Цел № 1 за Близнашки: Връщането на доверието в институциите

Ще стане с прозрачност и отчетност, пише в приоритетите на кабинета
69
Цел № 1 за Близнашки: Връщането на доверието в институциите
Снимка: БТА, архив

Възвръщането на доверието към институциите, което се крепи на прозрачност и морал, е необходимата първа стъпка за преодоляване на тежката ситуация, в която се намира страната ни. Това се посочва в приоритетите и задачите на служебното правителство, които са публикувани на сайта на Министерския съвет.

Още по темата
„Служебното правителство ще осъществи прехода към 43-о Народно събрание в един труден за нацията момент. Като първа стъпка за преодоляване на тежката ситуация е необходимо връщането на доверието в институциите, чиято легитимност се крепи на прозрачност и морал“, пише в документа.

Като основни принципи в работата на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки са посочени утвърждаването на върховенството на закона и взаимодействието с гражданското общество.

В документа се отбелязва, че само прозрачността и отчетността на институциите ще гарантират доверието на гражданите и на икономическите субекти в страната, както и че ще осигурят плавен преход към редовно управление след произвеждането на свободни и честни избори.

Даването на импулс на неотложните за страната реформи също е заложено като приоритет на кабинета.

Служебните министри си поставят за цел задълбочаването на диалога с европейските партньори във връзка с управлението на оперативните програми в страната в настоящия и в следващия програмен период до 2020 година.

Приоритетите и задачите на служебното правителство са очертани в шест направления, като първото от тях е произвеждането на изборите за 43-о Народно събрание.

Сред икономическите мерки се откроява изготвянето на анализ на изпълнението на бюджета за 2014 г. към 31 юли и на факторите, определящи неизпълнението на приходната част и анализ на необходимостта от допълнителни средства за провеждане на определени разходни политики, в това число за усвояване на европейските фондове.

Предвиждат се и проверки на всички министерства и други разпоредители с държавни средства.
 
Приоритет на служебното правителство е и извършването на всички социални плащания в установените срокове, както и смекчаване на проблема с високата безработица чрез активна политика на пазара на труда и надграждане на мерките за заетост на младежите, дългосрочно безработните и хората с увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуняшки започна с вицовете!
25
0
 
8
 
! Отговори
ХУДОЖНИКА преди 9 години
Приоритет на служебното правителство е и извършването на всички социални плащания в установените срокове...-------------------------Айде, и това правителство тури *** най- отпред.Първо оправете болници, училища, трудова заетост към трайно безработните. Може да почнете от гробищата. Сложете за охрана от няколко безработни на смени, че *** обират и се гаврят с паметта на близките ни. А гробища в България Бол.НИКАКВИ СОЦИАЛНИ ЗА ХОРА, ДЕТО НЯМАТ И ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ!!!
24
0
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
И този ще го преживеем ...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видя се облечен във власт втория ешелон на БКП и разказаха играта на народа!Грабиха, влачиха без срам и насита, а когато настана бедност започнаха да се хапят един друг!Боядисват се, лъжат, мажат, обаче няма кой да им вярва вече, а и не остана нищо за грабене и продаване!
22
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
По мое скромно мнение, за да изпълни Близнашки цел 1, първо трябва да накара Боко да спре да плещи по който и да е въпрос. След това да започне да възстановява доверието.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как ще върнете доверието на институциите, бе?Като раздавате орден "Стара планина" на куцо, кьораво и сакато за едното нищо?Много ли болеше като се навеждахте вчера? Както сте почнали след два месеца ще сте 100% инвалиди с болки в гърба и по-надолу.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА !!!
19
0
 
5
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
Цел 1 гарантирано няма да ви се получи!
18
1
 
6
 
! Отговори
Бантустана преди 9 години
Когато съкратят половината от държавните хрантутнуци, ще повярвам че държавата се оправя.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИ ЛИ ЩЕ ВРЪЩАШ ДОВЕРИЕТО бе БЛИЗНАШКИ? или може би потомката на ВАСИЛ КОЛАРОВ - най-дясаната - сред десните -ще говръща? леле, откъде изпълзяхте че ме е гнус
16
2
 
4
 
! Отговори
Декомунизаци?... преди 9 години
За да има декомунизация трябва 70% от Софиянци да тръгнат към затворите. Трябва на 70% да им се отнеме имуществото. Към тях трябва да бъдат включени и придошлите в София по политически причини или по политически назначения. Тогава и провинцията ще повярва в София.Трябва 80% от чиновниците да бъдат уволнени,но отгоре на долу, а не от чистачката.Трябва ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ,КОИТО СА ЧЛЕНУВАЛИ В БКП или членове са били родителите им.И едва тогава може да се постави ново начало и европейски път.
15
1
 
5
 
! Отговори
олеле преди 9 години
Къв е тоя ***, ве?!близнашки....я гледай Путин кво прави днеска хаха
14
0
 
3
 
! Отговори
Тъкмо да преди 9 години
напишете отчетите и ще си ходите. А доверието е крехко нещо, гради се с години, не с два отчета за два месеца. Задачата е неизпълнима за Вас, нямате време.
13
0
 
2
 
! Отговори
до ЛЕВСКИ преди 9 години
МНОГО ХОРА ВЕЧЕ СА НА ТОВА МНЕНИЕ.
12
0
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
Този вярно ли е предал своята партия,ако е така той е нищо повече от политическа *** на стари години!
11
0
 
8
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ХА...........ХА...........ХА............ КАКВО ДОВЕРИЕ В БАНДИТСКА ДЪРЖАВА.
10
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
остава и да ти повярваме,едва ли има вече наивници да слушат само обещания.
9
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Toя пребоядисания ще ми връща доверието в институциите, по-скоро да идват новите избори, и каквото сабя покаже, ако трябва след 5 месеца пак нови и така! Само гласувайте хора, за да разкараме злокачественото образувание ДПС от властта
8
0
 
6
 
! Отговори
наивносТ преди 9 години
не се чисти за два месеца това ,което е цапано и трупано за 25 години
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 50 мандата няма да му стигнат ...