Реформаторите са единственият възможен партньор на ГЕРБ в НС

Ние сме най-силната партия, ще спечелим изборите, сигурен е Цветанов
Обновена: 16 авг 2014 11:31 | 16 авг 2014 10:53, Елка Василева
249
Реформаторите са единственият възможен партньор на ГЕРБ в НС
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Реформаторите остават единственият възможен партньор на ГЕРБ в новото Народно събрание. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

„Реформаторският блок остава единственият възможен наш партньор в един следващ парламент с едно силно дясноцентристко управление. Въпреки различията помежду ни, идентичността и принципите, на които държи всеки от нас, ние имаме много повече общи теми, по които можем да разговаряме“, каза Цветанов.

Още по темата

По-рано тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред БНТ, че изключва съюз с Реформаторите. „Ако ГЕРБ няма 121 депутати – връщам мандата и оставяме Реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно … Изключвам съюз с тях. Те или ще почнат да се държат като нормална партия, или ще отидат да си слушат драгалевския си вожд“, каза Борисов.

Цветанов обясни причината за несъгласията с думите : „Тези условия, които те поставиха – че Борисов не може да бъде министър-председател”.

Цветанов оцени като абсолютно закономерна и адекватна реакцията на председателя на партията Бойко Борисов срещу Реформаторския блок.

„Трябваше да има една реакция на нашия председател, която да бъде адекватна на поведението на реформаторите през последните няколко месеца. Може би реформаторите търсят по този начин някаква идентичност, може би смятат, че с конфронтацията ще привлекат определен брой избиратели. Това обаче ще даде възможност на ГЕРБ да увеличи повече своя електорат, защото ГЕРБ стои отговорно на политическата сцена“, каза Цветанов.

„Ние сме потенциалната най-силна партия, която ще спечели изборите на 5 октомври. Ние искаме да правим политика, а не да правим междуличностни престрелки чрез медиите”, категоричен бе Цветанов.

По думите му от ГЕРБ са готови да говорят с всички десноцентристки формации, които ще влязат в парламента.

„Искаме прозрачност в управлението. Защо да не си обединим усилията за „Южен поток”? Най-твърдата и ясна позиция е тази на ГЕРБ”, добави още Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
11
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Цветанов, защо е толкова убеден, че ще спечели тези избори? Да не би да знае, че служебното правителство, което уж не е про-ГЕРБ настроено ( защото го бил назначил президента, а не те!), ще помогне всячески за добруването на Бойковата партия?
176
0
 
12
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Да се приготвим за връщането на полицейщината и политическия произвол ако ГЕРБ се върне на власт
175
0
 
12
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Ако Цветанов иска да бъде полезен на страната то трябва да напусне политиката, като заедно с него трябва да си тръгне цялата партия ГЕРБ
174
3
 
5
 
! Отговори
БЕЗ ПАРТИИ МОЛЯ! преди 9 години
Кога най-после ще осъзнаем, че ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ е само един, и той е САМАТА ПАРТИЙНА СИСТЕМА на управление всички други проблеми са следствия от този ОСНОВЕН проблем!!!!!!!!! Tрябва да се разпъне голямо знаме с лозунг ПРОМЯНА на СИСТЕМАТА и място пред Парламента, където да се обединят всички подкрепящи идеята за БЕЗПАРТИЙНО УПРАВЛЕНИЕ.
173
0
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Само на Цв. Цв. да не му излезне крива сметката и накрая да не спечелят изборите. . .
172
1
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Цветанов да не лъже. ГЕРБ е показал, че би се коалирал с всеки стига да се докопа до властта. Там единствения проблем е, че никой не е толкова луд да се коалира с ГЕРБ
171
3
 
