На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен, убеден е Борисов

Той определи Реформаторите като единствен бъдещ партньор
Обновена: 12 юли 2014 16:56 | 12 юли 2014 15:07, Анисия Иванова
525
На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен, убеден е Борисов
Бойко Борисов. Снимка БТА

На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Общото събрание на младежката организация на партията в НДК. Той заяви, че от една година партията му е предупреждавала за това, което ще се случи в държавата.

"Гледах пресконференцията на бюджетната комисия, видях върха на наглостта и от БНБ, и от министри, и от председателя на бюджетната комисия, и от министъра на финансите. Изведнъж такива светли личности, така добре прокламирани в медиите, като финансовия експерт Пламен Орешарски, ги няма. А вече се говори само за милиарди и къде трябва да се хвърлят. Йордан Цонев казва: „Правителството няма вина". Вината е персонална - на целия кабинет и на БНБ", допълни Борисов.

Той каза още, че до вчера е бил категоричен, че ГЕРБ трябва да подкрепят някакви закони, които да влязат с  актуализацията на бюджета, които парламентът да разгледа. След като е чул обаче от Петър Чобанов и Йордан Цонев, че правителството няма вина, на консултациите при президента в понеделник от ГЕРБ ще поискат управляващите да "сложат всичко на масата", цялата финансова рамка като въпросите към тях са в 31
точки и тогава ГЕРБ ще решат какво да правят.

Борисов уточни, че партията не е съгласна да се изплащат от държавата влоговете на всички потребители в КТБ.

"И в момента има действащ банков закон, който е най-добър в Европа. Той казва всичко ясно и точно -
рискуваш си парите, слагаш ги с голяма лихва, държавата дава 100 000 евро. Трябва ли сега ние да изплатим пълните пари с лихвите на тези хора?, попита Борисов и продължи:

"Трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и да дадем пари сега на всички, пострадали от градушката, от
наводненията. Ако даваме така за вложителите на една банка, защо не даваме за всички и това не е ли тежък прецедент - държавата да се яви като една застрахователна компания и да поема риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има?", попита Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи Реформаторския блок като единствени възможен партньор на партията му в едно бъдещо управление. 

"Искаме да поканим нашите приятели и партньори, защото винаги така ще ги наричаме, от Реформаторския блок", каза Борисов и подчерта "те са единственият партньор, който може да бъде в едно следващо управление на ГЕРБ и ги каня, защото никоя друга партия няма този потенциал”.

Той заяви, че печелейки изборите партията му е имала възможност от партийните субсидии да развива своята истинска политическа дейност. "Оказа се, че цели политически проекти са финансирани от много тъмни схеми”, подчерта Борисов.

Той добави, че в цяла Европа партиите се субсидират от държавата, за да не са зависими от бизнес кръгове и банки.

"Затова вие видяхте за колко детски площадки, за църкви, за джамии, за манастири, за болни деца, за земетресения, за наводнения – над 9 млн. лв. сме дали от партийните субсидии. Само за такава дейност да подпомогнем хората, само за това. Най-евтините кампании ги правим ние”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
2
 
7
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 9 години
ТОЯ *** ДА СЕ ХВАНЕ ПОД РЪКА С КУКУМЯВКАТА ОТ САЩ / МОЗЕР / И ДА ОТИДАТ НА СОФИЙСКОТО СМЕТИЩЕ ! ВЧЕРА КУКУМЯВКАТА ИЗРИЧАШЕ СЪЩИТЕ ПРИКАЗКИ ,ЧЕ БСП Е ВИНОВНО ЗА ВСИЧКО ОТ 1989 Г. НАСАМ ! НИТО ДУМА ЗА ТОВА КАК СДС /КЪДЕТО БЕШЕ И ДРИСЛИВОТО БЗНС НА МОЗЕР / РАЗСИПАХА И ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ ,ПОД " МЪДРОТО " РЪКОВОДСТВО НА ИЗМИСЛЕНИЯ ИМ ПРЕЗИДЕНТ ,ЖЕЛЮ ! СЕГА ТЕ СА ВЕЧЕ РЕФОРМАТОРИ -НЯМА И ПОМЕН ОТ СДС , ЩЕ РЕФОРМИРАТ СЪСИПАНАТА И ЛИКВИДИРАНА ОТ ТЯХ БЪЛГАРИЯ ! ЗАЕДНО С БОРИСОВ !
379
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, Борисов - ти защо си подаде оставката? Защото страната беше във възход ли?
378
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пундьо Борисов - ти какъв щеше да си без БКП?Къде щеше да си ти, ако Партията не правеше милиционерчета от *** с подходящи родители?Като рИвеш против червените барони - окрали държава и народ - какъв щеше да си ти след 1991 - ако не те беше прибрала Цеца Бориславова? Щеше ли някой да знае за теб, ако същите тея комунисти от БСП не те бяха направили глав-сек на МВР през 2001? Между 2001 и 2005 - същите тези комунисти не крадяха ли? Щото ти като шефче на МВР - трябва да си знаел?
377
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Krahat zapo4na 1944!!! Me4taete za hilavite Vi zaplatki i 4opleneto v nosovete si pri diktatora Jivkov zad zavesata? Ne me interesuva koi kakav e bil, a koi kakvo pravi. I ako nqkoi pravi ne6to dobro za tazi darjava, tova e BB.
376
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
До до аз, 443Какви активи,всичкио беше оглозгано и без стойност.Народа седеше по работните си места от време на време и се чудеше какво да чопне.Тия приказки за активите ги разправяй на децата,те не са били родени тогава.Основната грешка на ИВАН КОСТОВ беше,че от тези 73 структуроопределящи предприятия от списъка на Виденов не посмя да затвори всичките,които трябваше.По простата причина,че му дожаля за многото безработни,които щяха да плъзнат из страната.Мързеливци.
375
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
До ВасилевПак си бъркал в контакта.
374
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На власт ли е БСП, крахът винаги е пълен, убеден е Борисов-------------------Какъв наглец е тоя само!!!При това поредно нарцистично изказване тоя май ни казва, че неговия провал е бил непълен и при следващото му управление ще ни предложи нещо повече от БСП - майсторски провал на държавата?Той открадна 1,7 млрд от пенсионни фондове и здравната каса, взе заеми и въпреки това профука 8 млрд резерви, фалира хиляди фирми и повечето българи и сега раздава оценки и акъл?!? Само *** може така!
373
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко да каже как си "заработи" милиардите, вместо да ни баламосва!!!
372
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във властта или управлението,ако този параноиден шизофреник без значение къде пребивава ,държавата е обречена.Кога найпосле прокуратурата ще влезе в прерогативите си и ще изправи на съд този криминален престъпник,който има дързостта да дава определия за когото и да било в тази държава.Отдавна вече е време да бъде спрян да се гаври с народа.
371
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много нагъл без никакви скрупули за по -малко алчност простащина излага се и себе си и народа
370
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а на власт ли е Герб Боце връга оставки е що бе убавецо не я връгай управлявай ама вика народа така иска еми като е искал ти защо сега пак искаш те това ми кажи Боце друо нема да те питам
369
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до:436Безумно си прав - едните са меките китки,а другите бухалките на едно и също уродливо същество от българската история - БКП ! А както е извстно в България меките китки и бухалките държат парите - многото пари!
368
6
 
