КФН: Застрахователите са готови да изплащат щети

Те ще приемат опростени заявления за поражения от градушката
Обновена: 9 юли 2014 16:57 | 9 юли 2014 14:05, Веселина Йорданова
17
КФН: Застрахователите са готови да изплащат щети
Снимка БТА

Всички застрахователни компании са заявили пълна готовност да обслужват клиентите си след вчерашната градушка в София.

Удължени са сроковете за предявяване на претенции, като най-краткият е 10-дневен, от една компания, съобщи Ралица Агайн, зам.-председател на КФН на пресконференция в Министерския съвет.

Още по темата
Повечето компании са дали срок за това от месец. Опростен е и режимът и някои застрахователи са приели опростени заявления за предявяване на претенции.

Някои от компаниите са предвидили щети да се предявяват и в други градове и са удължили работното време на офисите си.

Агайн съобщи, че застрахователите няма да изискват документ от Института по метеорология, който обичайно се изисква и струва 35 лв.

Обработени 1138 облака за тази година отчете шефът на Агенцията за борба с градушките Николай Николов. По думите му никъде в света няма технология, която да защитава населени места.

На четири места вчера е имало бури – София, Монтана, Средна гора, землището на Девин. Радарната информация на агенцията се предава в реално време към ВВС, РВД, Гражданска защита и НИМХ.

Николов отчете и усложнена ситуация тази година. Той посочи, че за 2012 са изстреляни 2800 ракети, с които се защитава земеделска продукция, за 2013 – 5100, а до момента за 2014 г. - 10 300. Една ракета струва между 300-350 евро и цената не е променяна от 2001 година. В ракетите обаче се влага сребро, чиято цена се вдига.

Вицепремиерът Даниела Бобева уточни, че колкото пари са поискани за ракети, са отпускани от кабинета без въпроси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
lol преди 9 години
Напълно съм съгласен с 15! А ако ремонта на ламарината надвишава стойността на колата, трябва да ти я платят тотал! Лошото е, че сега на сервизите ще им трябва време сигурно до Нова година аз да приключат. Ако си с доверен сервиз ще чакаш до второ пришествие, ако вземеш пари по оценка, ще ги изхарчиш преди да ти оправят колата.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много да платят за смяна на стъкла, фарове и мигачи, но оправянето на ламарините в много случаи би надвишило стойността на колата, освен ако не могат да се намерят евтини части от моргите. Така че в масовия случай вариантите са хората да си оправят ламарините на свои разноски, да си карат надупчената кола, или да я дадат за части или на безценица.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълното Каско покрива, ама струва пари. Ама като ни покрият после щетите сме доволни, като трябва да плащаме - сме жертви? Е а стига с тоя двоен стандарт! Да, всеки се опитва да спести от парите и клиента и застрахователя, ама в България е така, битка за всеки мизерен кокал! И в крайна сметка една кола ли е по-важна или един човешки живот? Станахме материалисти, хубаво, ама всичко си има цена, понякога жестока цена! България е за всички, не само за софианци, нещата се случват въпреси волята им .
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не питай старило,питай патило.Дълго време си мислех,че застрахователите са престъпници,които крадат коли,за да се облагодетелстват.Но няколко инцидента породени от кошмарното шофиране в България ме накараха да разбера,че са необходими.Много е важен брокерът, при които сключвате застраховката.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То има и застраховани *** каското не покрива природни бедствия,не сте прочели дребният шрифт,иначе изплащат
11
0
 
1
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ВЪВ ВАРНА ИМА ЕДНА МОДА,КОЙТО НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ВЪВ *** И МУ КРАДЪТ КОЛАТА,ОЩЕ И ОЩЕ
10
1
 
8
 
! Отговори
Мерси НЕ преди 9 години
Предпочитам да си платя стъклото сам от колкото да плащам на престъпници да ме "застраховат" всяка година за стотици левове...
9
6
 
3
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
Я ДА ВИДИМ СЕГА КОЙ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ ГРАДУШКИ ??? МИ НИКОЙ ХАХА,КОЛКО ХОРА СА С КАСКО,МНОООГО МАЛКО,И ЗАЩО ТАКА ? ЗАЩО НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАТЕ БЕ ХОРА,ПАРИ ИМА,БАНКОВАТА СИСТЕМА Е СТАБИЛНА КАЗА ЙОВЧЕВ,ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТИ
8
4
 
2
 
! Отговори
lol преди 9 години
Напротив, отлично те разбрах. Общината ще ти плаща само ако щетата е възникнала по нейна вина, а това е природно бедствие. Ако паркираш на частен паркинг и удари градушка ще ти платят ли щетата според теб? Относно паяците, те са застраховани за щети аннесени при репатрирането на автомобила, но при градушка ще извиняваш. И не го казвам, за да се заяждам, а за да си спестиш време и пари, защото това е кауза пердута.
7
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 9 години
И от КАТ са готови вече да дебнат за счупено предно стъкло и заветните 20лв...
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой да знае за кола паркирана на място в синята зона и щета от дърво паднало върху нея.От кого да търся обезщтетението?от общината ли?
5
1
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
до 5 - lol ли си или какво не знам но или не четеш хубаво или имаш някакъв дефицит,никой не е казал,че общината трябва да плаща за всички коли и паднали дървета а само за тези които са на общински парко-места определени именно за паркиране на коли а не за коли пострадали на улици,тротоари и частни дворове...А дано сега си разбрал!
4
9
 
14
 
! Отговори
lol преди 9 години
Абе пълни глупости пишете, от къде го измислихте, че Общината трябва да изплаща щети от градушка? До кога някой трябва да ни плаща за собственото ни безхаберие. Ми удави ни от дъжд, всяка година се заливат села и паланки, почти никой не е застрахован, че нямал 20 лева. А за ракия има, за Булсатком също, да не говорим, че почнти няма семейство само с една кола.
3
9
 
1
 
! Отговори
John Doe преди 9 години
Не вярвам, че застрахователите ще изплатят щетите на всички, чиито коли са пострадали от градушката, вкл. и за моята. Дяволът е в подробностите и точно там ще цакат клиентите. Първият номер идва още със завеждането на щетата - понеже никой не поддържа достатъчно екипи за огледи опашките стават огромни, а изчакването неприемливо. какво правиш ако имаш счупено стъкло? Лепиш найлон с тиксо и това е, но после? Няма къде да оставиш колата и се принуждаваш да ремонтираш за своя сметка!
2
2
 
24
 
! Отговори
копи-пейст преди 9 години
Защо се внушава на хората постоянно,че трябва да имат застраховка или каско за колата за да им се поемат щетите?!Ако колата им е пострадала от дърво собственост на Общината и е била паркирана на място определено от същата Община за парково място около жилищните сгради,то Тя трябва да им поеме щетите ако нямат застраховки.Няма значение дали дървото или клон от него са паднали от градушка,вятър или просто им е дошло времето.Съдете!Общината има пари от незаконните паяци,както от сини зони и глоби
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип три 3 броя *** с достатъчи н аедно стадо. В с.Равно поле популацията от овце е предостачна и хипермаркетите ги намаляват с гръмотевици.