Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!

Борисов обаче е убеден, че партията му ще има мнозинство
Обновена: 26 юни 2014 20:00 | 26 юни 2014 19:40, Красимир Ангелов
160
Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!
Снимка: БТА, архив

"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични", заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на въпрос дали са възможни преговори между партии след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало", категоричен бе лидерът на опозицията, цитиран от "Фокус".

Според него до такъв сценарий може да се стигне само ако няма достатъчно висока избирателна активност. "Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява", поясни Борисов.

Още по темата
На въпрос дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе “всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции”.

Борисов коментира отново и днешното провалено заседание на парламента заради липсата на кворум. "Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ", заяви Борисов.

"Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н., малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение", посочи той.

Лидерът на опозицията обаче увери, че неговите депутати утре ще бъдат в парламента и заседание ще има. „Утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, посочи той.

На въпрос дали него и неговите партньори от ЕНП са притеснени от желанието на Дейвид Камерън да се избегне сегашната процедура за номиниране на председател на ЕК и какво е мнението на ЕНП, Борисов каза: „Имаме категорична позиция. Нашият кандидат е Жан Клод – Юнкер. Европейските социалисти също го подкрепиха, така че дори да не е единодушно избран, има си традиция – партията победител излъчва председател на Европейската комисия. Това не е политическо назначение, то си е резултат от избори”, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Бойко БорисовНСкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
13
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Бойко не е харизматичен, той е трагичен. Безумията ги създаваше той с непрекъснатите си бойкоти на НС, дискредитиране на институциите, създаване на хаос и напрежение във всички сектори на обществения живот, всяване на омраза между хората. За него думата коалиция е все едно престъпление спрямо хората, докато купуването на депутати за формиране на мнозинство е нещо нормално и морално. А журналята му се слагат и го величаят и не смеят да му задават въпросите, които характеризират неговата същност.
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато държавата процъфтяваше в управлението на ГЕРБ!Бензина скочи от 2,20 до 3,00 лева. ядохме яйца по 40 стотинки, цените всеки месец по магазините скачаха по малко но прогресивно, вдигна пенсионната възраст, токът скачаше всяка година с 20%. Сега понеже това не е така държавата била фалирала, СМЯХ! Спомняме си и всекидневните скандали в агенция митници, ало ало , Вальо танов, ББ, ИФ и покония мишо бирата. Спомняме си и изцепките на Лъчо мозъка, как заплашва митничари и репортери .
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙТО ЗАЯВИ ЯСНО НА ГЛАС ЧЕ ЩЕ СПРЕ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО,ИНАК СИЧКИ СА МИ ЕДНАКВИ,ПО ТВА ГИ РАЗЛИЧАВАМ АЗ
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРА ПРЕМИЕР ДЪРЖАВА СРАМ
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aбе тук вече трябва извънземните да дойдат,иначе няма да има оправяне!Бойковци и комунисти и Доганци са заедно!Другия начин е като в Украина-да се изчистят лошите!
60
1
 
11
 
! Отговори
ДИМ40 преди 9 години
Оставам с гадното предчувствие, че всичко ставащо в държавата е една добре замислена конспирация .Целта на която е.... ДА СЕ ЯДОСА НАРОДА .Да излезе по улиците и както в Украйна да се трепем с автомати и коктейли *** . На времето 1989 г. не го направихме, затова ченгетата станаха видни бизнесмени . В България ужким е капитализъм, пък си караме с връзкари и под масата, като през комунизма . Затова всичко е батак .Тея американци , нямат жалост . Докато не се затрием, няма да се спрат .
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ми прилича на един украинец, нещо беше психично болен, май нещо с Ч започваше. Ама не е Берлускони, от него се срамуваме не ние, а италианците. Ние си имаме по-расови екземпляри, но...нещо има в този поглед, някакъв пламък, зпалителен...
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Публична коалиция с ДПС и РБ . НЕ виждам с какво ще бъде по-различна от сегашната.
57
1
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Действително трябва нещо публично, но не преговори.... думичката започва с р и завършва на л, по присъда издадена за държавна измяна. Бибитко трябва да е един от първите.
56
2
 
