ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката

Това е четвъртият вот срещу правителството на Орешарски
Обновена: 9 май 2014 13:48 | 9 май 2014 09:42, Камелия Цветанова
155
ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски за провал в политиката в областта на енергетиката. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета. 

Борисов уточни, че искането ще бъде внесено още днес в деловодството на парламента.

„Искаме от 15 дни от НЕК да ни даде финансовите си отчети, а те ги крият и заради това днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетика заради проваления проект „Южен поток” от некомпетентността на Драгомир Стойнев, главно за това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ „Белене”, за това, че фалират компании, за това, че предизборно задържат цената на тока”, заяви Борисов.

Вотът ще трябва да бъде обсъден в разгара на предизборната кампания и на извънредно заседание на парламента, защото депутатите решиха, че днес им е последният работен ден до изборите.

Въпреки това Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще дойдат на обсъждането на вота на недоверие.

Dnes.bg припомня, че първият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" в началото на октомври миналата година беше за провал в инвестиционното планиране. Тогава обаче опозицията не се регистрира в пленарна зала и не участва в дебата.

Целта на депутатите от ГЕРБ беше да покажат, че парламентът не може да функционира в отсъствието на "Атака”, а по същото време националистите бяха на посещение в чужбина.  Въпреки това в крайна сметка вотът не мина.

Вторият, внесен в края на същия месец, беше заради регионалната политика и отново отхвърлен с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”.

Третият вот беше за провал в политиката по сигурността, който беше отхвърлен с гласовете на БСП и ДПС, а от "Атака" се въздържаха.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
4
 
! Отговори
КЪМ 85 преди 10 години
До АнонименМНОГО СИ НЕНОРМАЛЕН МЕ ***,ОСВЕН ОТ ТИКВИ ЯВНО НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ,ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ НЕИМОВЕРНИТЕ ТИ УСИЛИЯ ДА КРЪСТИШ БОЙКО ТИКВА ,ТОВА НЕ МОЖА ДА НАПРАВИ СТАНИШЕВ МЪЖ ,НИТО ДОГАН БЪЛГАРИН НАЛИ ? САМО ТИ СИ ОСТАНА ПЛАТЕН ,ЧЕРВЕН *** !
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙКО Е БЪЛГАРИН ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОДЛОГАТА СТАНИШЕВ И ДОГАН ДЕТО СИ ВЪРТЯТ ЗАДНИКСА ХА КЪМ ДОГАН ,ХА КЪМ ПУТИН ,ЗАВИСИ КОЙ ПЛАЩА !
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама верно Тиквата може да е шизофреник. Или прекалено безочлив наглец. Герб натопиха България в Брюксел и гласуваха против Южен поток. Сега вот щели да искат?!!?!?! Няма такава наглост. А може би разчита на това, че простаците не знаят и не помнят за какво става дума, само чакат Тиквата да им подхвърли опорните точки.
62
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ШОПАРЪТ ПЕЕВСКИ ДА СЕ ОСОЛИ В БЪЧВИ...ЩЕ НАХРАНИ ПОЛОВИН АФРИКА...А *** КОИТО РАБОТЯТ ЗА ЛОЕНАТА ТОПКА ДА СИ ХОДЯТ В АНАДОЛА...РАК НА СЛАНИНАТА СИ ДА ЗАВЪДИШ ЗУРЛЬО....
61
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе то такъв вот нямаше ли вече на протестите срещу монополите когато бойко се прави на болен и избяга, герб вече станаха смешни.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евтини милиционерски трикове.Нищо не е научил от бай Тошо.Този *** е срам за България.Мястото на алчната селската мутра от с.Хераково е в ареста , а не в парламента.Само *** или бивш милиционер би гласувал за неговата банда от крадци.
59
6
 
3
 
! Отговори
акуд преди 10 години
Фпс и бсп иьхарчиха данаците на Българите
58
7
 
5
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Червената баба-сестра галева, трябва да бъде изгонена позорно не само от Българскияпарламент. Със своите доноси, лъжи и непрекъснати уйдурми тя разстройва цялостнатадейност на парламента. Тази п*ва на червената мафия трябва да бъде изгоненазавинаги от пределите на България.Да си намери държава по света, където ще я търпят поне 24 часа.
57
5
 
13
 
! Отговори
калев преди 10 години
Има ли най после кой да го сложи на мястото му този? По цял ден медиите ни занимават с него и дрънкането му на глупостите му! Този е вреден за БЪлгария. Има ли главен прокурор или е кукла на конци? Кога най после ще бъде съден за геноцид над Българския народ?
56
8
 
5
 
! Отговори
kurec преди 10 години
Сега ни управляват крадци и разсипници на България,а алтернативата е Герб или Бареков. Светло бъдеще ли?! Някой друг живот! Куфарите и пътя за мен,а вие продължавайте да се разделяте на сини,червени,жълти и да се наслаждавате на постановките докато станете на 60 и се чудите сметки ли да платите или да си купите 1 хляб за да изкарате седмицата.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
71, Тиквата е много, много ***, но имаше един шанс.БСП имаше няколко шанса и ги пропиля до един. Включително този.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aмерикански *** си ти БиБи!
53
5
 
13
 
! Отговори
до 65 преди 10 години
Ами на тоя на снимката вече му видяхме "светлото" бъдеще. Добре че се махна преди протестите да ескалират в нещо още по-грозно. Дразня се че тука има ***, които явно са забравили, че тоя вече имаше своя шанс на власт и го пропиля, ама ми го бутат като алтернатива на тройната ляма.
52
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 69 политологАре бягай и ти с твоите герб,бе....всичките са маскари!
51
15
 
6
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б.Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
50
1
 
14
 
! Отговори
гном преди 10 години
Писна ми да ви чета простотиите и да ви гледам театрото.Всеки,който е в опозиция недоволства срещу другия и му дава акъл,а като дойде на власт гледа единствено собствения си г*з,маскари такива. Как има все още хора,които така сляпо да ви вярват на всичките просто не ми е ясно...
49
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да влизат ГЕРБ в пленарната зала ,като кюстендилската слива и мокрия влах Миков стигат ,важно е Делянчо да одобри решенията.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 65,Ами, точно. И ще продължава да е нула, защото масата хора са доста евтини ;)Колкото до можещите и образованите - има ги, но намаляват. Точно защото резултатите са нула. Леко им писна вечно да чакат светлото бъдеще.
47
11
 
6
 
! Отговори
Lidia преди 10 години
Prav e Borisov i GERB . To se vijda 4e sa prednamereni deistvia ,
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРОБ да иска каквото и да е било в енергетиката е все едно Джак Изкормвачът да те заколи и да те обвини в проблеми в кръвоспирането !!!