ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"

Имало разминаване в работата на контролните и управленските системи
Обновена: 3 юни 2014 20:03 | 3 юни 2014 19:20, Анисия Иванова
212
ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"
Снимка: Reuters

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
15
 
3
 
! Отговори
НЕ НС ЕС!!!!!!!!!! преди 9 години
България трябва задължително да се присъедини към Руската Федерация. Само това ще ни спаси. Минималната заплата ще е 80 000 рубли, водката ще е жълти копейки. И без това тук ползваме Руската азбука и говорим руски диалект!!!
75
6
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
А , то пък при твоя Борисов малко ги спираха , а колко негативни доклади имаше не е истина...:)
74
4
 
2
 
! Отговори
ББЦ преди 9 години
Да блокираме е-79 - въоръжена охрана на тунелите, Блокираме пътя към Европа и чакаме американските бомбандировачи на смелят София!!!!!!!!!! КАЗАХ!!!!!!!!
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се махнем от тоя европейски варвари
72
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позитански ***...
71
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕК ни спира 90 млн. евро основно заради Бургас БУРГАС НА ВЛАСТ СА ГЕРБЕРАСТИ
70
15
 
18
 
! Отговори
НЕ НА ЕС !!!!!!!!!! преди 9 години
Вадете България от този ЕС бе, какво се офлянквате!!! Прикрепяме се към Русия и друго не ни трябва !!! Само пазарите на Русия ни стигат за да вдигнем икономиката на крака , да не говорим че Русия ще ни помогне във всичко! Руснаците ще направят инвестиции за милиарди ! Е**л съм ти и ЕС , това са хора които искат да затрият българите! Не ги ли чувате бе хора какво постоянно искат от нас- да намалим заплатите, да вдигнем възрастта за пенсиониране, да затворим нашите фирми и да купуваме от тях.....
69
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП на власт и спрени еврофондове, това си е съвсем нормално, не виждам защо въобще трябва да е топ новина !
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас."Абе някой знае ли кой е кмета на Бургас?
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според репортер на БГНЕС Европейската комисия временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма, като прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас.Причината за тази мярка са резултатите от одитни доклади, извършени в периода 2009 2013 година.В тях се визират конкретни нарушения на обществени поръчки, проведени от местната власт в Бургас, като е преустановено плащането на 90 милиона евро.
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България бързо и сигурно умира. И въпреки това още не всичко е загубено. Мисля, че членството ни в ЕС ускорява процеса. Майната им, по-добре да се махаме от там. Кое искате? Да си "напълним гушите" и да умрем сити или да сме бедни, но да се запази българското племе?Ето, вижте как проникват и разлагат нравите ни и традициите ни американските и *** ценности:МЕГАСКАНДАЛ: Помагало учи деца на хомосексуализъм
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутевската позитанска *** пак н*срани, а дойдоха аслани! Сега пак друг им е ср*л в гащите.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нарушения на обществени поръчки, проведени от местната власт в Бургас, като е преустановено плащането на 90 милиона евро.--- *** МНОГО КРАДЕТЕ БЕ.. след това Русия ви била виновна
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България влиза в Евразийския съюз.
62
9
 
8
 
! Отговори
4avdar преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ- ПРЕМИЕР
61
3
 
8
 
! Отговори
До червените тролове преди 9 години
"ГЕРБ получи 40,14 процента от вота в Бургас. "Коалиция за България" са подкрепили 15,53 от гласувалите."
60
8
 
12
 
! Отговори
ЬЕЯИЖЕИЖ преди 9 години
БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-СКОРО! ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ ДЪЛГА АГОНИЯ.НА МЕН НАПРИМЕР, ЗА ЕДИН МАЛЪК ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ МИ БАВЯТ ВТОРАТА ПОЛОВИНА ОТ ФИНАНСИРАНЕТО ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОДИНИ БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ. СВЪРШИХ ИМ РАБОТАТА ЗА 50% ОТ ПАРИТЕ И СЕГА ЩЕ ВИДЯ ОСТАТЪКА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. ТОВА СА РАФИНИРАНИ МОШЕНИЦИ, ТОВА Е!
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЕКИ, КОЙТО ПОДКРЕПЯ ПРЕСТЪПНИК, Е НЕГОВ СЪУЧАСТНИК !
58
7
 
5
 
! Отговори
МИСЛЕЩ преди 9 години
Ало ДНЕС?Оправете си статията, че ГЕРБЕРИТЕ искат оставката на БОЙКО БОРИСОВ и оня кмет от БУРГАС?Добре е човек да е информиран?ЦИРК
57
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак неразбралите ТИКВИНИЦИ от гробСтава дума за миналия програмен период!! Прави се отчет на миналия програмен периодСега простите ТИКВИ как ще обяснят невежеството си??