Местан развали правителството, заяви Кутев

"КСНС удължи агонията на политиците и обществото"
Обновена: 18 юни 2014 10:15 | 18 юни 2014 10:13,
68
Местан развали правителството, заяви Кутев
Снимка: архив Булфото

Председателят на ДПС Лютви Местан е човекът, който развали правителството. Това заяви депутатът и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев в сутрешния блок на bTV.

Още по темата
Според него краят на управлението на кабинета „Орешарски“ не е проблем на БСП, а е политически процес, в който двете коалиционни сили имат различен интерес в определен момент.

Кутев заяви още, че в създалата се ситуация е нямало как животът на правителството да бъде продължен. По думите му евровотът на 25 май е показал, че хората не разпознават БСП като партия, която трябва да продължи да управлява.

Червеният депутат призна, че до последно от БСП не са знаели какво ще се случи на пресконференцията на ДПС от 5 юни, когато председателят на ДПС заяви, че предсрочният вот е неизбежен. Въпреки това Кутев подчерта, че БСП и ДПС са партньори във властта и фактът, че едната партия „хвърля властта“, не означава, че тя има водеща роля в управлението.

Антон Кутев коментира решенията на вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Тогава се предложи изборите да се проведат между 28 септември и 12 октомври, като датата ще бъде уточнена след политически консултации между партиите. По думите на Кутев тези решения не са довели до стабилизиране на политическата ситуация у нас. Дори напротив – КСНС е продължил агонията на политици и общество.

Кутев напомни, че искането на БСП е било избори в края на юли. „Беше възможно (предсрочният вот) да е края на юли, ако още миналата седмица се бяха взели бързи мерки. При вече определения времеви хоризонт Конституцията ще каже за дата за оставката на кабинета”, заяви още той.

Социалистът коментира и евентуалната дата за предсрочния вот. Според него тя не бива да бъде 5 октомври, тъй като тогава е мюсюлманският празник Байрам. По думите му изборите не трябва да съвпадат с празници, независимо дали са мюсюлмански, или православни.

Антон Кутев коментира и бъдещето на Сергей Станишев като лидер на БСП. Той беше лаконичен и подчерта, че съдбата на ръководството ще се реши на конгрес на партията. Такъв вероятно ще има и преди, и след изборите. По думите на Кутев БСП е най-демократичната партия и членовете в нея ще решат какво ще се случи.

Кутев подчерта, че „мантрата“ за 11-те загуби на Станишев изобщо не е вярна. „Как губи Станишев при положение, че БСП е в управлението?“, попита той. Кутев заяви, че от управлението на Жан Виденов досега БСП никога не е имала толкова много депутати, колкото има в настоящия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
23
 
6
 
! Отговори
драго преди 9 години
БСП ни отърва от Герб което е голяма победа за нормалните хора които искат да живеят добре .
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kутев и аз се питам, как Серльо губи 11 пъти избори пък все е във власта????Ама няма вече да е щот на Местан му писна само мъжко д--е и ви разлюби, пък нали и Светия синод се обяви против парада ха, ха ,ха......
14
12
 
12
 
! Отговори
До медии на пеевски преди 9 години
Каква победа бре тикве , Герб взе 1/3 гласове от 1/3 гласували, и вас не ви иска Народа ! Вън и Герб!
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан им развалил правителство. Виждате, че за тях народа не съществува !
12
5
 
6
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Не понасям БСП,но истината е,че Местан пръв тръгна срещу правителството,"окрилен"от евроизборите.Щом всички милеят за д-вата,какво пречеше ГЕРБ (да влиза в парламента и да работи),Атака, БСП и ДПС да се обединят в името на просперитета на д-вата?Парламентът се превърна в Почивна станция-всеки си ходи и си тръгва,когато поиска.Няма грам отговорност.Егото на четиримата "първи" е по-силно от националните интереси за съжаление.Няма държавническо мислене,а махленско сборище,кой е по-велик.
11
3
 
9
 
! Отговори
медии на пеевски преди 9 години
До Герберастиям.октомври 2014след проведените вчера парламентарни избори ГЕРБ за 12 ПЪТ победи БСПБСП остава извън парламентарна група след :АБВ , ДПС , АТАКА
10
0
 
7
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
Те не са ни господари! Те не са ни представители! Те просто са фураж за гилотината!
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро бошунирах един гербераст на работа , сега ходи със слънчеви очила
8
2
 
13
 
! Отговори
природа преди 9 години
И прородата е срещу нас когато тройната ламя е на власт!!!! СПРАВКА 2005г. август най-топлия и сух месец на годината.!!??? Сега половината страна е заплашена от заливане а септември - октомври какво ни чака не ми се мисли
7
0
 
4
 
! Отговори
antio преди 9 години
Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е обвиняем за престъпления по служба - stigabe
6
18
 
9
 
! Отговори
Герберастия преди 9 години
Много обичам да чувам рев на Герберасти и вой , направо е музика за ушите :)))! Ревете ли за Тиквата Герберасти, а? Сега няма кой да подмивате с ибриците и искате пак да си го върнете,а?:)
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Келепира байно,келепира. Колко е бил и е прав за сега Алеко ,Заради келепира се провалихте. България е малка да задоволи вашата животинска алчност.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дори и да губим ние сме победители!" - браво Антоне, браво Кутев!То юли не било Юли и петък не било петък - тъй рече Мая Манолова във всяка неделя....А бе отличници сте отвсякъде... Ашколсум!!!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по времето на тази агония дайте моля ви въздушното ни пространство на американците както направи Костов и дано този път бомбата от самолета им не пада в Горна Баня а в НС по време на гласуване така хем изборите ще са по - рано хем агонията ни ще е по - малкаА на крив ... всичко му пречи сега Местан преди Доган утре Бареков всеки е виновен но не и вие
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан ви развали правителството и рахатлъка кутевче,пуснахте ги под леглото ,а те се качиха на него и започнаха яко да ви опъват .Ревете като дашна булка хваната на калъп ,че е изнасилена.
1
1
 
28
 
! Отговори
Шангов преди 9 години
Необходима е пълна лустрация на бивши кадри на ДС в управлението на страната....