Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев

Опитва се да събуди страховете на хората, смята той
Обновена: 14 авг 2014 16:49 | 14 авг 2014 14:35, Камелия Цветанова
111
Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев
Снимка: Реформаторски блок

Като силен публичен, но слаб предизборен ход, с който се опитва да събуди страховете и да изнудва хората да му дадат пълната си подкрепа на изборите, без да я има, определи председателят на ДСБ Радан Кънев изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ да състави правителство, ако няма пълно мнозинство от 121 депутати и критиките му към Реформаторския блок /РБ/.

Още по темата
Кънев препоръча на Борисов да осъзнае каква да бъде следващата коалиция, като категорично отрече някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление.

Такива щяло да има след 5 октомври. Радан Кънев отхвърли всяка възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.

На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда и регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов /Народна партия "Свобода и достойнство"/, цитиран от БТА.

Той увери, че кандидатдепутатските листи са почти готови и до седмица ще има вече подписано коалиционно споразумение.

По думите на Исмаилов напредва и подготовката на предстоящия в средата на септември съюзен конгрес на алианса и, според него, е добре да има повече кандидати за председател на РБ.

Радан Кънев, който тези дни се очаква окончателно да каже дали ще участва в надпреварата за лидерството, подчерта, че не се притеснява от конкуренция, била тя в лицето на Божидар Лукарски, председателя на СДС, или на Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите".

Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по по-ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса. Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове, категоричен беше Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците.

Политически показателно е, че докато философията на партийна намеса в назначенията по високите етажи не бъде изкоренена, дори едно добре изглеждащо правителство ще бъде заложник на политически натиск, интриги и "под тях" властта ще се упражнява също по стария начин. В митниците, пътната агенция, строителния контрол са старите партийно обвързани лица, разкритикува Радан Кънев.

Според него, когато правилата са лоши, и добрите хора не могат да свършат работа.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да разбера хора които се пишат десин и мислят че ДСЧ (реформаторският блок ) На всяка цена трябав да е във властата. Ето точон затова днес имаме тези малки проценти. не ние трябав да имаме ясни приципи които да отстояваме, а ако останем в опозиция не се е случила трагедия - ще ги реализираме друг път, ажнот е хората да имат чувството че има партия която ги представлява.
29
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам как започнаха партийните назначения на герб,се ми се струваче няма смисъл да се харчат пари за избори,освен това до коледа хората пак ще гонят боко с тухли четворки
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без да симпатизирам на т.н реформатори смятам ,че МИСТЪР 121( ББ) вече се "олива" и претенциите му са прекалени спрямо възможностите.Никой не му е длъжен,точно обратното,той трябва още дълго да се извинява на хората и бизнеса за идиотското му и мутренско отношение към тях,рекета които беше наложил и безпътицата в която ги беше вкарал,когато беше получил широка подкрепа.Вместо това разби подкрепящите го групи,като напазарува депутатите им.Нали все тръби "както ни подреди народа",да ама ако не съм пръв и то с 121 места,гледайте си работата.Мерси от такива ЮНАЦИ.
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм десен по убеждения баба ми е дисидентак и обявявам че съм много доволен от Радан. Няма партия с повече комунист от Герб. Дори БСп не са комунисит в истинсикя смисъл на думата там са вече по-скоро чцервени юпита, но в Герб са само хора които не са успели да се наложат в БКП Цецка цачева - паритен секретр, Серегй ИГнатов - син на партиен секретар, Николай младенов - племенник на Петър Младенов и прочие.... това са ИСтинските комунисти
26
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо всички са толкова аресивни срещу ГЕРБ , респективно срещу Бойко Борисов?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ЗАЩОТО Е ПРЕДАТЕЛ,ЗАЩОТО Е ДОНОСТНИК И АГЕНТ БУДА,ЗАЩОТО НЕ Е НИКАКВА ДЯСНА АЛТЕРНАТИВА,ЗАЩОТО Е ОТ КЛАНА НА ДС МАФИЯТА,ЗАЩОТО Е ШИЗОФРЕНЯСАЛА МУТРА,ЗАЩОТО Е КРАДЕЦ И НАРКОТРАФИКАНТ,ЗАЩОТО ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ БСП,ЗАЩОТО ДОГАН ГО НАПРАВИ ГЕНЕРАЛ,ЗАЩОТО СЕ КЛАНЯ НА ЕРДОГАН
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23,4 - Герб, 15, 9 - БСП, (спадат с два процента) 7, 8 - ДПС 4,9 - ББЦ (свива се от 6,6) РБ -4,2 (предишния месец са били 3,9), Патриотичен фронт -3,1,АБВ -2,4 (били са 3,0), Атака 1,7 (били са 2,0), други 2,9 (било е 5,1) Няма да гласувам 33,7
24
5
 
