Местан развали правителството, заяви Кутев

"КСНС удължи агонията на политиците и обществото"
Обновена: 18 юни 2014 10:15 | 18 юни 2014 10:13,
68
Местан развали правителството, заяви Кутев
Снимка: архив Булфото

Председателят на ДПС Лютви Местан е човекът, който развали правителството. Това заяви депутатът и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев в сутрешния блок на bTV.

Още по темата
Според него краят на управлението на кабинета „Орешарски“ не е проблем на БСП, а е политически процес, в който двете коалиционни сили имат различен интерес в определен момент.

Кутев заяви още, че в създалата се ситуация е нямало как животът на правителството да бъде продължен. По думите му евровотът на 25 май е показал, че хората не разпознават БСП като партия, която трябва да продължи да управлява.

Червеният депутат призна, че до последно от БСП не са знаели какво ще се случи на пресконференцията на ДПС от 5 юни, когато председателят на ДПС заяви, че предсрочният вот е неизбежен. Въпреки това Кутев подчерта, че БСП и ДПС са партньори във властта и фактът, че едната партия „хвърля властта“, не означава, че тя има водеща роля в управлението.

Антон Кутев коментира решенията на вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Тогава се предложи изборите да се проведат между 28 септември и 12 октомври, като датата ще бъде уточнена след политически консултации между партиите. По думите на Кутев тези решения не са довели до стабилизиране на политическата ситуация у нас. Дори напротив – КСНС е продължил агонията на политици и общество.

Кутев напомни, че искането на БСП е било избори в края на юли. „Беше възможно (предсрочният вот) да е края на юли, ако още миналата седмица се бяха взели бързи мерки. При вече определения времеви хоризонт Конституцията ще каже за дата за оставката на кабинета”, заяви още той.

Социалистът коментира и евентуалната дата за предсрочния вот. Според него тя не бива да бъде 5 октомври, тъй като тогава е мюсюлманският празник Байрам. По думите му изборите не трябва да съвпадат с празници, независимо дали са мюсюлмански, или православни.

Антон Кутев коментира и бъдещето на Сергей Станишев като лидер на БСП. Той беше лаконичен и подчерта, че съдбата на ръководството ще се реши на конгрес на партията. Такъв вероятно ще има и преди, и след изборите. По думите на Кутев БСП е най-демократичната партия и членовете в нея ще решат какво ще се случи.

Кутев подчерта, че „мантрата“ за 11-те загуби на Станишев изобщо не е вярна. „Как губи Станишев при положение, че БСП е в управлението?“, попита той. Кутев заяви, че от управлението на Жан Виденов досега БСП никога не е имала толкова много депутати, колкото има в настоящия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Опорните точки са спуснати,парите са преведени и щастливите мазни и мръсни тролчета /Иво,Митко и сие/ са щастливи в тъмните и смърдящи катакомби на Позитано 20.*** в мир смрад долна,махнете си мръсните ръчички от форумите,до вчера бяхте анонимни сега с имена,но си оставате ***.
35
1
 
18
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Другарю KутеФ, Вас Местан не ви е ИЗНАСИЛИЛ, защото Вие сами си свалихте гащите и го поканихте още в деня на парламентарните избори. На Вас мозъка ви блокира, пред ВЛАСТОВИЯ НАГОН!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутеффффф, май пак Боко е виновен аааа??? Абе всички ли от БСП-то станахте обратни та вече 10 години ви се услажда секса със ДПС то?????
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Е тетакова животно нема.........
32
0
 
4
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба - стигабе.ком
31
0
 
11
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Единственото нещо дето се развали е ООД - то на БСП и ДПС,създадената фирма за съсипване на държавата и допълнително забогатяване на олигарсите около тези без скруполни партии.Поредната голяма кражба от фондовете и проектите,сега се питаме така ли ще останат разкопани села и градове,на който са спрени парите,нека тези избиратели да видят истинските крадци и обирници на държавата.От преименуването си до сега БСП е маша в ръцете на долните и мръсни комунисти и техните деца,съсипниците на БЪЛГАРИЯ.
30
0
 