9
 
! Отговори
Дейвид Камерън преди 9 години
Ще си позволя само да коментирам настоящият им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление което българите наричат мутри, а ние организирана престъпност. Не са един или два дипломатическите доклади и други анализи, в които има податки относно участието на настоящият им премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрепятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, кой
55
1
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
ти май се бъзикаш!с чужди пари взети на заем ,може всеки,но все някой ден ще трябва да ги връщаме.БСК!!!!кои бяха тези назначени "баровци"?
54
2
 
9
 
! Отговори
За пари, за пари ... преди 9 години
Съмнява ме, че ще се коалира накрая с "Господари на ефира" , те в последно време го ухажват много и плюят дружно по Правителството! ххихихихихи
53
0
 
9
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 9 години
Aбе хорa вие мaй зaбрaвихте че и ние 89г. бяхме кaто Укрaйнa сaмо че без войнa. aмерикa и еврогей определихa кои хирa дa унищожaт икономикaтa ни и сегa тях слaгaт зa упрaвлявaщи.нaчело бяхa костов и Лукaнов .Уж един срещу друг.Но изборите никогa не сa истински.ОПросто нaродa трябвa дa бъде зaблуден и рaзделен.Неможaхa дa зaблудят КРИМ видяхте кaк стaвa.Зaтовa този мехaнизъм рaботи вече 40г.в ползa нa aмерикa.Нaли.A ние се плюем и псувaме един друг. ОСЪЗНAЙТЕ СЕ !!!!!!!
52
2
 
12
 
! Отговори
до 52 ИСТИНАТА преди 9 години
СЛАДКОДУМНИК, къде видя фалит на държавата сега?Всички независими икономисти, както и хората от БСК (Българска с-ка камера) твърдят, че положението в страната е по-добре отколкото преди година две. За това говорят и официалните данни, който са публични и могат да бъдат видени и сравнени от всеки лично. Фалита е единствено в главата на ББ, както и на непросветения електорат в страната. Пак питам къде е кризата?
51
1
 
10
 
! Отговори
Осман преди 9 години
Боико мутрата си е Гагауз,и на Доган е кучето,че акъл му дава и пари,също Борисов е слуга на Ердуган,и слуша мутрата и испалнява.Нарочно Борисов рекетир150 хиляди фирми,че хем да обере фирмите хем и народа да бяга от Балгария.Всичко е стратегия,на Доган ,и Ердуган.А оделно 3.700 три милярда и седестотин милиона открадна мутрата от пенсиония фонд,1.600 един мил. и сед.милиона здравните осигуровки.Радекалния ислям Борисов го докара,имаше полицеиски екип ,да убива непокорните,е пак глупаците за екз
50
2
 
5
 
! Отговори
в преди 9 години
Борисов няма да има мноэинство да лъже хората въэмеэдие щял да върне эаграбеното от държавата,да няма над эъкона,тръгна да лъже хората че прави магистрали и остави хората на мъродеритех да ги обиват по домовете на 85 години эа 5 лв срам лъжец ще се появи нова партия и тя ще наложи справедливос
49
1
 
7
 
! Отговори
sam_izbor преди 9 години
този вече се изявява като спечелил изборите, тоест предварително знае с колко ще спечели идори може сам да се яви на избори, вместо хората, да се самоизбере и да управлява, дори тези от герб не са му нужни за целта...в момента политическите сили, имат указания, отвън, с колко да спечелят и с това обезсмислят целия изборен процес и участие в него..
48
0
 
13
 
! Отговори
НБ ТЕЛЕВИЗИЯ преди 9 години
"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични"И ще са в студиото на Ани Цолова и Виктор Николаев сигурно :)))))))))
47
2
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Боко,ако управляваш с ДПС-то,жална ти маика.Тикво,ако не натикаш *** по затворите,ще те целят с камъни.Захарчук,ако мислиш да я караш както преди,пак ще се лее кръв из улиците.Г-Н БОРИСОВ,нямаш полезен ход и маи хамериканците ще ти казват какво да правиш,гламав пожарникар.
46
1
 
2
 
! Отговори
до 50 от 48 преди 9 години
язък,че нямам село.прочети коментара на 52.няма какво друго да се каже градско мозъче пилешко.