Първанова, която е досегашен евродепутат, смята, че бъдещият Европейски парламент ще бъде по-балансиран, но все пак "с малко повече в дясно". "И може би с повече евроскептици, което е лошо, защото евроскептицизмът не е в интерес на България и на новите страни-членки на ЕС. Но от друга страна това ще доведе до повече разумност при гласуване на законодателството и в по-голяма степен до консолидация на вота", каза Първанова. Тя смята, че в крайна сметка резултатът ще бъде приемането на много по-конструктивно законодателство, ориентирано към интересите на гражданите.

Евролистата на Коалиция обединени демократи /КОД/ е много млада, със средна възраст 37 години. Включените девет жени и осем мъже притежават общо 34 дипломи за висше образование, каза Първанова, която е водач на листата. Тя коментира, че у нас дебатът за предстоящите европейски избори вместо върху европейски политики се фокусира върху национални проблеми и това капсулира твърдите ядра на партиите.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
10
 
! Отговори
аман заман преди 10 години
Аман ти от тази новопокръстена еврейка официален гост при откриването на еврейския европарламент и фармакомафиотката Тони-Фарма любовница на Георг Цветанов. Ужас повръща ми се като я гледам. Абе хора не познавате ли лекари да попитате тях за по детайлно представяне на този уникален случай. Училищна докторка без специалност заминава за Лондон и сатва велик политик. То го мързеше една специалност да вземе и дори да поработи в поликлиника или в болница даже защото там се бачка. Няма ли кой да ги из
4
2
 
10
 
! Отговори
Негласуващ преди 10 години
Ще работят ли евродепутатите за нашите интереси?Невероятно, но едва ли!...
3
2
 
5
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Хам Ха, ХаМечтата ще бъде "повече Европа за гражданите" - ПОВЕЧЕ !! - а няма да има изобщо :)))))))))))
2
2
 
12
 
! Отговори
От Чужбина : преди 10 години
Хората очакват РАБОТА ! Пак ли измихлихте лозунг " Европа за гражданите "?Да си говорим за хората ли ? Какво ?Че НЯМАТ РАБОТА ???????Това не е ли Национален въпрос ? - хората напускат България , напускат си дома , апартаментите в София , да търсят работа !ЗАСРАМЕТЕ се , не решавате проблемите , а ги задълбочавате ??
1
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Красива и интелегнтна - гордея се с тази жена.А не като полуграмотния крокодил Мадам Йелева, която ни посрами пред цял свят.