14
 
! Отговори
alo преди 9 години
Радан Кънев, силно дясна и мнго синя съм; не се занимавай с ненужни "врагове"! ВРАГЪТ е БКП/БСП и тази фалшива "партия"- нонсенс: Движение за права и свободи".Обърни внимание на НОВИТЕ афиши на Бареков"България без цензура= България БЕЗ ГЕРБ и ДПС".Отново прави "КОКТЕЙЛ", който заблуждава! А БКП/БСП????? Тя е съюзник на Бареков.Кънев, един стар човек- демократ те съветва да не бъдеш ПУРИСТ.ТРябва да бъдеш в съюз с някого.Ще оставиш ОТНОВО да управлява БКП/БСП+ДПС+Бареков и тутиквантевци??
23
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой, кой назначава в служебния кабинет ? Не е ли Борисов, машата на Задкулисието и Олигрхията ?Къде са Платена мрежа - може би на моренце с паричките от Мутрьо ?
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко се усети моментално, че не изглежда добре (с тоталните смени и наглия примитивен реваншизъм) в медийната виртуална реалност и светкавично даде коригиращи указания на марионетките си Плевнелиев и Близнашки. Трябва да му се признае, че има нюх за тия неща и че реагира светкавично.
21
16
 
21
 
! Отговори
Ива63 преди 9 години
Защо всички са толкова аресивни срещу ГЕРБ , респективно срещу Бойко Борисов? Съгласна съм с Борисов , че ако няма 121 депутати, трябва да върне мандата. Защото ако направи коалиция с някого , ще се случи както ДПС "изви ръцете" на БСП.Защо не виждат, че най голямата опасност за Бългаия са БСП + ДПС. До сега не прочетох и една лоша дума за БСП от Радан Кънев. Логиката ме навежда , че и той е продукт на ДС....респективно на БКП...
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
доколкото схващам герб щв никакъв случай не могат да откпчатх повече от стотина месат - хайде нека да са сто и десет и затова днеска Батманта изрева на умряло, разбар чеважни за него гласове отиват при реформаторите
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХВАНИ РАДАН ,УДАРИ БОЙКО
18
5
 
5
 
! Отговори
продажници преди 9 години
Как може да харесвате политици които са престъпници то няма главата дето разпределя кой как да минава през митницата кой да се пази от съда или пък комунистите или пък реформаторите как може да сте толкова сляпи. Та те всички са за строителни войски така да могат да отработят откраднатото че в затвора е много лесно. Представете си само Костов Борисов Станишеф Мая и Доган заедно с кирките и правят магистрали,вик мрежа,чистят реки за да няма наводнения изобщо Идилия. Е това ги чака ако се обеди
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34 проценат няма да гласуват. Кави мечит лелеле Батмана за самостоятелно правителство?
16
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами той от месеци вещае някакви апокалипсиси, ако не дойдел на власт държавата щяла да рухне. Типично мутренски метод чрез сплашване и изнудване.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проучване на галъп 1-6 август герб 23 проценат, бсп -16 процента, дпс - 8 проценат, ББЦ - 5 проценат, реформаторите - малок над 4, но влизат, Патриотичен фронд - над 3 процента, АБВ -2,3 процента, Атака около 2 процента
14
15
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НЕ!!! ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБЕ ТА ДА МОЖЕШ ПОСЛЕ ДА ОТИДЕШ ПРИ БОРИСОВ ЩОТО СИ ЧИСТА *** НА КОСТОВ !
13
16
 
31
 
! Отговори
Пак ли ? преди 9 години
Този нискообразован човек ББ, не разбрали , че трябва малко да уважава хората, а не да иска само подчинение ?
12
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ве Борисов лично дойде пред дома ми да ме изнудва :( те и те едни реформатори ама
11
17
 
19
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Много ми е интересно как рекетира Б.Б."Реформаторите " като няма какво друго да измислят стрелят на посоки .Толкова са слаби,че вятъра ги духа във всички посоки.На калпавия ........ вълната му пречи.Не могат да се самоопределят и да имат достойна позиция за каквото и да е.Борисов им казва,че няма да прави компромиси и да се оправят сами. Ама те са кошер и всеки ходи за мед където си иска .Десни били ,само да докопат кокал или прашец.Нищо няма да излезе от ялови политици.Дори и достойнство нямат.