15
 
! Отговори
истината преди 9 години
БМБ пак дърдори глупости. Тоя път за фонда за гарантиране на влоговете. Тоя нещастен шлангаджия не е ли чувал, че тоя фонд го формират самите банки, а не държавата с бюджета си?Проста банда, *** главатар! Това е ОПГ ГЕРБ и лидерът с харизмата.А един приятел, адвокатин, ми вика: Значи, ако приеме парламентът тоя мерзък закон за банките, много народ ще гние по занданите. Щото всеки, който повтаря или интерпретира лъжите и измамите на БМБ, става автоматично негов съучастник и евентуален съкилийник.Та, внимавайте.Любо Кольовски
367
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите са специалисти по източването на банки и раздаването на необезпечени кредити.
366
7
 
23
 
! Отговори
85 преди 9 години
БОЙКО КАТАСТРОФАТА ПРАВИ РАСЪЖДЕНИЯ ..КАТО МИСЛИ ЧЕ ХОРАТА СА ЗАБРАВИЛИ ШОУ УПРАВЛЕНИЕТО МУ
365
2
 
10
 
! Отговори
алилиии преди 9 години
да фанеш едните па да млатиш друите! *** като гласувате за сите теа *** - не е луд тоа дето яде 20-те зелника...
364
10
 
28
 
! Отговори
ЖАЛНА НИ МАЙКА С ТОЯ преди 9 години
СПАСИТЕЛЯТ Е ЕДИН - ИСУС ХРИСТОС. НЯМА КАК КРАДЛИВА, НАГЛА И ПРОСТА МУТРА С ФАЛШИВИ ТИТЛИ:ГЕНЕРАЛ ПО ВОЛЯТА НА ДОГАН,ПЕТЪР СТОЯНОВ И ГОЦЕ ПЪРВАНОВ, ДОЦ.Д-Р НА ПОЖАРНИКАРСКИ НАУКИ ОТ ВРЕМЕТО НА ТАТО С ТЕМА"РАЗВИВАНЕ НА ПОЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ В ПРЕСЕЧЕНА МЕСТНОСТ"И ПОЛЗВАНА ЛИТЕРАТУРА НА АНГЛИЙСКИ,КОЙТО НЕ ВЛАДЕЕ/ПАК ЛЪЖА/.АЛЧЕН ЗА ПАРИ,КОИТО МОЖЕ САМО ВЛАСТТА ДА МУ ДАДЕ/ВЕЧЕ НЕ МУ СТИГАТ БУХАЛКАДЖИЙСКИТЕ ПАРИ,КЛИНИЧЕН ПСИХИАТРИЧЕН СЛУЧАЙ ИЗЖВЯВАЩ СЕ ЗА СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА.КЪДЕ МУ Е АКЪЛА НА НАРОДА
363
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ ТЛЪСТ *** ЩО НЕ СЕ ЗАВРЕ В *** СИ.
362
18
 
16
 
! Отговори
x преди 9 години
Не само Борисов-и аз съм на същото мнение
361
12
 
22
 
! Отговори
Бай Миле преди 9 години
Прости му Господи - той перосто си е ***!