Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев

Опитва се да събуди страховете на хората, смята той
Обновена: 14 авг 2014 16:49 | 14 авг 2014 14:35, Камелия Цветанова
111
Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев
Снимка: Реформаторски блок

Като силен публичен, но слаб предизборен ход, с който се опитва да събуди страховете и да изнудва хората да му дадат пълната си подкрепа на изборите, без да я има, определи председателят на ДСБ Радан Кънев изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ да състави правителство, ако няма пълно мнозинство от 121 депутати и критиките му към Реформаторския блок /РБ/.

Още по темата
Кънев препоръча на Борисов да осъзнае каква да бъде следващата коалиция, като категорично отрече някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление.

Такива щяло да има след 5 октомври. Радан Кънев отхвърли всяка възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.

На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда и регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов /Народна партия "Свобода и достойнство"/, цитиран от БТА.

Той увери, че кандидатдепутатските листи са почти готови и до седмица ще има вече подписано коалиционно споразумение.

По думите на Исмаилов напредва и подготовката на предстоящия в средата на септември съюзен конгрес на алианса и, според него, е добре да има повече кандидати за председател на РБ.

Радан Кънев, който тези дни се очаква окончателно да каже дали ще участва в надпреварата за лидерството, подчерта, че не се притеснява от конкуренция, била тя в лицето на Божидар Лукарски, председателя на СДС, или на Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите".

Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по по-ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса. Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове, категоричен беше Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците.

Политически показателно е, че докато философията на партийна намеса в назначенията по високите етажи не бъде изкоренена, дори едно добре изглеждащо правителство ще бъде заложник на политически натиск, интриги и "под тях" властта ще се упражнява също по стария начин. В митниците, пътната агенция, строителния контрол са старите партийно обвързани лица, разкритикува Радан Кънев.

Според него, когато правилата са лоши, и добрите хора не могат да свършат работа.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
12
 
! Отговори
полицай преди 9 години
Факта, че червения *** е с Радан Кънев говори много ясно , това е патерица на БКП-БСП-ДС. Това е целия политически живот на ченгето Иван Костов.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето какво се получава ако направим разпределение на данните на Галъп при 100 проценат -изчислих ги с калкулатора -38,8 проценат герб, 24 4 БСп, 7,4 - ББЦ, 6,3 - реформатори (не съм дал ДПС защото никой не знае колок ще са гласовет от турция) какви мечит го гонят Банмана за самостоятелон правителство?
48
7
 
13
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Радане , глупав гъзолизец на Иван Костов, Б.Борисов го подкрепят 40 % от избирателите, а твоя глупав избирател блок 3 % е и как го виждаш точно ти да даваш акъл. Ако аз съм на мястото на Боко ще те размажа, защото ти си *** на Иван Костов , а той е сътрудник на РУМНО т.е. на БКП-БСП-ДС. Затова гушкай си БСП-ДПС-ДС и си трай.
47
11
 
13
 
! Отговори
OK преди 9 години
Евала на Радан, че му скочи на тоя страхопъзльо! Почва много да ме кефи. Има принципи, отстоява си ги, който не ги харесва - ок, гласува за изобилието от други партии. Но с последните си ходове Кънев вдигна много акциите на РБ. Лукарски и Миглена Кунева трябва да потиснат егото си и да го оставят него да действа, защото очевидно зняе как.
46
5
 
5
 
! Отговори
До #43 ОПТИМИСТ преди 9 години
Извинявай много, в Youtube ФСБ и Тодосий Спасов имат по 30 000 гледания, а Криско и Азис - по 3 милиона. Според теб как трябва да се държат Теодосий и ФСБ? Като хора без Грами и световна слава ли? Престанете с това мерене на проценти! Те НИЩО не значат! Тежестта и самочувствието са другаде.
45
6
 
13
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Протежето на иван костов - раданчо върви по неговите стъпки - тотално рабиване на дясното пространство и бетониране на БСП във властта...
44
6
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Само от позиция на силата РБ може да преговаря успешно с ГЕРБ.С мутрите се работи такабий,за да те уважават.Ако не ги биеш,ще те смятат за придатък,казал още Кънев."24.06.2014 г.бпостl"На въпрос за изявленията на Борисов,че проектът на Реформаторското обединени се финансирал от Цв.Василев,П.Москов от ДСБ коментира:Кога Борисов е себе сикогато каза,че ще се прегърне свсеки от нас като представители на 5 партии от Обединението или когато казва,че сме маши в ръцете на Василев"-от началото РБ
43
12
 
6
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
До Ива63 Най голямата опасност за нашата родина България се казва психично болния мутренски мафиотски *** бойко медотиев борисов.Докато бойко мутренския *** не изчезне от политиката на България винаги ще гласувам против българоубийеците от герб.И герберистите платени *** няма да ми променят мнението
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 111:-) Вече избледня ли? Минавай на небесно синьо! Само не на турско синьо! :-)
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ИЗБОРИТЕ СА НА БАЙРЯМ А НЕ НА КОЛЕДА ? МАЛЦИНСТВО ЛИ СА ХРИСТИЯНИТЕ В БЪЛГАРИЯ?
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не не се ли виждат колко са малки и крехки? Поотделно са лилипути. Коалицията им има някакъв шанс, но е слаба. Имат нужда от подкрепа, но отказват дори добронамерена помощ.Жалко за тях!Жалко и за нас, щото България има нужда от такава формация.
39
9
 
13
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Как може човек и партия с 2-3% подкрепа да се държи все едно, че са 20-30%...
38
7
 
12
 
! Отговори
111 преди 9 години
този вече не мога да го трая !Утрепа всичко тъмно синьо в мен !
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раданчо почва малко като агент на бкп да се показва... в момента е важно да изметем бкп и дпс от властта, така че такива изказвания са "меко казано" против европейското бъдеще на страната... Че боко не е цвете за мирисане - не е, но е единствената алтернатива към днешна дата..
36
11
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Остап Бендер пасти да яде.Значи Борисов изнудва нас ,шараните, а той след отказва да се коалира с БСП или ДПС всъщност, ГЕРБ ли изнудва.Иб...Х мамата им и на плоските мошеници....Яно се е видяло , че ще гласувам за Сидеров.
35
4
 
6
 
! Отговори
Пакостница преди 9 години
Айде почна се.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора от горделивост накрая ще подарят властта на БСП/ДПС/ББЦ.Горделивостта е порок, Реформатори. Нима не знаете?!?
33
4
 
7
 
! Отговори
смърт за гърб и дс преди 9 години
Ей Bg всички ще ви хванем като дадат на народа да управлява, тогава даже и такива като вас *** ще бачкате за майка България безплатно за да изкупите греховете си. Само строителни войски за обвързаните с политици
32
7
 
10
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Тоя Радан кой беше ...
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е ясно - Радан Кънев,като продукт на Костов,респективно на ДС,се стреми да оглави Реформаторите, а след това ще ги провали ,както направи Костов със СДС! Ето защо не е чудно,че и той и Бареков говорят непрекъснато против ГЕРБ, а не споменават БСП !