БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!

Проектите били за целия програмен период, управляван от 4 кабинета
68
БСП за спрените европари: Да не изпадаме в истерия!
Деница Караджова Снимка: БСП

Да не изпадаме в политическа истерия, призова Деница Караджова от левицата, след като стана ясно, че Брюксел замразява пари по две мерки от ОП „Регионално развитие“ - за интегрирано градско развитие и за развитие на туризма.

Тя заяви, че това са проекти за целия програмен период, управлявани от четири правителства. За нас като държава-членка е важно да си защитим националния интерес, да не допускаме тези временни спирания да прераснат в постоянни, изтъкна депутатът.

Още по темата
На прогнозата на ГЕРБ, че ще има още спрени средства по други програми, тя отговори с думите: „Не съм врачка. Мога да коментирам на базата на факти и конкретни писма, боб не хвърлям“.

Караджова заяви, че по нейна информация става дума за няколко проекта, като основният е за интегрирания градски транспорт на Бургас. Има засегнат от спирането проект на община Асеновград по мярката за туризма, както и проект на МВР за закупуване на техника за 6 областни центъра на пожарната.

По думите й основните критики от ЕК са свързани с възлагането на обществени поръчки и начина, по който се избират изпълнители.

„Това, което е важно оттук нататък, е съответният управляващ орган да предприеме действия да проведе наново одит на проектите“, коментира тя.

Караджова уточни, че не е запозната с одитните доклади и не познава в детайли констатациите, но изтъкна, че освен да се преодолее това спиране, е важно и какво правим оттук с проблема с обществените поръчки, който се явява „препъни камък“ и в други програми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ОПекспрени европари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сетен път се убеждавам, че пропагандната машина на Бойко работи безотказно. На практика в общественото пространство постоянно се хвърлят едни огромни лъжи, които промиват мозъците на по-елементарните хора с единствената цел те да гласуват за ГЕРБ. При Бойко обаче държавата буквално беше изправена пред фалит, изхарчен фискален резерв, посегнаха на 2 милиарда лв от Здравната каса, за да довършат магистрала, искаха да приватизират и професиналните пенсионни фондове. Това много бързо се забрави.
31
5
 
34
 
! Отговори
кумуняга преди 9 години
Изчакайте още няколко месеца да фалираме държавата и окрадем всичко , па тогава изпадайте в истерия.....рано е още
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пушилката е за пред електората. Иначе между тях виновни няма и няма и да има. Виновни са избирателите в единия случай че са избрали тези, а в следващия че не са ги избрали.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakvo da ochakvash ot edini prestapnici koito ypravliavat balgaria godini nared tia paraziti koito piat tryda i kravta na naroda kyrshym za tia otrepki *** ot tarikati voina triabva voina za da polychat tova koeto zaslyjavat edna shepa ot izmenici.
28
1
 
23
 
! Отговори
Лемаргина преди 9 години
Какво да изпадате, вие сте се нагушили като на пеликан ПОДЧОВКИЕТО, да му мислят обикновените хора.
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези *** ли са? Прости ли са?? Комунистически ***, никой не ви иска! Оставка
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема да истерясваме щом викаш...ше си седим кротко...И без туй "европарите" винаги са се разпределяли правилно и си стигат до когото си требе.Ся кат не стигнат до когото си требе той ше си се истерясва. Нас не ни дреме понеже не чакаме нищо.
25
26
 
5
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Правилно, то май не БСП са виновни, а Тиквунчето... Боко Тиквичката news.bgnes/view/1166574
24
4
 
34
 
! Отговори
анкета преди 9 години
Който смята че Орешарски е по голям тъпигьоз от Виденов да гласува а +, а обратно с -. Агенция Кольо Колев. (реднек).
23
4
 
13
 
! Отговори
маниак преди 9 години
На тая как бих и изпръскал очилата!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам информация за спрените проекти - кой ги е изготвил, кой ги е одобрявал, кой и как е организирал обществените поръчки, кой и как ги е изпълнявал. Едва тогава може да кажем кой крив и кой прав.
21
3
 
30
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Призовавам без истерия вкупом да се махате от НС. Вие надминахте Жан Виденов по некадърност и дебилност.
20
0
 
11
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Е европейски е де, конкурира Виена и Прага по красота хахахаха а то заради него замразиха средствата...
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 16Интересно, защото аз от Станишве друго не съм чувал...
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе мижитурки, парите не се спират заради нарушенията, а заради липсата на ответна реакция по затягане на контрола...какво си мислите, че по времето на герб не е имало наследени от тройната нарушения ли? 1е нали точно затова бяха спрени преди тях парите.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истерията къде в видяхте,не зная,но вие изпадате в трайна некомпетентност и некадърност.На върха е то1чно тази дама и рицарят на глупостта Стойнев-махнете го този некадърник-злепоставя държавата в Брюксел-там ни мислят за пълни *** и дупедавци на руснаците/второто е много ясно/.Вземете ако трябва от вън свестен и компетентен мчовек за министър на икономиката ,махнете го това недоразумение.
16
9
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Моля, моля, "Виновно е предишното правителство" е визитната картичка на Рапона.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 1 (11)Фактите не говорят, това дето го чуваш, са едни други гласове...
14
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАК ЛИ ГЕРБ ВИ *** В ГАЩИТЕ БЕ ДРУГАРИ. ЕДНО ВРЕМЕ КАТО ДОЙДЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ ГОВОРИХТЕ ,ЧЕ ЕВРОПАРИТЕ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО ВИЙ СТЕ ИЗГОТВИЛИ ВСИЧКО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС ,СЕГА КАТО ВИ ГИ СПРЯХА ОТНОВО ПАК ГЕРБ ВИНОВНИ. ЩО ЗА НАГЛЕЦИ СТЕ ВИЕ....
13
16
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Периода на проверката е 2010-2013, кой беше на власт през тези 3 години? Или май няма нужда да питам, защото само мисълта, че са спрени по времето на БСП те успокоява...