Цветанов получи нов мандат от 4 години, каза Кутев

"Вотът на недоверие имаше предизборна цел"
Обновена: 30 май 2014 11:12 | 30 май 2014 10:11,
105
Цветанов получи нов мандат от 4 години, каза Кутев
Снимка: архив Булфото

Вотът на недоверие беше внесен в едно специфично време и очевидно имаше предизборна цел. Така депутатът от БСП Антон Кутев мотивира гласуването си „против“ в пленарната зала.

Още по темата
Вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, беше отхвърлен с гласовете на ДПС и БСП.

Според Кутев вотът не е имал за цел да коригира работата на правителството, тъй като от ГЕРБ са предвидили гласуването му да се случи два дни преди изборите. "От тази гледна точка, в този момент вотът на недоверие няма смисъл, защото политическата му цел е изпълнена и колегите знаеха, че той няма да успее", каза още депутатът.

Друг мотив, който Кутев изтъкна, е, че вотът се е състоял вчера и подчерта, че въпреки присъдата на Цветан Цветанов, ГЕРБ и днес го подкрепя. Както Dnes.bg писа вчера, бившият министър на вътрешните работи беше обявен за виновен за това, че не е разрешил използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров. Софийският градски съд осъди Цветанов на 4 години затвор, въпреки че държавното обвинение поиска 3 години условно.

„Г-н Цветанов получи нов мандат от 4 години преди малко. Именно в подкрепа на този нов мандат колегите от ГЕРБ в момента не са в зала. Може би отидоха да му съчувстват, затова не са в зала", заяви Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Този въобще свършил ли е нещо полезно през живота си .Единственото , за което е назначен е да прави от бялото черно и да громи класовия враг.Трябва да му дадат орден за профанизация на нацията и за най голям брой ампутирани мозъци/***/
88
2
 
3
 
! Отговори
kristko преди 9 години
За мене да наричаш успех,че *** са те избрали,а др. 70% не са гласували е жалко и смешно,но той Б.Б. си е тъпичък!А то и малките деца разбраха,че тоя Вот на недоверия нарочно точно преди изборите го направиха!
87
0
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 95-тиТочно тези двамата (по-читавите) са за затвора, като лицето Костов си е направо за разстрел - за национално предателство. Само за това, че подписа договора с американците за Мариците - да им изкупува тока 5 пъти по скъпо за 30 години и ни зароби! Да не споменавам другите му "читави" деяния, че не стигат символите. Добре, че народа го усети какво представлява и му би шута, защото и сега, ако имаше някаква власт щеше да ни продаде пак със шистовия газ. Ра(***)дан и Корман продължават...
86
7
 
5
 
! Отговори
До 94 преди 9 години
Ти пък къде го видя този грандиозен провал на БСП бе.На предишните евро избори БСП получи около 400 000 гласа и на сегашните получи пак толкова.Ако ги сравняваш с последните парламентарни избори когато БСП получи 900 000 гласа наистина имат спад с 500 000 гласа.Но и при ГЕРБ положението е същото .Преди получиха 1 100 000 гласа ,сега 600 000 гласа.Значи и при тях спад с половин милион.А сега кажи защо за БСП това е провал ,а за ГЕРБ грандиозен успех
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иване, 78,Тук не говорим за Кутев, а за разбойника Цв.Не измествай въпроса!
84
0
 
5
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
До АнонименДа сравниш Бойко с Костов наричайки го малко по-читав си е преувеличение!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ние сме безкрайно уморени и опиянени от лъжи и даже когато се яви нещо поне с по-читави намерения ние не можем да го разпознаем, защото нещото пак ще е едно от нас-недодялано или неподготвено, но поне малко по-читаво като Бойко или както беше Иван Костов-съсипал заводите, а какво да ги прави тия заводи, те така или иначе бяха финансирани от съветския съюз и бяха за скраб. Никога не е имало икономика заради тия престъпници-столетници.А земеделието кой съсипа, кой взе земята на хората?
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния опит да се отклони вниманието на населението от грандиозния провал на БСП на изборите към друга незначителна но силно раздухвана тема.
81
8
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Да му е честита присъдата на Цецо. Но знам, че няма да я лежи - понатрупа доста парици от контрабанда и рекет докато беше министър, и ще плати на когото трябва, за да го оправдаят на следващите съдебни инстанции.
80
4
 
10
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Чеки да видим Гей какъв мандат ще изкара.. часовника за него цъка със страшна сила.
79
6
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
ОСТАВКА КУТЕВ,ОСТАВКА! ПОВДИГА МИ СЕ ОТ НАГЛОСТТА,АГРЕСИЯТА И ЗЛОБАТА ВИ!ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВИ ВЪРХУШКА!
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и ти скоро ще получиш мандат - но по дълъг
77
11
 
9
 
! Отговори
666 преди 9 години
Абе как така в понеделник съдът беше справедлив, а днес не е??? Много странно. Още по-странно е, обаче, защо и самият ББ не е осъден още???
76
6
 
13
 
! Отговори
лкуй преди 9 години
и на мен нещо не ми се връзва.защо ще му е на цветанов да си слага ако е незаконно отказването на срс.разре6ава ги ,съобщава на тодоров 4е е подслу6ван и си връзва гащите.има нещо гнило.бсп загуби и гледа с измислени неща да разклатят герб.какво стана със делата на стани6ев дето бяха из4езнали едни документи уличаващи го в злоупотреби.е делото му за онези 2 милиона дето в германич има6е осъден.кой ще отговори.кой??????
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
боже - Кутев го съдят, Станишев бяга в Брюксел, Йотова и пиринсик - също, БСп са в тотален разпад
74
0
 
13
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Поздравления за въпроса. И на мен ми се въртят в главата няколко въпроса: Има ли влязла в сила присъда и наложено наказание срещу Орлин Тодоров или някой от другите двама следствени по тяхното дело (последно отложено за 07 юни 2014г. !!!). Какво става с делото на Цветанов, ако бъдат признати за невинни тези тримата ? Как е осуетил преследването, щом следствието е приключило и в момента тримата ги съдят ?
73
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Подозирам че това заглавие е измислено преди справедливия съд да се произнесе по делото.Числото никой не го е споменавал.
72
6
 
22
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Кутьо, ти па колко си долен!!!
71
12
 
15
 
! Отговори
ББ преди 9 години
"Именно в подкрепа на този нов мандат колегите от ГЕРБ в момента не са в зала."От ГЕРБ толкова ги е срам, че се опитват да замажат! :D
70
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно, щом са осъдили някой в бг значи е невинен.