ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов

"Не повече от пет ще са партиите в следващия парламент"
Обновена: 25 авг 2014 14:05 | 25 авг 2014 11:29, Камелия Цветанова
189
ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще има втори управленски мандат с премиер Бойко Борисов, закани се зам.-председателят на партията Цветан Цветанов по bTV.

Още по темата
Той обеща, че всичко започнато по време на първия мандат на ГЕРБ ще бъде продължено и като приоритети в управленската програма, която ще е готова през септември, посочи инфраструктурата, образованието, европейското развитие, сигурността.

„За да има промяна на това, което се наблюдаваше през последната година, трябва да имаме над 121 гласа. Аз съм убеден, че ще имаме“, заяви Цветанов и прогнозира, че в следващият парламент ще има пет партии. 

Според него не е правилно да се твърди, че служебното правителство готви служебна победа за ГЕРБ.

„Предишното правителство не успя да се справи с купуването на гласове и няма как сега който и да е премиер да не направи промени, за да гарантира честността на изборите, а областните управители ще са гарант, че няма да се купуват гласове, защото МВР абдикира от това“, коментира политикът.

Той не даде заявка, че се готви отново да оглави вътрешното министерство.

„Когато е ясна управленската програма, няма значение кой е съответният министър, важен е капитанът на отбора”, отсече той, но все пак припомни успехите си.
 
„Когато бях вицепремиер и министър, отвличанията спряха, имахме въоръжени групи за поръчкови убийства, заловихме тонове наркотици”, подчерта Цветанов, след което се похвали и с признания от силовите органи на други държави.

Според него сега обаче това, което е останало като наследство в МВР,  е трагично - убийства, побои, въоръжени грабежи.

„Ако ГЕРБ получи силно мнозинство, лидерът ще реши кои ще бъдат министрите му. Когато ГЕРБ спечели изборите и е лидер в това управление, ще бъде лидер и в управленските решения”, коментира още Цветанов.

Според него политическата сила трябва да мобилизира максимално усилията си, за да има 121 депутати и да управлява с тези, с които говори на общ език.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че след 5 октомври Реформаторският блок отново „ще седне на една маса с лидера Борисов”.

„Реформаторският блок беше прекалено рязък, остър, непоследователен. През октомври пак трябва да седнат на една маса с Борисов”, призова Цветанов.

Той съобщи, че ГЕРБ ще регистрира 480 кандидат-депутати, като повечето ще са ясни до края на седмицата.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи, както и заместникът му Цветанов.

Според Цветанов правителството на Пламен Орешарски, след като не подписа Споразумението с Европейската комисия, е лишило от възможността общините и изпълнителната власт да ползват средства от новия финансов програмен период.

По думите му средствата в новия финансов програмен период 2014-2020 г. са в размер на 32 млрд. лв. и може да не бъдат усвоени.

„В момента 2014 г. и 2015 г. се очертават нулеви заради това, че 2013 г. тези, които казаха, че са експерти, и тези, които се противопоставят на това, което правеше ГЕРБ, не можаха да постигнат ей това споразумение”, коментира още Цветан Цветанов.

След като се заля с кофа ледена вода в подкрепа на децата с аутизъм, той заяви, че ще направи и дарение от 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bTV е скапана и корумпирана телевизия и депутатите бързо го забелязаха и сега всички от тях депутатите си изливат глупавите мнения и помията върху българския народ в ефира и. Физкултурника докато мълчеше изглеждаше по-интелигентен. Сега си разпространява глупавото мнение по тази анти-българска телевизия. Още помним как Миролюба Бенатова плюеше по българите и подкрепяше *** и турци в ефира на тази телевизия. И одобрението на това от шефовете и.
52
3
 
24
 
! Отговори
мокри сънища преди 9 години
Гладна кокошка просо сънува! Та и тоя доказан престъпник, осъден ефективнона 4 години затвор, сънува, че ще отърве решетките и че престъпната му групировка, кой знае защо минаваща за политическа партия, ще спечели изборите! Няма да стане твоята, мерзавецо, няма! Хората прогледнаха, и продължават да проглеждат!
51
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!
50
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудничко!! Народът излезе спонтанно на площадите и ги изгони с камъни, те се готвят пак да го яхнат. Явно, ние българите сме мазохисти! И двамата плачат за затвора....
49
5
 
4
 
! Отговори
др. Ох, Боли преди 9 години
До bikoПий хапчетата, че си качил кръвното на 180/140
48
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 53Е не можаха да го осъдят червените кхмери, дори не можаха да му повдигнат едно сносно обвинение, гад ***, наричаща се НМ! Фактите са си факти!
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пази боже !!!
46
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фактите са неоспорими - ГЕРБ гради а бсп и компания само руши
45
15
 
6
 
! Отговори
мечо грух преди 9 години
До ккИ какво е сериозното престъпление? Защото се сещам за един друг, също осъден, дето е давал секретни папки на мафията,, ама неговото сигурно не е толкова сериозно като на Цветанов. Та дай да чуем това сериозно престъпление, тръпна от любопитство :)))
44
7
 
24
 
! Отговори
Somebpdy преди 9 години
Цветанов, ти не трябваше ли да си у затвора вече?
43
8
 
15
 
! Отговори
ху'явей преди 9 години
Давай, Цецо, мачкайи Българит.....ъъъъ..така де, комунистите!С теб сме до последния ти заседателен ден!
42
6
 
27
 
! Отговори
кк преди 9 години
Има една българска поговорка за лудия и зелника. Не е престъпник този, който има реална присъда и то за сериозно престъпление, а тези, които му дават трибуна за изява. Вместо нашата журналистическа гилдия да са заеме с въпроса "КОЙ?" предложи ЦЦ отново за шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, те го канят в телевизии и радиа да обяснява колко е велик. Нема такава държава!
41
8
 
28
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Цветанов (тази гад) нали е с ефективна присъда?? или се бъркам.Ако е с присъда за какви избори въобще говири.Марш в затвора ГАД ***.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28Ne, iskame chestni, otzivchivi, predani na naroda, hora, koito gi e izbral, ne da se misljat za bogoizbrani, da ne pravjat zakoni, koito da utvarzjdavat naglite im, izbshto - ds sa hora, ne vultsi, kakvito sa ni upravnitsite veche chetvurt vek, hej, robski bulgari!
39
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цуцик, ледената кофа ще ти се види детска игра. Ако се върнете на власт - ще има камъни по манерките...
38
5
 
25
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Цв. Цв. Ти си осъждан престъпник и по закон нямаш право да си във властта, нито да се чеплезиш наляво надясно като политик и/или бъдещ управник.Никога повече ГЕРБ!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реваншизъм до дупка !
36
4
 
26
 
! Отговори
Заимов преди 9 години
Цецо, твоята партия привитизира 1/3 от Българското енерго!Защо си мислиш, че народът пак ще ви избира??Отивате в *** на политическите *** и списъка с националните предатели !!!
35
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как сте червени *** ?? заработвате ли си надника продажници прости ??
34
19
 
10
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Бойко и Цецо се връщат и ще им се стъжни на другарите - този път няма да има жал!