4
 
! Отговори
Малко ви остана!!! преди 9 години
Истинa е, че всички Партии са групи от бaндити, смятaйки се зa кaймaк нa обществото, зa интелигенти!? Истинa е и товa, че имaт едни същи цели дa трупaт състояние нa гърбa нa нaродa! Тъжнaтa истинa е товa, че те сa ЕДИННИ и сплотенни. Рaзигрaвaт циркове пред кaмерите нa репортерите, сaмо и само дa зaблудят хорaтa и дa спечелят време зa гонене нa техните интереси! ВЕЛИКАТА ИСТИНА е, че времето им изтичa и, че будните хора стават все повече и ПОВЕЧЕ! Вече сме единни и повече от тях!!!!!!!!! Просто е въпрос нa време Партиите да отидат в Небитието! На следващите протести, а те ще са скоро, ПАР
170
3
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЕН ПАРАЗИТ преди 9 години
След всеки фарс(измамата) наречена избори, спечелилата Партия или коалиция поема властта в държавата, а останалите партии СКРИТО я подържат, ИМИТИРАЙКИ, твърда опозиция и отново наблюдаваме стария, до болка познат пейзаж: Бразда, волове, хомот и партиен камшик. ИЗБОРИТЕ, както казваше един са ШОУ ЗА ***", ако искаме промяна на статуквото, а именно скъсване на връзката власт-капитал ... ще се наложи да предприемем действителни и доста по неприятни за статуквото действия!
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя вампир що не е в Белене?
168
3
 
5
 
! Отговори
АБСУРДАН И ПАРТИИТЕ преди 9 години
ДА ПОДКРЕПЯШ ВСЕ ОЩЕ ПАРТИИ ТОВА Е АБСУРД! Твърдя, че това, на което сме свидетели сред българската политическа класа, е нова форма на тежка психоза, която тепърва ще бъде изследвана да се бориш с думи за този, който се надяваш да те избере, да го виждаш, че е преминал ръба на средновековна мизерия, а ти да живееш в безотговорното охолство на гласувани, от самия теб привилегии, и това да не ти прави впечатление, е не само ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, но и БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма друга държава в света,където един осъден с ефективна присъда политик,може да се явява по медиите и да промива мозъците на своите жертви!Обаче на вугаристанците това не им прави никакво впечатление,даже се радват кефят на подобни кривоглави престъпници!
166
2
 
3
 
! Отговори
ПАРТИЙНАТА БАНДА преди 9 години
НАРОДА МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ И БЕЗ НАЛИЧИЕТО НА ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИРОВКИ ПАРТИИТЕ!! Протеста трябва да е на ЦЕЛИЯ ОБЕДИНЕН ДЕМОКРАТИЧЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД, да е БЕЗПАРТИЕН и СРЕЩУ ЦЯЛАТА МАФИОТСКА КЛИКА НА ПАРТИИТЕ !
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kombinaciata m/u bat Cecko i Pevicata Vazelim Muslimom razda nov terminCuci-Mazokoi sha poznae koi e verijkata i koi stiska kamsicite
164
7
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
Този път разбийте БСП и ДПС !!!!!! Може да направихте простотии за 4 години , но тези ви задминаха за година .....
163
0
 
6
 
! Отговори
Буда Ли преди 9 години
Мисля че доста заблудени хора ще гласуват за Цвък и Буда!Стискайте каиша Бойчо Великолепний се завръща да довърши народа.
162
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Цецко бате Боко говори за самостоятелно управление ти за коалиция,ама седнете и се уточнете де,че ми идва неадекватна вашата история.
161
5
 
2
 
! Отговори
и Буда и Господ... преди 9 години
...СА ОТ ГЕРБ!!ОБИЧАМ КОГАТО ВИЯТ ЧЕРВЕНИТЕ *** ОТ УЖАС И БОЛКА!ТОВА МЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ!!!!
160
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аЦецко ,какаво става бе.ти още ли не си в затвора.скорооо,скорооо.
159
1
 
7
 
! Отговори
Митата преди 9 години
Някой чу ли нещо за проверката на 6-те апартамента на Цвинокио? Този *** шофьор си повярва, че е много знаещ и можещ.Преди години по-възрастните знаят как се следваше във ВИФ. Той има претенции за доктор на науките, както и неговия вожд.Като са били много умни да са завършили нещо сериозно. Боко чел "Винету" и на 50г посетил Народния театър с Вежди .Напуска МВР, защото не искал да напусне БКП. Демократи - смешници.
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда не може да управлява сам. Дори със 121 или 125 депутата няма да стане, ако опозицията му отвърне със същите номера с кворума. На него му трябва патерица, обаче РБ не биха били такава. Те няма да се съгласят да гласуват всеки ден глупостите му. ГЕРБ би се опитал да им разбие партията и да им откраде депутати, те ще очакват това. ГЕРБ не могат да общуват нормално с други партии, те са конфронтационни, не могат да преговарят, отстъпват или делят власт. Няма да се получи нищо.