Политиците мълчаливи преди консултациите при президента

Разговорът започна при засилени мерки за сигурност
Обновена: 14 юли 2014 14:37 | 14 юли 2014 14:33, Веселина Йорданова
34
Политиците мълчаливи преди консултациите при президента
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с представителите на парламентарните партии и с изпълнителната власт за финансовото състояние на държавата. Нито един от политиците не спря пред журналистите, които чакаха пред сградата.

Още по темата
На срещата президентът покани още главния прокурор Сотир Цацаров, управителя на Българската народна банка Иван Искров и подуправителя на БНБ Калин Христов. 

Очаква се основна тема на разговорите да бъде ситуацията с КТБ и дъщерната й банка Креди Агрикол, която трябва да отвори врати точно след седмица.

В петък от БНБ обявиха, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет, а сметките в банката ще бъдат прехвърлени в дъщерната Креди Агрикол България, която ще бъде национализирана.

Управляващите гарантираха, че вложителите няма да загубят и стотинка от спестяванията си, за което ще е нужно приемането на специален закон, тъй като сегашните разпоредби гарантират само депозити до 100 000 евро.

Необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание във връзка с държавните финанси беше анонсирана като тема на срещата при държавния глава.

От президентството уточниха още, че поканата на Росен Плевнелиев е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

Медиите не присъстват на началото на срещата, след която се очакват изявления.

Пред президентството са се събрали двайсетина души протестиращи, които освиркват представители на властта при влизането им в сградата. Полицейското присъствие около нея е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
38
 
! Отговори
Killuminiati преди 9 години
Няма нужда от всенародна революция братко, трябва да се организират просто няколко отряда добре въоръжени и подготвени и да се изтребе тази ***/***!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Killumiinati ти се шегуваш , че с плашливи и продажни хора революция не се прави
6
1
 
39
 
! Отговори
Killumiinati преди 9 години
Задкулисието готви тежка брадва за народа, така че да си опичаме акъла, да вземаме пушките и револверите и на война като на война - или те или ние - ясно е че са решили да унищожат и държавата и народа, да не забравяме на кого служат и кой е техен баща - Дявола!!!
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно разговорливата тиква спец по всичко мълчи
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ще е ... Сеир до дупка. Щото умовете на тези партийни експерти и политици са заети най вече с това как да стъпят на главата на народа за да запазят и увеличат собственото си благоденствие
3
3
 
25
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 9 години
Тази работа е гейовска работа!Повервайте ми!
2
5
 
39
 
! Отговори
Апо преди 9 години
Седянка с безгръбначни , мешести , *** , мекотели и лигодавци....
1
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лошото е, че народът мълчи и трае при поредния грабеж на политическата мафия !