Борисов възмутен: В последния си ден МС решава за години напред!

"Служебният кабинет ще е само на вода, няма и хляб да има"
Обновена: 23 юли 2014 12:32 | 23 юли 2014 09:43, Камелия Цветанова
183
Борисов възмутен: В последния си ден МС решава за години напред!
Бойко Борисов Снимка: БТА

В последния си ден Министерският съвет поема ангажименти за години напред, укори управляващите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Да внесат актуализация на бюджета, да признаят дефицитите и неразплатените пари, това би било почтената позиция, а вместо това те се готвят да подписват за десетилетия енергийни проекти. Аз не знам с кой акъл в последния си ден Министерският съвет поема такива ангажименти, аз не мога да го проумея като управление, че това е възможно“, заяви той.

Още по темата
Според лидера на опозицията заради лошото финансово състояние, оставено от кабинета на Пламен Орешарски, служебното правителство „ще е само на вода, няма и хляб да има“.

Относно готовността на Иван Искров да подаде оставка  като управител на БНБ, която той анонсира вчера в съобщение до медиите, Борисов коментира, че не е свикнал да работи с писма.

„Репутацията на БНБ се срина в последния месец и това е най-малкото, което може да се търси като отговорност – подаване на оставка“, отсече той и добави, че „този парламент няма мощност да избере нов управител, следващият ще го избере нов при подадена оставка“.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че не очаква премиерът Пламен Орешарски да направи финансов отчет и да е ясно в какво състояние оставя държавата.

„Не очаквам такава отговорност от управляващата тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака“, призна Борисов.

Той за пореден път подчерта, че депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала, за да гласува оставката на правителството, когото премиерът я подаде.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
5
 
! Отговори
Citizen преди 9 години
И този с крехкото здраве и лабилната психика пак се гласи да ни управлява.Нека си припомним как влезе в болница и се скри при протестите, довели до падането му от власт. Как ще се справи сега при много по-тежка ситуация(фалит на държавата по собствените му думи), след като не можа при първия си опит като премиер.По-добре да си остане най-възрастният, тежък и болен професионален футболист.
137
0
 
8
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 9 години
*** НАРДОД-СЛАБА ДЪРЖАВА!!!Едни страхливи овце сме ние българите. Разберете че трябва метеж и революция за да може да се почне на чисто! Докато настоящите пионки са живи, те здраво са овързали държавата в свои структори, който и да дойде да управлява ще зависи от същите тия крадци присвоили държавата с измами рекет и убийства! Докато убийците са живи и на свобода те ще сеят само смърт и няма да позволят на никой да надигне глава, нито да гради без тяхното разрешение! МЕТЕЖ РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ СМЪРТ
136
1
 
8
 
! Отговори
Реалност преди 9 години
Г-н Борисов, народът е свикнал на постни пици и вода, но вие политиците не.
135
2
 
9
 
! Отговори
Стоп преди 9 години
Бойко, внимавай с кръвното, че от толкова възмущения знае ли човек какво ще му се случи.
134
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Трябва да се приеме закон, според който всички закони, договори и споразумения, подписани и приети 7 дена преди оставката на правителството да подлежат на анулиране при необходимост от следващото правителство. Да, ама няма да се приеме, щото точно през тези последни дни управляващите гледат да вържат гащите за бъдещо крадене, независимо че евентуално няма да са на власт.
133
3
 
8
 
! Отговори
BGN преди 9 години
На калпав 'демократ' все 'комунистите' му виновни!
132
2
 
14
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Еее Тоя като е на власт РЕВЕ като е в опозиция, пак РЕВЕ. Даже почна и за бъдещото си управление от сега още.П.С. Като остави цяла България на вода за 4г. ..................
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toi e vuzmuten a nie ne sme li? Vuzmuten sum ot prostashtinata I naglostta na Borisov koito se pravi na spasitel s po negovo vreme kakvo prejivqhme, ceni do nebesata za da krade toi I ptiqtelite mu, smazan msluk I sreden biznes, 150 000 falirali firmi, 400 000 novi bezrabotni, prodavane ns poslednite 30% na ERP tata, iznudvani hilqdi uspeshni biznesmeni za pari, predavane interesite ns BG na Turciq, ograbeni 4 milqrda, 1, 4 milqrda iztocheni ot Zdr.kasa I go iskate otnovo? Posle da nqma sulzi!
130
0
 
11
 
! Отговори
всички са маскари! преди 9 години
от 20 години енергетиката пропада и всички разпродават - костовци, кобурготци, борисовци, орешарски. от 20 години здравеопазване няма и нито една партия не успя да се справи. от 20 години губим по 100.000 човека годишно само от емиграция. от 20 години *** се множат, краде се безнаказано. за 20 години престъпността се увеличи многократно. за 20 години културата близо нула. за 20 години се разсипа туристическия бранш и земеделието. Кой щял да оправи държавата? Леви, Десни, Център,а?
129
10
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
ООООО СПЯЩИТЕ КЛЕТКИ НА бсп-дпс СА СЕ РАЗДВИЖИЛИ,ЩЕ ВИДИТЕ ВЛАСТ ЗНАЕТЕ ЛИ КОГА *** ДОЛНИ....
128
5
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Am4i ne znaete li, 4e naglostta i bezo4ieto sa naj-harakternite 4erti na komunetata?! ;-)
127
7
 
14
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Всяко правителство трябва да действа отговорно и с голяма перспектива до последната минута. Аман от бърборенето на пожарникаря.
126
2
 
23
 
! Отговори
преди 9 години
Бойко да си спомни как ПОДАРИ /концесионира за 35 години/ гара Пловдив, в последния си ден от мандата и я даде на негов СПОНСОР???
125
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е ИДИЬ0Т дет даде власта на ПРЕЗИДЕНТА !А трябваше ВОЙНА ДА ИМА и гербераси да трепеме...
124
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко за тебе не оставиха да крадеш май де ба КРАДЦИТЕ ...ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ...ЗА КОКОШКА в ЗАТВОРА !
123
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя непрекъснато се опитва да ни плаши.Съвсем по мутренски.Ий тикво,ние не сме ***,ясно?
122
0
 
10
 
! Отговори
До 126 преди 9 години
Така е,*** сте.Но е добре,че си го признаваш,защото има и такива,които не се усещат и като се наакат после питат кой ми *** в гащите.
121
9
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
"Служебният кабинет ще е само на вода, няма и хляб да има"А народа при Борисов ще се научи да яде въздух!
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Neka ostavim tozi bezkraino glupav I nagul individ da se vurne na vlast za da mogem da go izritame oshte prez January taka kakto nikoga dosega. Neka tezi koito go slavqt tuk ds usetqt na gurba si tova koeto shte se opita da nalogi kato politika. I te kato vsichki drugi shte razberat, che "merkite" mu ne sa da pomognat a da se krade bezmilostno. Interesno mi e tezi koito go zashtitavat kak se chuvstvaha po negovo vreme kogato vdigna cenite bezmilostno za da zabogatqva? Takiva *** li sa ili sa
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си мислите, че има поне един единствен политик, който да е оставил бизнес и семейство, защото обича майка България, защото умира за този народ и най-вече защото мечтата му е да направи Българите богати, значи сте за психото. Самия факт че всички политически сили броят пари, за да си купят гласове е достатъчно красноречив, да хвърлиш няколко милиона на ***,безработни и селяни, не е защото обичаш майка България а защото искаш да спечели стократно повече пари.