Цачева се чуди: Кога да чакаме тази оставка?

БСП и ДПС: Няма нагласи животът на кабинета да се удължава
Обновена: 15 юли 2014 16:54 | 15 юли 2014 16:53,
57
Цачева се чуди: Кога да чакаме тази оставка?
Снимка: БТА

Липсата на отговор на въпроса кога точно премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството поражда нетърпение у опозицията. Шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева е поискала конкретика по време на консултациите с БСП и ДПС по седмичната програма на депутатите.

Преди повече от седмица министър-председателят обяви, че ще подаде оставката си между 23 и 25 юли, за да изчака отварянето на КТБ. Липсата на точна дата обаче породи редица предположения и слухове.

„Аз също попитах кога да очакваме тази оставка на г-н Орешарски, защото хронограмата на работата на Народното събрание се определя в очакването й. Не мога да ви отговоря“, каза Цачева на въпрос дали може ситуацията около бюджета на Здравната каса и състоянието на КТБ да отложат края на мандата на парламента и правителството.

„Дано изпълнят поетите ангажименти и оставката да е факт в началото на следващата седмица“, каза шефката на депутатите от ГЕРБ.

„Г-н Орешарски вече се е произнесъл по този въпрос“. Така председателят на групата на „Коалиция за България“ Атанас Мерджанов отговори на въпроса кога ще бъде подадена оставката. Той беше категоричен, че няма нагласи за удължаване на живота на кабинета и парламента и никой не е поставял искане за това.

“Ние няма да бъдем част от подобни сценарии за удължаване живота на този парламент и този Министерски съвет“, каза и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
Нов закон - Перламента за гласува оставката на правителството. Не да се чака то да си я подаде когато му скимне. Народът каза - ОСТАВКА. Какво чакат. Да грабнат още от БСП и ДПС ли. Е*ахти закона. Трябва при предложение на определен процент депутати да се гласува и ако се приеме още на другия ден да си ходят. И НЕКА ДЕПУТАТИТЕ СТАНАТ 120.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитат...."не ме интересува бюджет не ме интересува каква е ситуацията в България искам оставка". Можете ли да познаете на кой са тези думи?По големи овце от българите няма дори и в Африка. Купуват си запазена дреха втора употреба и гледат в небето от гордост. Смешен селки Бай Ганьовси народ по-*** и от БУШМЕН.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генетична грешка.
47
8
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Очевидно братът близнак на боко мисли като него- най добре е всичко да се срути да можем да дойдем на власт....
46
8
 
12
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
Госпожо!Вие на времето подадохте ли си оставката на време ?!Потърпи малко , че ще се разболееш, а знаеш , че здравеопазването не е много добре платено в България.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗа да изпъкне по-добре добродушието на Станишев
44
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ТАЯ ДЪРТАТА С РОЗИЧКАТА ДЕТО СЕ Е ЗАКИЧАЛА ,ДАЖЕ И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ПАК НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ ДЪЛГО.САМАТА ИМ ПАРТИЯ Е ВПЛЕТЕНА ВЪВ КОРУПЦИЯ И ЛЪЖА И ТОВА МИНАЛО ЩЕ СИ ГО НОСЯТ.ДОВЕРИЕ ТРУДНО СЕ ГРАДИ,НО БЪРЗО СЕ ГУБИ.ТЯХНОТО ДОВЕРИЕ Е ОТДАВНА ИЗЧЕРПАНО.АКО СЕ ЗАЛЪГВА ЧЕ ЗА 2-3Г СЕ ПОСТИГА АВТОРИТЕТ МНОГО СЕ ЛЪЖЕ Г-ЖА ЦАЧЕВА.НОВИ ЛИЦА СА НУЖНИ И ТЯ ГО ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ АМА ПУСТИ ГЛАД ЗА ВЛАСТ И ПРЕЧИ ДА ВИДИ ИСТИНАТА .ЦЕЦКЕ ТВОЯТА ИСТИНА НЕ Е МОЯТА ИСТИНА.
43
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо всички от ГЕРБ са толкова злобни?Погледнете я тази лелка.Злобата е изписана на лицето и.По същия начин изглеждат и ББ,Цв.Цв.,Лилето,Караянчева и др.Партия от злобари,драпащи за власт.А тя им бе отнета от станишката.Как да не ги е яд,горките.Четири години лапане и грабене малко им беше .С власт и пари насищане няма.
42
5
 
12
 
! Отговори
БойкоБ преди 9 години
Говорих с Путин човека, обеща да играем поне на полуфинал и малък финал на световното 2018 с Тигрите от Банки. Цецо гуменката свири четвърт финал а Цецка свири на всички останали. Не се сетих да го питам Путин човека къде се храним и с кой самолет летим, но има време дотогава, дет се вика отряд 1 отряд 2 3 4 все са наши дотогава.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами явно си мисли че живее в Индия, където кравите са почитани
40
4
 
16
 
! Отговори
байко преди 9 години
това *** се беше изцепила преди няколко седмици, че не били третирани като елит. обидена беше.
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леля тетка вече губи всякакво търпение.Потрива ръце отново за власт,която едва ли ще получи ГЕРБ.Словенците си избраха професор начело на държавата,а ние се кланяме на мутри.Разбрахте ли сега защо сме най-зле в Европа.
38
0
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Ще чакаме ... В Куйбишевското водохранилище потъна "Булгария". Ще почакаме докато на Балканския полуостров потъне България!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за това чакане на партийната секретарка...и плащат голямата заплата... Чакай,чакай съпартийците ти (бкп/дс,кгб) да подадат оставка....Нещастна България!
36
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Цачева,има една българска поговорка "Бързата *** слепи ги ражда"- да не дойдете на власт и пак да почнете ама Ореха виновен ама Искров бил виновен после пак народа после пак друго да измислите,че аман си казахме от такива като вас дето имат огромното самочуствие на държавници а сега се оказа,че сте управлявяли ХОРЕМАГ със версии.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз вече забравих за тази оставка
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E-h, babke, shto ti trrbva da se muchish na vlast, trebva da se raboti plne malko, da lugesh no shte ima poslefdtviq, da se napravi nrshtoni zs horicata shtoto veche im pisna I kato se dignat koeto e sigurno otnovo shte pometat tupata vi partiq koqto imashe shansa da upravlqva dulgo ako ne kradeshe I ne lugeshe. Tva koeto beshe nema da se vurne. Onzi shto vi r shef, BUDATA, toi shte kradne mnogo a za vas shte ima trohite. I kat ne vi dava vie sami shte go izritate a on shte izbega kat stane nape
33
0
 
10
 
! Отговори
ди джей слон преди 9 години
До Когатва е най-свестния коментар,който съм виждал в този сайт....единственото нещо ,което мога да направя е да се присъединя към въпросите на този човек...............моите почитания!
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има още далавери и за крадене не чакайте оставка. Това си е баш работа
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е заради тази баба Цуцолана няма да гласувам за Герб сега ще гласувам за първи път но не за такива