12
 
! Отговори
7 преди 9 години
Аз не искам нито ГЕРБ нито БСП нито ДПС. Искам този който милее за България и нейните обикновенни граждани.А не да ми пробутват ,че елита ни са проститутките и бандитите,и ,чене ни трябва БАН и ОБРАЗОВАНИЕ.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутеф отново ти предлагам сергията за кюлоти на женския пазар, не ставаш за политиката
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На евроизборите и ГЕРБ и БСП загубиха по 500 000 гласа в сравнение с изборите през 2013г.Тогава БСП получи 900 000 гласа а ГЕРБ 1100 000.Защо този факт се представя като грандиозен провал за БСП и грандиозен успех за ГЕРБ.На предишните европейски избори БСП имаха пак същия резултат и пак 4 депутата
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
илич или беше илия , митко (Палаузов),драго,иво това не са партизанските имена на едно също малко същество - ***
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странна работа а аз що ли си мислех, че без ДПС, че и Атака нямаше да има правителство а нови избори? Защо ли си миля, че БСП управлява благодарение на това че ГЕРБ отказаха мандата?Защо ли си мисля, че след като не можаха да изкарат хората да гласуват с програми и действия сега се опитват да наложат задължителното гласуване белким някой гласува а не ходи за гъби.Странни въпроси без отговор. Политическа демагогия през последните години а действия за НАРОДА - никакви.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До избирателНееее, Местан не тръгна срещу Ореха "окрилен", той просто напомни на Серльо предизборното обещание, че ако се наака на евровота значи правителството няма подкрепа и обеща да "изрови земята" за да спечели дори с 15/15 а сега като щраус изровил земята за да си крие главата а *** му свети кат тиган на месечина и миришеееее, миришееее та са не трае!!!!!!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом един човек може да бутне правителството нещатата са ясни
23
0
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"БСП е най-демократичната партия" Това ми стига!Нова точка, Кутев, този път не е ГЕРБ ,а ДПС?Ако се бяхте държали на положение, нямаше да се държат с вас като с к.....Я се целунете пак с ДПС,па после търсете кой е виновен?Народът ,той е виновен ,задето не ви искаше от самото начало!
22
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
АКО СИ ПРАВ -БРАВО НА МЕСТАН ,ЗА ДА СЕ ВИДИТЕ БЪЛГАРИТЕ ,,КАЗВА ВИ ГО В УЧИТЕ ''КВИ ПРОДАЖНИЦИ И *** СТЕ И ,,НЕ ВИ Е ВИНОВНО ТУРСКОТО РОБСТВО '',А АЛЧНОСТТА, ЗА КОЯТО И РОДИНА И МАЙКА СИ ПРОДАВАТЕ -ТОВ НИ Е НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА И Е ,,ЗАРАЗА''
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една година загубена от Вашия живот. Случващото се днес трябваше да е 2013г. без допълнителното ограбване и задлъжняване на всички българи..
20
8
 
7
 
! Отговори
митко преди 9 години
Не трябва нарко трафиканти да ни управляват ,Боко и Цецо в затвора.
19
12
 
9
 
! Отговори
иво преди 9 години
Никога повече Герб няма да имат власт ,колкото и много пари да дават за гласове .
18
3
 
16
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Много ми е КЕФ, когато КутеФ и СтанишеФ се каканижат и търсят ВИНОВНИК!?!?!? За тях виновници са Местан, ББ, ЦЦ, НО..... никога не е виновен СидероФ или самия СтанишеФ ( които са с походки ала Чарли Чаприн) заради развинтените им тазове.
17
13
 
6
 
! Отговори
илия преди 9 години
Много *** народ има щом се позволява на мутра да печели изборите .