Целият Управителен съвет на БНБ да подаде оставка, призова Борисов

"Къде са комисиите? За ареста всички, Орешарски пръв"
Обновена: 13 юли 2014 16:05 | 13 юли 2014 14:41, Александър Попов
205
Целият Управителен съвет на БНБ да подаде оставка, призова Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на мнение, че целият Управителен съвет на БНБ трябва да подаде оставка. Експремиерът се изказа доста остро по последните актуални теми в политическия живот, особено във финансовия сектор, по време на откриването на кръстовището до Семинарията в София. 

"Шефът на БНБ Иван Искров излезе и с цялата си наглост каза: Политиците са на ход. Ама защо ние да сме на ход? Когато взимахте големите заплати, ние ли бяхме на ход? Премиерът взимаше 3200 лв. Те взимат 30 хил. на месец – откъде накъде? Било каквото било – вече сме други, стига с тези глупости. Арести на тези хора. Така, както Цветан Цветанов го влачеха по съдилищата, трябва тези да ги видя всичките там – от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев. Всичките, а Орешарски пръв", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него прокуратурата трябва да продължи напред.

"Аз подкрепих действията на прокуратурата и се надявам да продължат напред така, както викаха и разпитваха Цветанов, мен, всички останали за измишльотини. Какви комисии имаше за Петното, за Отряд 28, за Бирата, защо няма комисии в парламента? Защо не се направят веднага комисии в парламента, да извикаме
всички банкери, счетоводители, БНБ да дават обяснение в парламента защо я докараха дотук. Защо няма такива комисии", попита Борисов.

Според бившия премиер управителят на БНБ Иван Искров и целия УС трябва да си подадат оставката и в понеделник да бъдат сменени с нови хора, които "да кажат защо се допусна кризата в банковия сектор".

"Излиза ми един Искров и ми се кара на депутатите в парламента. Как ще се караш ти на депутатите, като искаш от тях да ти дадат 5 млрд. от данъкоплатците за това, че сте спали? Откъде накъде ще се караш ти или Цонев ще пази това недоразумение – Чобанов, който казва: Правителството не е виновно. Правителството има и вътрешен министър, който е вицепремиер", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той нападна и премиера Пламен Орешарски.

"Така нареченият Орешарски пряко контролира ДАНС. Знаете ли какви са заплатите в ДАНС? От 3000 лева и нагоре. Къде бяха тези хора? В същото време са сменили точно на финансовото разузнаване шефа с там някакво момиче на 25 години и са „омели” всички кадри, които трябва да се занимават с това. В същото време две седмици преди това там ставаше въпрос за убийства – не някои хора да са се карали, а за убийства, поръчки, което означава, че главният секретар на МВР трябва да е разпоредил куп мероприятия на тези хора, най-малкото да ги запази и пазейки ги, е щял да знае теглят ли пари, носят ли пари, крадат ли пари, какво правят", каза още Борисов.

Той попита къде е комисията, къде е анализът, кои са добрите фирми по име по списък, колко струват, колко им е капиталът, могат ли да възстановят пари в бюджета след това?

"Чобанов казва: Правителството не е виновно. То има огромна вина. ДАНС и МВР – огромна вина, финансово разузнаване – огромна вина. Как ще си изнесат за една година 3,5 млрд.? Къде са били тези хора със заплати от милиони левове на година и БНБ, и в ДАНС и в МВР. Виждате какво ни дава Господ всеки ден – бури, катастрофи в държавата, наводнения, фалит, да се махнат да си отдъхне държавата”, подчерта още Бойко Борисов.

Той е недоволен и от поведението на Пламен Орешарски, който не се изказал нито веднъж по време на кризата. Според него е редно той пръв да подаде оставка.

"Да сложат на масата цялата финансова ситуация в страната – оставете икономика, безработица, оставете пълния крах във всяка една система. Всички виждат - и зърнопроизводители, и животновъди, и земеделци не могат да си взимат пари. Строителните компании чакат 1 млрд.", призова още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вчера не КОЙ да е, а вътрешният министър, повтарям, министърът на вътрешните работи и вице-премиер публично заяви, че бившият премиер Бойко Борисов е мошеник, крадец и бандит, свързан с организираната престъпност в България!Днес, на въпрос на журналисти дали ще съди Цветлин Йовчев за тези думи, Бойко Методиев Борисов в типичния си просташко-мутренски стил заяви, че какво ми е да го съдя, той ми е седял на вратата?!?
147
0
 
