Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев

Опитва се да събуди страховете на хората, смята той
Обновена: 14 авг 2014 16:49 | 14 авг 2014 14:35, Камелия Цветанова
111
Борисов изнудва да гласуват за него, скочи Радан Кънев
Снимка: Реформаторски блок

Като силен публичен, но слаб предизборен ход, с който се опитва да събуди страховете и да изнудва хората да му дадат пълната си подкрепа на изборите, без да я има, определи председателят на ДСБ Радан Кънев изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ да състави правителство, ако няма пълно мнозинство от 121 депутати и критиките му към Реформаторския блок /РБ/.

Още по темата
Кънев препоръча на Борисов да осъзнае каква да бъде следващата коалиция, като категорично отрече някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление.

Такива щяло да има след 5 октомври. Радан Кънев отхвърли всяка възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.

На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда и регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов /Народна партия "Свобода и достойнство"/, цитиран от БТА.

Той увери, че кандидатдепутатските листи са почти готови и до седмица ще има вече подписано коалиционно споразумение.

По думите на Исмаилов напредва и подготовката на предстоящия в средата на септември съюзен конгрес на алианса и, според него, е добре да има повече кандидати за председател на РБ.

Радан Кънев, който тези дни се очаква окончателно да каже дали ще участва в надпреварата за лидерството, подчерта, че не се притеснява от конкуренция, била тя в лицето на Божидар Лукарски, председателя на СДС, или на Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите".

Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по по-ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса. Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове, категоричен беше Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците.

Политически показателно е, че докато философията на партийна намеса в назначенията по високите етажи не бъде изкоренена, дори едно добре изглеждащо правителство ще бъде заложник на политически натиск, интриги и "под тях" властта ще се упражнява също по стария начин. В митниците, пътната агенция, строителния контрол са старите партийно обвързани лица, разкритикува Радан Кънев.

Според него, когато правилата са лоши, и добрите хора не могат да свършат работа.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога повече Герб само СДС
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сините не трябва да гласуват за комунистическата пария Герб разработка на ДС
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рамаданчо мачкай герберугите с теб сме само СДС
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Рамадан не сложи ББ и за служебен премиер? Сигурен съм че кабинета щеше да е същият.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
из декларацията за конфликт на интереси на премиерот:1. Страстно любя БМБ и неговите кадри.2. Наредено ми е от прецедента да номинирам Сталинка.3. За всичко се допитвам до ББ-РП,4. ЗА ОСТАНАЛИТЕ НЕЩА СЪМ НЕЗАВИСИМ какво ядене да си избера за обяд, какво да купя от магазина за вечеря, избор на костюм и обувки - всички в син нюанс, с червена връзка :-)
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По навик Буда рекетира РБ!
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-страшно от управлението на комунисти е само управлението от бивши комунисти
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце препоръчва ББ на Бриго Аспарухов,който пък го препоръчва на КобурГебски и Буда става главен секретар на МВР...После Доган предлага за ГЕНЕРАЛ Буда на Гоце и Гоце му ДАВА генералско звание...После ББ предлага на Гоце да даде орден "Стара планина" на Доган...
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ КОМУНИСТА БОРИСОВ! ДОЛУ ЧОВУКА НАГРАДЕН С ОРДЕН ЗА УЧАСТИЕТО СИ ВЪВ ВЪЗРОДИТЕЛИНЯ ПРОЦЕС!
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хора от Протестна мрежа щели да участват в избориня борд? къде са сега протестна мрежа да критикуват назначенията? защо след като се разбар че правосъдният министър няма адвокатски права не протестираха? ЗАЩОТО ПРОТЕСТИТЕ ГИ БЕШЕ ОРГТАНИЗИРАЛ БОЙКО КОЙТО РАЗДАВшЕ ПАРИ И затова не моЖА ДА събеЕР нАД 400 човека сутрин, и 5000-6000 вечер, докато февуарските протесит срещу него събраха по 30 000-40 000 души
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всеки ден докато служебният кабинет е на власт стават все по-ясни политическите назначения на Герб, голямата политическа чистка която развъртяха и че Протестна мрежа би трявало да се нарича Проституираща мрежа. Защо никой не протестира срещу назначението на Близнашки. Как тихомълком бе назначена Медарова? Ами Ваньо танов? ами това че за дав дена бяха сменени десет областин управители? Ами това че кмет на варненсак област беше арестуван показно?
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евала на радан, само така дръж го тоя *** Батмана на къса каишка - 1) ние сме готови на Южен поток ако е по правилата на ЕК - реплика на Бойко борисов - никакъв южен поток, така ще сме зависим от Русия.2. Бойко е готов да пуска шистов газ и да изтрови Добруджа - никакив такива3) От дев седмици имаме служебен пМВР шеф и почнаах показните акции - МВр връхлетя да бие 90-годишни баба и дядо, обръкла къщата.4) осъден престъпник (Цветанов) ще участвна като организатор в политечската камп.
78
3
 
