Йовчев иска Закона за МВР, надява се ветото да падне

"Този закон е пряко свързан със стабилността в системата"
50
Йовчев иска Закона за МВР, надява се ветото да падне
Цветлин Йовчев. Снимка: Булфото, архив

След скандалите в парламента между управляващите и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за Закона за МВР вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че се надява президентското вето все пак да бъде преодоляно.

Още по темата

Според него законът ще намали концентрацията на власт у министъра на вътрешните работи и МВР няма да има възможност да бъде превърната в машина за оказване на натиск.

„Този закон е пряко свързан със стабилността в системата“, коментира той.

Цветлин Йовчев направи отчет на постигнатото от МВР, откакто той го оглави и се похвали с добри резултати за една година.

По думите му през този период ведомството е било подложено на безпрецедентен натиск. Той напомни за протестите, кризата с бежанците и политическата ситуация в страната ни.

Йовчев определи като успешни за МВР справянето с битовата престъпност и реформата в министерството.

Той смята, че министерството е постигнало добри резултати - с намален състав след съкращенията в него.

Йовчев заяви, че порочните практики в МВР, като използването на сила непрекомерно и прилагането на репресия са прекратени.

Министърът отбеляза, че подслушванията са намалени и е създадена гаранция за законовото използване на специални разузнавателни средства.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отчете, че през последната година са неутрализирани четири групи за извършване на убийства, а от началото на тази година са задържани три тона наркотици. Регистрираните престъпления от началото на годината са около 47 хиляди, като техният брой през същия период миналата година е бил около 52 хиляди, добави Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КОМУНИСТИЧЕСКО - МИЛИЦИОНЕРСКА *** !!!!! БЕЗДАРЕН НЕКАДЪРНИК !!!!! А КОЛКОТО ДО ВЕТОТО,ТО Е ОТ ТВОЯТ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ Г-Н ПЛЕВЕНЛИЕВ.НАЛИ ТЕ БЕШЕ ПРИЮТИЛ В АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ КАТО СЪВЕТНИК И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ Е ОТГОВОРИЛ КОМУНИСТИЧЕСКО - ФАШИСТКА *** ПО КАКВО МОЖЕ ДА ГО СЪВЕТВА . ТИ СЛЕДВА ДА БЪДЕШ ПРИТВОРЕН И ДА ПИШЕШ ЗА БЕЛИТЕ АВТОБУСИ И ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ТЕРОР СПРЯМО ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО . ТИ ЗАЕДНО С орешко МНОГО ЩЕ ТЪРКАТЕ НАРОВЕТЕ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ И МНОГО ТРУД , КРАДЦИ!
35
0
 
3
 
! Отговори
Z.BaLaBaNoV преди 9 години
Drugari grajdansko nepot4inenie e opraviata v tazi darjava, napred iunaci :))).
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомням си един енергиен експерт каза ...да следиме Йовчев! Той ще е първият който ще избяга с милионите!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига вече с този нов закон за МВР, тази държава не е само МВР и полиция. Въобще некой верва ли на полицията още? даже не се и оплакват защото просто няма полза. Ако караш лада или Голф ще те спрат глобят, може и ресто да ти върнат, за другите може и да козируват .МВР е с огромен бюджет, още искат ,а ефективноста клони към нула.Слезте при хората и ги попитайте разчитат ли на полицията, доволни ли са от работата и или не.Никой не прави съкращения в полицията държат ги до 60 г.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не се надява.Той ЗНАЕ!Нали е министър с квотата на ДПС,а както ние пък знаем,защото е публична тайна,че Доган разпределя порциите в тази държава.Зад ДПС/Доган,разбира се,стои ДС.А Местан да не се прави на разочарован,след врътките,които прави непрекъснато.Защо толкова го възмутиха думите на Борисов за реваншизъм,към които го подтикнаха коалиционните номера на управляващите.Ние пък не сме забравили,че точно Местан миналата година по ТВ7 ЗАПЛАШИ С ПРЕВРАТ,след измамата на Бареков в Костинброд.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчев, пеевски губи войната, ти и сараите сте обречени.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с овчия поглед скоро ще падне в централния!
29
0
 
12
 
! Отговори
55 преди 9 години
Голяма Кратуна,каруци да подпираш с нея,за друго не става...
28
0
 
12
 
! Отговори
страшно е преди 9 години
Да се допусне да се въведат доброволинте отряди следват клевети , доноси , злепоставяне по лични мотиви за произтичащото от това не ми се мисли дори.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за какво искаш нов закон за мвр БЕ ОВЧЕВ. ЗА ДА ВЗЕМЕ ЖЕНА ТИ ЛАВКИТЕ И ПОЧИВНИТЕ СТАНЦИИ НА МВР?? МАЙ Е ЗАТОВА... ТИ СЪСИПА МВР и СИ НАЙ-НЕСКОПОСАНИЯ МИНИСТЪР ДОСЕГА.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много си прав, хората загубиха всякаква надежда и вече не викат куките, а ... Дъжавата е мъртва!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо, корабен механик ли си къв си? Събирай си багажа и изчезвай бе овчев след изборите ще си един пенсиониран клоун..
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо някой не каже и две добри думи за глав-сека?Да,той се "попринизи" след случая в Лясковец,но сега се отчита с рекорди! неутрализираните можеше да са осем групизадържаните наркотици осем пъти по три тона,отчети ги,кой ще ти прави ревизия!Обаче,престъпноста всяка година расте!И това че си регистрирал с 9000 по-малко:или не си работил,или не си регистрирал(с което искаш да кажеш че благодарение на теб престъпноста е намаляла)Обаче,престъпноста всяка година расте!И това че си регистрирал с 9
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев, селата ни гинат под ударите на *** престъпност, а ти си сложил бели ръкавици и си чатиш с янките за ... Софето не е България! Ти не спечели шопите, но загуби българите! Язък ти за професурата, не си никакъв държавник!
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министъра на вътрешните работи се надявал "да намали концентрацията на власт " на ...министъра на вътрешните работи.Евалла бе Йовчев ! Дано бързо те изхвърлят от там , докато не си направил още поразии.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото с което ще го запомня този, е колко полицаи от цялата страна изпрати, за да пази парламента от студентите. Другото беше как МВР брояха протестиращите миналото лято.От какво е доволен , не ми е ясно.Уникален е
20
0
 
16
 
! Отговори
Нафърфорий преди 9 години
А бе *** до сега беззаконно-незаконно ли работихте да ви *** ???
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАЙДЕ БЕ ,ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКА,НЕ ДРАЗНЕТЕ БОИКО ЧЕ ВДИГА КРЪВНО,СЕГА ПЛАЧЕ В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 000 000 000 лева не им стигат, искат още 200 000 000 !? А Военен съд искат ли!
17
1
 
15
 
! Отговори
Gude преди 9 години
Ковчег....колко пъти дави кажа...че северна корея събира кадри като вас...комунисти ***....махайте се!!!