3
 
! Отговори
ESV MEDIA преди 9 години
Бойко още при тебе са почнали да източват банката и ти си знаел много добре щото парите/бюджета на държавата е бил в тази банка/ така че ще излезат много работи даже и за теб се говори ама ти нещо гледаш да замажеш работата ама нема да стане
146
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako tiq sa za ostavka tisi za zatvora MUTROOOOOOOOOOOOOOOOO
145
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път е прав.За съжаление на черното не може да се каже бяло.От време на време има много точни попадения г-н Борисов.
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Било каквото било вече сме други, стига с тези глупости.От сега ние ще взимаме 30 хил., а те 3200 лв. на месец.
143
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Борисов колкото повече говори, толкова повече си проличава липсата му на компетентност.
142
1
 
2
 
! Отговори
НОВ преди 9 години
Изобщо не съм му фен, но е прав до последната дума. Отделен е въпроса, че ако е на власт и той няма да пипне никого.
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе този човек не беше ли с високо кръвно?Да не вземе нещо да му стане/имам пред вид да вдигне кръвното,не друго./То друго няма какво да му стане.
140
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управленските *** се обединяват в сипенето на простотии срещу Борисов, дори когато работодателите им са се о----и до ушите с тази ужасяващо мащабна далавера срещу българското общество. Нямат морал никакъв, нито дори страх от Бога, затова така се защитават един друг и дори не разрешават на журналистите да им задават въпроси. Тръгнали да се карат обидени на кого. На народа си. Може би затова, че ги търпи. Това са хора с големи заплати и лоши навици. Крадливи и некадърни.Никаква прошка за тях.
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доктора на всички науки много лошо гледа.Леле,тръпки ме побиват.Шегувам се.Просто ми е много смешен.Взел се е толкова насериозно,че одавна е загубил реална представа и за себе си и за обществения живот на страната,а хората за него са едно имагинерно понятие,за което не си заслужава и да се замисля.
138
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова примитивни коментари,изпълнени с безсилна злоба срещу Борисов,само троловете на Моника Хохегер могат да бълват неспирно.Такова вандалско ограбване на българите изисква от онези,които са овластени и отговорни,да не се крият зад словото и да се опитват да ни омайват с "готовност" за мерки.Голямата им експертност се оказа кьорфишек.Лъсна некадърността и нахалното грубиянство.Срам никакъв.Откъде се пръкна тази безпардонност.Хванете крадците,намерете и върнете парите.Или сте част от измамата.
137
3
 
9
 
! Отговори
rrrr преди 9 години
С целия този цирк отклоняват вниманието от фирмите длъжници на прасчото! Няма логика мустака да скрие кредитните досиета на фирмите свързани с прасчо... браво накърниха институциите и страната пред целия свят, за да се нахрани едно прасе и го направиха кредитен милиардер.Не че защитавам мустака или някой друг, но дори на децата им става ясно, че нито един политик или нито една медия не говори сега за връзката на прасчо с кредитните досиета, а се води накърняваща кампания институциите и отклоняват вниманието за едни 200 милиона, докато липсват няколко милиарда които прасчо не желае да върне и
136
5
 
7
 
! Отговори
Шнур за Боко преди 9 години
Шнур за тебе, *** ***. Мри в ***, ***!
135
6
 
8
 
! Отговори
МУСОЛИНИ преди 9 години
БОЙКО КАКТО ВИНАГИ Е ПРАВ. *** ЧЕРВЕНИ БОЛУЦИ!
134
5
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Ако се разплете тази афера Борисов и Цветанов ще са в една килия!
133
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 154 Единстения начин по който боко мачка *** е като им скача с гол дирник по тестисите...
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 155 Щото лакомите дирници са все "техни хора" - на политиците...
131
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Тиква, какви комисии има в БНБ? Случайно да знаете закона за банковата тайна? Банките сами са длъжни да докладва на БНБ ако някой тегли пари над определена сума. За това дали го правят - трябва да следи т.нар. финансово разузнаване. Отделно че кражбите в КТБ са започнали от 2011 - така че ако премира носи отговорност за това, то и премира в периода 2011 - 2013 - също е вътре. А кой беше тогава премиер, другарю Тиква? А? Май бяхте вие...
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо просто не оставите лакомите Г-зове, които са си набутали парите в КТБ, да пият по една студена вода? Познавам няколко такива и много бих се изкефил...
129
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ВЕЧЕ УСЕЩА КОЛКО Е БЕЗПОМОЩЕН И ЗАПОЧНА ДА ПОЛУЧАВА ЕЖЕДНЕВНИ КРИЗИ ОТ РОДА " ЗВЕЗДИТЕ МИ ГОВОРЯТ".....