Зам.-шеф на ЕП иска Кристалина Георгиева за дипломат №1 на ЕС

Катрин Аштън не разбира от външна политика, твърди Улрике Луначек
Обновена: 4 юли 2014 17:05 | 4 юли 2014 17:01,
32
Зам.-шеф на ЕП иска Кристалина Георгиева за дипломат №1 на ЕС
Снимка: архив Булфото

Зам.-председателката на Европейския парламент Улрике Луначек призова европейските лидери да изберат Кристалина Георгиева за еврокомисар по въпросите на външната политика на мястото на Катрин Аштън. Това съобщи европейското издание "ИЮактив", цитирано от БТА.

Луначек беше лидер на австрийската партия "Зелени-Зелена алтернатива". В интервю за австрийската агенция АПА тя обяви, че според нея Кристалина Георгиева е най-подходяща за поста.

Още по темата
Луначек изтъкна, че българката е изиграла изключителна роля като комисар, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи.

Зам.-председателката на Европейския парламент разкритикува Катрин Аштън и обяви, че тя не е познавала добре проблемите на външната политика.

Изявлението на Луначек идва в деня, в който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в парламента, че има информация, че Сергей Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар по имиграцията. Той обясни, че знае новината от сигурни източници, но тя беше отречена от БСП и ДПС.

Номинацията на българския еврокомисар може да е причината и за забавянето на оставката на правителството, намекна сутринта пред Нова телевизия зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
***** преди 9 години
Хора , колежката ми е от "Аспарухово" и е била на метри от "ГОСПОЖАТА" от ЕВРОПАТА.Чакала да и донесат лопата и ботуши за да я снимат..даже кмета на "Владиславово" е отвратен.Снимката е ТЯ-ЗАСМЯНА(но с ботуши и лопата),на фона на трагедията зад нея.НООООО важното е че платиха на хорицата обезщетение като за еврпоейци-300 лева.
23
0
 
1
 
! Отговори
Че не разбира, преди 9 години
не разбира! Обаче стоя ли на поста, стоя. Изобщо по Европа политицте са все го?но, гледаш да си далеко от тях и да не ги настъпваш. За разлика от обикновете го?на, тези се и натрапват.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 24Кристалина като е проста, ти къде си, с какво се занимаваш? Директор на водопад?
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тая беше дърта комунистка да не забравяме
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая да си ходи в Америка на тая и дреме за бедния и болен българин
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратитителна!
18
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси, ще ни убедят, едва ли не, че някоя си е очарована от способностите на нашата проста ***, дето прилича на лелка в детска градина и говори като такава. Айде, молим ви се! Да си каже зам.председателката откъде са й подшушнали мъдрото предложение!
17
3
 
13
 
! Отговори
кой? преди 9 години
Цру ще каже, кой ще стане дипломат 1 на ЕС!
16
7
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Ша мъ уморите от смях. На тая лелка и трябва живот в Ирак и Сирия да си оправя демографията, че нали преди време се оплакваше. Може даже и някой афганистанец да я забърши.
15
5
 
21
 
! Отговори
БЕЗДУШНА КУ*ЧКА преди 9 години
КРИСТАЛИНА-СТАЛИНКА ГЕОРИЕВА Е БЕЗДУШНА ЕВРОПЕЙСКА БЮРОКРАТКА. АШТЪН БИЛА НЕКАДЪРНА. А ТАЯ КАКВО СВЪРШИ? В ЕВРОКОМИСАРИ НЕ ГИ ИЗБИРАТ ПО КАДЪРНОСТ/МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЕДАДЕ ЕНЕРГИЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ/,А ПО ТОВА ДАЛИ СА ПОСЛУШНИ И ДАЛИ ЩЕ ПРОВЕЖДАТ ПОЛИТИКАТА НА БОГАТИТЕ ЗАДОКЕАНСКИ,ЕВРЕЙСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ЗАДКУЛИСНИ ИГРАЧИ И ДАЛИ ЩЕ ДЪРЖАТ БЕДНИТЕ НАРОДИ И ХОРА НА КЪС СИНДЖИР,ЗА КОИТО СА КРИЗИТЕ, БЕЗРАБОТИЦАТА,ЛОШОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ЛОШОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ЗА БОГАТИТЕ СА БОГАТСТВАТА И ДОЛЧЕ ВИТА.
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинке, фащай търнокопа и марш на село!!
13
4
 
21
 
! Отговори
True преди 9 години
Откъде накъде някаква си австрийка ще казва кого да предложиме за еврокомисар. Това е българска наминация. Ние предлагаме ли кой от Австрия да е еврокомисар. Стига са ни правили на улави. И медиите им пригласят в хор.
12
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи....важно е да разберем,като комисарка по бедствията,само дойде и се снима след бедствието,като външна комисарка....може ли да ни доведе и по-големи беди,все пак искаше да разнообразяваме генофонда с тези азиатски номадски скакалци.Колко още може да издържи българския народ,тези *** без да ги нарита болезнено.
11
26
 
11
 
! Отговори
ббб преди 9 години
айде, червената гнилоч да напуска форума докато не е станало късно.
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази жена спъва изграждането на ограда по границата! Направи България на разграден двор!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българското правителство заложник на битката ЕНП-ПЕС. Действащият български европейски комисар Кристалина Георгиева /по рождение Сталинка/, изпратена в Брюксел от правителството на ГЕРБ, действащият президент на кръга Капитал Росен Плевнелиев, бившият премиер Бойко Борисов изиграха перфектно картите си. Ако Орешарски падне до дни, то победата на ЕНП на евроизборите през май месец щяла да е сигурна, обещавали Сталинка Георгиева, Росен Плевнелиев, Бойко Борисов на съпартииците си.
8
11
 
27
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
НА ФОНА НА ТРУПОВЕТЕ ВЪВ ВАРНА, ТАЯ И ОЩЕ ДВАМА ЕВРЕИ СИ ПРАВЕХА СЕЛФИТА НАХИЛЕНИ ЗА СПОМЕН,ПРОДАЖНИ ВЕРНИ НА МВФ ПОЛИТИЦИ
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В бедствията КГ се провали и беше тотално бедствие.
6
4
 
16
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ПАК КАЗВАМ,ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ВИСОКИ ПОСТОВЕ В ЕП В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ,АКО БЯХА ТОЛКОВА ДОБРИ ПОЛИТИЦИ СЕГА БЪЛГАРИТЕ НЯМАШЕ ДА МИЗЕРСТВАТ УНИЖЕНИ,ТОВА СА ПРОДАЖНИЦИ,НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ,ТАЯ Я ИЗДИГАТ,СТАНИШЕВ СЪЩО А БОЙКО ГО ПРАВЯТ ПРЕМИЕР
5
13
 
11
 
! Отговори
СС преди 9 години
А добре Сталинка не разбирала, а Серьога Димитриевич много разбира, особено от копчета на сАвецки униформи?! Кристалина е БЪЛГАРКА, за разлика от Сергей, така, че подигравките с името и са много пошли!