Проекти по оперативна програма с "разминавания" от правилата

ГЕРБ с разкрития: Дадени са 176 млн. лв. за иновативни салфетки
Обновена: 7 май 2014 18:24 | 7 май 2014 18:18,
15
Проекти по оперативна програма с "разминавания" от правилата
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Има "известни разминавания от европейските правила" по отношение на проекти от 2011 и 2012 година по ОП "Конкурентоспособност", съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Проверяват се проекти, каза още той, но без да уточни за кои мерки от програмата става въпрос.

Още по темата
По-рано по време на блиц контрола в икономическата комисия на Народното събрание депутати от ГЕРБ посочиха, че по мерките за насърчаване на иновациите са били отпуснати 176 млн. лева за "иновативни салфетки, сладки, онлайн речник и хотелски брави".

Стойнев обясни пред депутатите, че проверки ще покажат има ли нарушения по тези проекти. "За мен иновация е излизането на нов продукт на пазара и дали той може да бъде продаден", допълни той.

От ГЕРБ обаче посочиха, че конкретно бравите, чието производство ще бъде подпомогнато от оперативната програма, се продават от пет години насам.

Припомняме, че отклонения от европейските правила бяха открити по отношение на проекти, изпълнявани по ОП "Околна среда". След проверката се очаква да бъдат санкционирани редица общини заради откритите нередности.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** народ - бедна държава.
9
1
 
14
 
! Отговори
N преди 10 години
Вече сигурно по еврофондовете са изчезнали пари пак и си мисля че са повече от последния път при управлението на тройната ламя(300млн. евро)
8
0
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
...отпуснати 176 млн. лева за "иновативни салфетки, сладки, онлайн речник и хотелски брави"?! Иновативни салфетки, що е то? Специална хартия за бърсане на посрания *** на *** Станишев. Онлайн речник, сигурно опорните точки ще се спускат вече зашифровани.
7
13
 
10
 
! Отговори
Герб лъсва далавери преди 10 години
Кадри на Герб - депутати, кметове, съветници, както и някои от ДПС са си купили луксозни коли по селската програма за 3,3 млн. през периода 2010г - 2011 г. - управление на Герб, които ЕК отказва да възстанови и остават за сметка на данъкоплатците. Подробности във в. "Сега" от днес. По Околна среда нарушенията са също за периода на Герб. По време на мутрите от Герб 80 % от обществените поръчки са давани само на 2 % от фирмите, близки до Герб, за което ЕК иска да санкционира Б-я.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази политика заприлича на партия шах, но с реални хора. Вместо пешки се жертват милиони левове, човешки животи и съдби. Не прави чест и няма да е за добро, а колкото до тази оперативна програма от 2010 до 2013г имаше друго жаргонно име - "депутатска". Европа следи всичко и за нея е най важно да се спазват нейните закони и принципи, а не кои управлява.И ще бъде по добре, по-малко кал и мръсно бельо да се използва.
5
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По кражби на Бойко и лично облагодетелстване за сметка на държава и народ, само Доган и Черепа може би, могат да му правят конкуренция. Костов отдавна е загубил съревнованието.
4
8
 
33
 
! Отговори
Jangle leg преди 10 години
ХУНТАТА краде ли краде, че и заеми взима. Простия мат'рял ще връща и ще хули Бойко, че той виновен :)) Ха-ха-хаПрост народ, ПРОСТА И БЕДНА държава!Добре го запомнете!!!!
3
21
 
6
 
! Отговори
шперц преди 10 години
Крадците обикновено са наясно с всякакви брави, ключалки, закачалки , катинари и катинарчета.Затова и гербаджии са толкова компетентни относно бравите.А в сладките има упойващо вещество което ще помогне да се открадне иновативната салфетка, която ще се публикува в онлайн речника.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжливото овчарче Стойнев,пак се оплете в лъжи.Ако беше поне малко интелигентен,нямаше да му личи толкова.От къде се взе този ,,финансов гений'' -нямам представа,но дано по-скоро да изчезне...
1
0
 
36
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
На когото и да счупиш кратуната ,нито е късно ,нито грешно.