Кунева отрече да се е срещала тайно с Борисов

Тя няма да се кандидатира за лидер на Реформаторите
21 авг 2014 09:50, Александър Попов
41
Кунева отрече да се е срещала тайно с Борисов
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева отрече да е имала каквито и да е задкулисни договорки преди изборите с политици извън Реформаторския блок. В ефира на Нова тв тя допълни, че между лидерите на Реформаторите царят работни, дори приятелски взаимоотношения.

Още по темата
"Не съм имала срещи с лидери извън Реформаторския блок. Решенията се взимат от Гражданския съвет и от Изпълнителния съвет, при мен нещата са ясни и мога да гарантирам, че никой не влияе върху решенията им", заяви Кунева.

Тя отрече слуховете, че тайно се е срещала с Бойко Борисов, и допълни, че с него са се чули след евроизборите.

"Тогава той се обади, за да ме поздрави за спечеленото място в Европарламента", каза Меглена Кунева.

Тя бе категорична, че коалиция преди избори не се прави.

"Първо избирателят ще каже дали въобще ни дава шанс да управляваме и с колко процента. Едно е с 4%, друго е с 10% или 15%. Предварителни намерения няма. Докато не минат изборите, ние нямаме мандат да кажем, че ще управляваме. Засега имаме само социологически проучвания, които сочат, че Борисов вероятно ще бъде победител. Мандатът се дава на първата партия и трява да се види има ли тя мнозинство, или не. Бойко Борисов заяви, че няма да управлява без мнозинство, което аз смятам за неправилно", заяви още Кунева.

Според нея важният въпрос е какво ще предприеме Реформаторският блок, ако е получил доверието на избирателите и ако бъде поканен в едно бъдещо коалиционно правителство.

"Ние сме казали, че с БСП няма как да управляваме заедно заради идеологически разминавания. Нашият естествен партньор е в дясно, но не на всяка цена. Ако се стигне дотам, поех ангажимента да направя вътрешно допитване за коалиция", добави лидерът на "България на гражданите".

В заключение Меглена Кунева даде ясен знак, че няма да се кандидатира за лидер на Реформаторския блок, но допълни, че "България на гражданите" ще излъчат свой кандидат при бъдеща напревара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Айван преди 9 години
Кунева лъже, само това мога да ви кажа.
36
0
 
0
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Не вярвам на една дума от тази измамница, която се интересува само от това да се докопа до някой изгоден пост
35
0
 
0
 
! Отговори
Ина преди 9 години
На Мигленка целта й беше да се намести отново в европарламента ама нещо не й се получи, очаквам скоро да побърза да се ориентира към Борисов и ГЕРБ с надеждата, че те ще я вкарат на следващите избори
34
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Реформаторския блок сам си копае гроба, като още държи тази жена, направо не виждам кой ще гласува за партия, която има за член такъв разсипник
33
0
 
0
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
То оставаше Кунева да се кандидатира за лидер, след като на евроизборите избирателите на РБ и показаха специално, че е нежелана
32
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Като я знам Кунева как лъже, като нищо може още утре да се кандидатира за лидер на РБ
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Кунева отрече ли , че от левия и заден джоб стърчи членската и книжка от БКП и досието и в ДС? Това ми е по важно !
30
0
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ДЕТРОНИРАХА Я С НЕВЕРОЯТНА СКОРОСТ!!!КОСТОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИГРАЧ ЗАВЗЕ И РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ВЕЧЕ Е НЕГОВ :D
29
1
 
2
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Само едно ще ви кажа и спирам вече за да не всявам раздор. Моето мнение е че трябваша да изгоните ДСБ от РБ и да се явите без тях, но вече всичко е минало няма как да стане спирам до говора и се моля командира да спре и той с интригите си обслужващи единствено БСП и ДПС. И дано при една бъдеща коалиция с ГЕРБ правилно си прецени тежестта, а не да иска невъзможни неща.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28, Ако беше само ти с мед да те нахраним. Има още 1 млн. пенсионери, които си блъскат главата в стената като теб. При наличието на толкова много кандидати да ни управляват няма бъдеще.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СБОГОМ ГЕРБЕРУГИЕхоооооооо, ай ве братчет, думай! Думай за кой да гласуваме!:)))))))
26
0
 
2
 
! Отговори
ии преди 9 години
За 25г как не видях един свестен държавник?Егати пропаднатата държава ще оставя на децата си. Аз явно нямах акъл да се махна от тук дано те го направят навреме.Тъжно.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СБОГОМ ГЕРБЕРУГИДобре бе, братчет, тъпички сме тук, ай дай ся акъл за кой да гласуваме...
24
0
 
3
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ преди 9 години
Тези не се Реформираха, а се Дефлорираха. . .
23
0
 
2
 
! Отговори
пълна лудница преди 9 години
Една банална истина, която Костов разбра с деветгодишно закъснение. В нощта на изборите през 2009г. беше озарен и казваше, че това, което се случва в България е нова, голяма дясна вълна. Преди това ходи с цветя и бонбонки при Борисов, а по време на управлението на ГЕРБ избираше сигурността пред свободата, подкрепяше незаконните акции на Цветанов и нямаше нищо против подслушванията. Цветанов и Дянков му бяха любимите министри. Гласува лично за избирането на Бойко Борисов за министър-председател.
22
0
 
2
 
! Отговори
джиджи биджи преди 9 години
Не, има нещо наистина много сериозно сбъркано в дясното пространство, щом вместо да ни предлагат някакви положителни теми, те ни обсипват с негативни. Вместо да ни кажат какво предлагат като управленски идеи, те ни занимават с вътрешно- партийни проблеми!
21
0
 
2
 
! Отговори
СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ преди 9 години
Крайно време е да започне чистенето на Авгиевите обори, в които превърнаха България такива муцуни като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Раданов и всички от ***, защото иначе държавата и народът ще загинат.
20
0
 
2
 
! Отговори
хадес преди 9 години
Т. нар. реформатори са загубени без ГЕРБ и обратното. Точно заради това Бойко Борисов непрекъснато се напряга да се обяснява, колко не са му нужни, а радановци пък се правят, че ГЕРБ уж не ги интересуват. Предсрочните избори означават само едно връщане на Бойко Борисов на бял кон, с политически патерици като Реформаторския блок
19
0
 
1
 
! Отговори
куку руку преди 9 години
За дясното у нас вече говоря с омерзение.
18
0
 
4
 
! Отговори
червената шапчица преди 9 години
За съжаление, дотам се докара десницата в България, че да я представляват откровени *** и ***!