4
 
! Отговори
jojo преди 9 години
Значи по-големи *** и по-голяма помия от комунистите и ДС дето управляват всичко в тая държава нема, ама и вие Радане и всички тоя измислен блок сте смешници и не можете да се изпъчите силно като европейска формация, Костов е тъмна фигура имаща общо със СССР и КГБ, кво излиза, духаме супата.....всички партии са изходени от едно място - КДС сиреч КГБ
77
1
 
5
 
! Отговори
passenger преди 9 години
В плявата от посредствени коментари и махленски заяждания, видях един - #51, който е много умен и има фундаментално значение за съвременното общество. Позволявам си да го копирам тук: "В Youtube ФСБ и Тодосий Спасов имат по 30 000 гледания, а Криско и Азис - по 3 милиона. Според теб как трябва да се държат Теодосий и ФСБ? Като хора без Грами и световна слава ли? Престанете с това мерене на проценти! Те НИЩО не значат! Тежестта и самочувствието са другаде."
76
5
 
2
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Бойко може да бие всички защото е каратист и футболист.
75
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си безподобна , Раданчо. По-точно определение не можах да измисля.
74
4
 
9
 
! Отговори
342 преди 9 години
Лукчо от Луковит и бате му Бойко са истинските комунисти, не Иван Костов. А това удриии е запазена марка на гербероидите и луковите глави.
73
5
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ=0 преди 9 години
Погледнете историите на всички лидери и депутати от ГЕРБ ! Всичките са направили пари по времето на "великия преход" 1990-1997г. и болшинството са свързани с БСП и ДС ! На всички възлови места в правителството на ГЕРБ и ДАНС бяха хора на ДС и роднини на ЦК на БКП !!! Ето за това ГЕРБ НЕ ПРОВЕДЕ НИТО ЕДНА РЕФОРМА В ТОТАЛНО ИЗОСТАНАЛА БЪЛГАРИЯ С ЦЕЛ МОДЕРНИЗИРАНЕТО Й !!!Няма и да направят !!! ЕДИНСТВЕНИТЕ ИЗИСКВАЩИ И ПРЕДЛАГАЩИ РЕФОРМИ СА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ,но те си нямат медии за да се хвалят!
72
14
 
4
 
! Отговори
от Луковит преди 9 години
Реформаторския блок са комунисти и искат само да злепоставят Бойко но Бойко ще им разкаже играта на мръсните комунисти Удрииии Боце комундрелите на Иван Костов и БСП
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой какви стрАхове се опитва да засили,но току-що случайно погледнах резултати от изследване за изборите кой за кого ,ами ГЕРБ събира толкова колкото БСП и ДПС заедно а доколкото знам ББЦ са склонни за подкрепа на БСП не на ГЕРБ,които и с "реформаторите"начело с кака Пръмова нямат шанс да управляват дори и "реформаторите'заради интереса си да си плюят на суратите,което ще бъде представено като "жертване за България",а пък ако влязат и "националистите" с ВМРО-то и АБВ ББ пак ще е опозиция