ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката

Това е четвъртият вот срещу правителството на Орешарски
Обновена: 9 май 2014 13:48 | 9 май 2014 09:42, Камелия Цветанова
155
ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски за провал в политиката в областта на енергетиката. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета. 

Борисов уточни, че искането ще бъде внесено още днес в деловодството на парламента.

„Искаме от 15 дни от НЕК да ни даде финансовите си отчети, а те ги крият и заради това днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетика заради проваления проект „Южен поток” от некомпетентността на Драгомир Стойнев, главно за това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ „Белене”, за това, че фалират компании, за това, че предизборно задържат цената на тока”, заяви Борисов.

Вотът ще трябва да бъде обсъден в разгара на предизборната кампания и на извънредно заседание на парламента, защото депутатите решиха, че днес им е последният работен ден до изборите.

Въпреки това Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще дойдат на обсъждането на вота на недоверие.

Dnes.bg припомня, че първият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" в началото на октомври миналата година беше за провал в инвестиционното планиране. Тогава обаче опозицията не се регистрира в пленарна зала и не участва в дебата.

Целта на депутатите от ГЕРБ беше да покажат, че парламентът не може да функционира в отсъствието на "Атака”, а по същото време националистите бяха на посещение в чужбина.  Въпреки това в крайна сметка вотът не мина.

Вторият, внесен в края на същия месец, беше заради регионалната политика и отново отхвърлен с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”.

Третият вот беше за провал в политиката по сигурността, който беше отхвърлен с гласовете на БСП и ДПС, а от "Атака" се въздържаха.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
В тази държава има можещи и образовани хора, просто те не са в политиката. Тоя или който и да е на власт няма да ти реши проблемите с ***, здравеопазването и образованието. Доколкото помня почти всички партии вече са ни управлявали и резултатът е нула.
44
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата предрече фалит на държавата през миналия декември, фалит нямаше. Предрече фалит през март тази година, фалит нямаше. Човек, в тая държава не останаха можещи и образовани хора, заплатите и пенсиите ни са като на бананова република и сме пълни с ***, здравеопазване и образование са под нулата и един турчин си прави с нас, каквото поиска. Това според теб какво е?
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ни стига ежедневния тормоз и стрес , че постоянно ни натякват за тази проста и арогантна тиква специалист по всичко
42
8
 
8
 
! Отговори
маче преди 10 години
Социалисти и кърлежи трудно се махат от снагата на народа......а като прибавим ДПС и "Юруш" става направо невъзможно.....
41
6
 
10
 
! Отговори
Rambo преди 10 години
Една от многото грешки на българите е че позволихте на този ''човек'' с черно минало да управлява България!25 години гласувате за крадци и некадърници.Българите доказахте че нямате дарба да управлявате една малка страна с 6 млн.население.Така че нямате право да се сърдите на никой
40
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕТО ГО БЕ ,ЕТО ГО АРОГАНТНИЯ НАГЪЛ ***.ТОКУ ЩО Е ПЛЮСКАЛ КЮФТАЦИ НА АВАНТА СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ПЛЮЕ И ДА ХРАЧИ , ТА ДА КАЖЕ ЧЕ РАБОТИ НЕЩО.ЗАТВОР ЗА ТОЯ *** , ПРЕДАТЕЛ И ПРЕСТЪПНИК.
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и енергетика,след малко очаквайте Фидосова и спорт ...
38
7
 
9
 
! Отговори
докъде тикви ??? преди 10 години
Много е странно наистина как едновременно е много цинично, но и много смешно, когато ГЕРБеругите викат : Бойко, мачкай комунистите!!Но ние знаем примоите на изпчените червени комсомлски подлец - дяволското огледало и ''Дръжте крадеца!''
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата забравя най- мащабните националните протести за последните години, които го свалиха от власт именно заради сфера "енергетика".
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и енергетика?Той освен соларните паркове, които разреши да се въведат в експлоатация 2 месеца преди крайния срок,на баснословни преференсиални цени и преизпълнена квота за мощност до 2025 г,какво полезно направи за енергетиката.Тока ли поевтиня,Белене или 7 блок на Козлодуй ли започна,интерконекторни връзки ли направи,проучвания за шистов газ ли започна,или продаде концесията за природен газ в Черно море,който ще купуваме на пазарни цени,или монопола на ЕРП намали(продаде им 33% държ.участие) или контрола увеличи.Нали за провала в енергетиката беше свален.
35
4
 
2
 
! Отговори
Бай Рачо преди 10 години
До Анонимен 52Щом третополовите от ЕС и Роската вият на умряло, значи са направили нещо поне малко полезно за републиката.
34
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 10 години
Ве няма провал бе бате БОЙко, няма да се косиш бре, баце,нали Росица беше при Шишковиц и се разбраха, вече всичко е наред, спи спокойно !!!
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука за някои хора е по-важно идолите им да спечелят изборите, отколкото какво ще се промени в България и ще се промени ли изобщо нещо.
32
2
 
5
 
! Отговори
Бай Рачо преди 10 години
До Анонимко 43Тиквоча и *** му, можеха да управляват много петилетки, повтарям.... много петилетки.... но се оказаха толкова прости и алчни, че се самосвалиха за по-малко от един мандат!!!При това робско мислене на народо/населението, което търпи всичко, това си е голямо постижение... без никакво съмнение!!!
31
5
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
До загрижените за енергетиката ни Вместо да дрънкате за опорните ми точки...щото вашите опорни точки са опорните точки на другите...ами вижте какво се случва и тогава коментирайте. Имахте 4 години на разположение да оправите сектора...мухъла на снимката не спря да се оправдава, знаем всички кой набуха България с огледала и вентилатори...и помним защо бе изгонен Боко...това което наричате опорни точки аз го наричам мислене
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата предрече фалит на държавата през миналия декември, фалит нямаше. Предрече фалит през март тази година, фалит нямаше. Сега чакаме да видим "пророка" кога ще набележи следващия "фалит".
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кви избори бе?!Спечелил-не спечелил!Разберете:Богатия става по-богат - бедния, по-беден!
28
4
 
7
 
! Отговори
Бай Рачо преди 10 години
Герберастката анти-българска *** по дърветата....
27
1
 
3
 
! Отговори
курч преди 10 години
До Х 30Факти, бре момко, факти. НЕК олеква с около 100 милиона на месец. Официално. Превод като за всички с ръбати тикви - Станишев, Местан и Сидероглу плюс "експерта" Ореховски бутат компанията умишлено към фалит. Разбирай - дай да крадем като за последно. Положението се удържа със заеми. Ха сега познай кой ще изплаща тези заеми обратно. Чак толкова да ти ръбата тиквата за да не можеш да си отговориш на този въпрос - не вярвам... :)
26
1
 
4
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 29 - не сте печелили избори от 2005 насам, това са 9 години! За разлика от ГЕРБ, пък които не са загубили избори от 2009 насам. Така че единия мощен ще е отзад за Станишката :)