Кадиев стяга преференциален бойкот за листите на БСП

Иска 30% от соцдепутатите да са избрани с преподреждане
Обновена: 19 авг 2014 18:37 | 19 авг 2014 18:22,
32
Кадиев стяга преференциален бойкот за листите на БСП
Снимка: архив Булфото

Червеният опозиционер Георги Кадиев призова социалистите да гласуват масово преференциално на изборите през октомври. Според него само така ще може да се осъществи промяна в БСП и да се даде отпор на "любимците на „Позитано“.

Още по темата
„Моля всеки от вас, който познава читави хора от листата във вашата област, пишете ми. И ако те са готови, ще дадем този отпор заедно“, написа Кадиев в профила си във Фейсбук.

Преференциалното гласуване на изборите за евродепутати през май се превърна в една от големите изненади на вота. БСП пострада най-много, защото благодарение на преференциите, макар и използвани по незнание, номер 15 в листата на левицата Момчил Неков измести лидера Сергей Станишев от първото място и стана евродепутат.

В посланието си Кадиев призовава преференциалният вот да се използва за отпор на статуквото, номенклатурата, партбюрокрацията и абонираните за депутатски места.

„Единственият шанс на БСП да привлича хора е като покажем, че не се страхуваме, не вървим по течението, не се подмазваме на партийни "лидери", а имаме собствено достойнство и извоюваме местата си със собствени усилия. И когато покажем, че този Б отбор е по-желан от любимците на "Позитано", ще докажем, че промяната сме ние, не те“, пише още Кадиев.

Според опозиционера ще е истинско щастие, ако поне 30-ина процента от депутатите в БСП бъдат избрани с преференции. „Апаратът може да манипулира конгрес или национален съвет, но не може да манипулира вас“, отправя посланието си Кадиев и завършва с мото: Промени България, промени БСП, гласувай преференциално!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: БСПизборикадиевлисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
8
 
! Отговори
а преди 9 години
Много неприятен човек.Енергетик.
9
14
 
14
 
! Отговори
Предател=гнус преди 9 години
От всичко най-мразим предателите та били те и от чуждия отбор !!Това са низши същества със силно изразено чувство на егоизъм и алчност! Левски е предвидил само едно наказание за такива !България, цяла една държава е падала и под Византийско и под Турско иго заради предатели!
8
11
 
6
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
......и като се събуди кадиятя-краката му отвити.....
7
22
 
16
 
! Отговори
плюв по Плешундер преди 9 години
Това крайно дясно мислещо нещо не го ли изгониха от партията?
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми кат не искате да гласувате за бспто гласувайте за бойко той ша ва опрай
5
27
 
20
 
! Отговори
Бесепарин преди 9 години
Кадио, предател долен , върви си в Герб !!!!На нас такива продажници не ни трябват !!!! Не знам какво искаш от БСП като точно от там направи всичко което имаш и ти и жена ти !
4
22
 
15
 
! Отговори
жорката преди 9 години
Още ли не са го изгонили този плазмодий? Той ги плюе, те викат божа росица. Няма да гласувам за тази пропаднала партия!
3
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да обеснява на ***, ако успеят да го разберат. Хората които имат мозък в главите няма да гласуват за БСП. Това също е начин да променим БСП и България
2
20
 
13
 
! Отговори
горд гербераст преди 9 години
Това в ГЕРБ никога не може да се случи!
1
18
 
22
 
! Отговори
никой си преди 9 години
Комунизмът си отива! :)