ГЕРБ обвини властта, че не се справя с бежанската вълна

"Проблемът не е в бежанците, а в държавата"
Обновена: 30 апр 2014 14:13 | 30 апр 2014 10:08, Камелия Цветанова
55
ГЕРБ обвини властта, че не се справя с бежанската вълна
Снимка: архив, Булфото

Опозицията обвини управляващите, че не могат да се справят с бежанската вълна, като този път повод за това стана конфликтът в село Розово, където след протести на местните жители 17 сирийци, от които шест деца, напуснаха наетата от тях къща, след като получиха статут на бежанци.

Още по темата

„ГЕРБ изразява силната си тревога от невъзможността на властта да се справи с бежанската вълна в България”, обяви от името на партията депутатът Аксиния Тилева.

Според нея след случилото се в село Розово става ясно, че политиката на правителството спрямо овладяването на кризата с бежанците и нелегалните имигранти е провал. Управляващите са некомпетентни, обвини тя.

От ГЕРБ призовават председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, главният секретар на Светлозар Лазаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски да предприемат адекватни мерки, за да осигури държавата нормални условия на бежанците, които вече са в България, както и да се предприемат мерки за намаляване на потока.

Опозицията призова хората към толерантност, защото според ГЕРБ проблемът не е в бежанците, а в държавата.

„Управляващите нека да спрат да си заравят главите в пясъка и ако не могат да се справят, да подадат оставка”, заключи Тилева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако бяха ГЕРБ на власт,дали в София нямаше да има цели квартали с "бежанци" ? Само питам...
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мотаят се ГЕРБ щото разследват......***....
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой се мотае с правенето на оградата по границата която Костов навремето разруши?
2
6
 
13
 
! Отговори
Л преди 10 години
Продажни ГЕРБ-аджиски *** в името да свалите правителството искате да напълните страната с емигранти ли ? Ако има едно нещо в което подкрепям това правителство това е как се справи с вълната от бежанци и нелегални емигранти които са 90% от всичките пребиваващи в Бг.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Адекватни са си мерките. Просто не ги пускаме на границата. Тия от ГРОБ да се гръмнат, каквито са *** сигурно щяха да направят повече поразии. А иначе Тия от ЕС хем не ни искат в Шенген, защото границата не била модернизирана и не ставала за външна на Шенген, хем сега пък много сме били нехуманни като връщаме тия ***. Ай у лево и да си ги взимат при тях като са големи разбирачи, ама май като с *** трябвало да се интегрират ама при нас че те неможели.....