22 партии и 7 коалиции се записаха за вота на 5 октомври

Крайният срок за подаване на документи изтече
Обновена: 20 авг 2014 20:35 | 20 авг 2014 18:41,
67
22 партии и 7 коалиции се записаха за вота на 5 октомври
Снимка: архив Impact Press Group

22 партии и 7 коалиции подадоха в ЦИК документи за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври. Това съобщи пред Dnes.bg говорителят на комисията Александър Андреев. Днес беше последният ден за записвания, крайният срок изтече в 18 часа.

Сред партиите и коалициите, подали документи за участие във вота, са основните политически сили ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака”, ББЦ, АБВ. Документи в последния момент са подали Социалдемократическата партия на Александър Томов, БКП, партията на Илияна Раева „Обединена България”, Партията на Зелените, „Глас народен” на Светльо Витков, „Другата България”, „Нова сила”, „Новото време” и др.

Още по темата
Пълният списък с партиите и коалициите, които са поискали да участват на вота, ще бъде обявен от ЦИК утре по време на редовния й брифинг, уточни Андреев.

Все още не е ясно дали този брой партии и коалиции ще участват във вота на 5 октомври. Централната избирателна комисия все още не се произнесла по редовността на документите на всички формации, които са ги подали. Възможно е ЦИК да откаже регистрация на някоя от тях.

Първи документите си за участие във вота и тази кампания по традиция подадоха ГЕРБ. Основните им конкуренти от БСП пък предпочетоха да направят това днес – в последния ден. Същото сториха и ДПС.

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори ще започне на 5 септември, реши преди няколко дни ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: изборирегистрацияЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Току що чух, че благодарение политиката на БСП ще се отворят много работни места в БНБ... - ще се печатат милиони купюри български левове...
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откраднатите пари от КТБ ще се ползват в деня на изборите.С тях ще се плаща на рони и анадолци.Парите ще се ползват и за тероризъм от страна на ислям ос ти срещу българите и Брус това та -православна църква.Защо патриарха мълчи и отказва да от служи анатема срещу всички замесени в тази тъмна афера,извършени от крадци.Защо митрополитите мълчат и не отказват тази служба.Брюксел и бг. институциите не искат да разкрият престъпниците.Нека патриарха се намеси.Освен да молим Бог за възмездие...
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ и Западна Европа има по 2-3 партии и са си добре. При нас всяка маала с партия. Е няма как да станем нормална Държава.
4
6
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
БСП дълго са се колебали - дали да подадат документи в ЦИК... - но струва ми се напразно са си търкали подметките...
3
3
 
12
 
! Отговори
До Такис преди 9 години
И във *** ли има ДПС? Не знаех, че и при вас е така.Много съжалявам!При нас в България, то вече залязва и скоро ще трябва да си обира крушите.Прав ще излезе Народният съд, че някои хора винаги са били за затвора и никога не е трябвало да стават водачи на партии.
2
12
 
13
 
! Отговори
Христо преди 9 години
Ало, АТАКА къде ги пишете сред основните полити4ески сили?? Имаха едва 2% на Евро изборите. А РБ дето имаха 6% не ги пишете?!?!? Пове4е от АБВто дето имаше 4%?!?! Нещо тази статия трябва да се корегира малко или пак се пише за да се подкрепи някоя партия или сила?!?!
1
21
 
5
 
! Отговори
ТАКИС ЛЕМОНИС преди 9 години
САМО ПАРТИЯТА НА ГЪРЦИТЕ ЩЕ ВЛАДЕЕ *** !! ТОВА Е ДПС !ГЛАСУВАИТЕ ЗА ГРЪЦКАТА ПАРТИЯ !!ДПС СА ГЪРЦИ !!!