Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията

Плевнелиев: Ще смени само няколкостотин души от стохилядната администрация
27 авг 2014 14:00,
107
Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията
Президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова участваха в откриването на комплекса при гробницата на Хонорий до базиликата "Света София" в столицата. Снимка: БТА

Служебното правителство е добре скроено, то действа и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията, заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти. Той посочи, че служебното правителство е на България.

Президентът обаче допълни, че, от друга страна, не може да се връзват ръцете на едно правителство, когато то е преценило, че има хора, които трябва да бъдат сменени.

Още по темата
Като пример Росен Плевнелиев посочи назначението на ген. Ваньо Танов за директор на агенцията "Митници". Президентът беше категоричен, че не познава "друг шеф на митниците в цялата история на демократичния преход на България досега, който да е е сложил рентгени на всички граници, измервателни уреди на всички тръбопроводи, петролопроводи, пристанища и на десетки хиляди бензиностанции", както и да е събрал повече пари от него.

В един труден момент за нацията, когато приходите са на дъното, когато бюджетът изначално е сгрешен нарочно, когато митниците са неефективни, посочете ми една по-достойна кандидатура, каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той допълни, че става въпрос за спешни мерки за стабилизиране на "пробития бюджет и пробитите приходи", които чрез една актуализация на бюджета ще бъдат ревизирани, защото по думите му без ревизия на бюджета в държавата няма да минем.

За назначенията на служебния кабинет президентът заяви, че те са значително по-малко от тези, извършвани от други правителства.

Според него статистиката показва, че правителствата са преназначавали десетки хиляди служители в стохилядната българска администрация, а служебното правителство ще назначи не повече от няколкостотин.

Това е нищожен процент на фона на всичко останало, което правителствата са правили, посочи Плевнелиев. За него това е доказателство, че служебното правителство действа експертно и надпартийно.

Самият начин, по който беше "скроено" и подготвено служебното правителство, доказва това - има от крайно леви до крайно десни представители в него, отбеляза Плевнелиев.

Той посочи, че при сформирането му се е погрижил да покрие целия спектър на българското общество.

Dnes.bg припомня, че БСП остро критикува служебния кабинет, че не просто подменя кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива – от министерства, политически кабинети, агенции до регионални структури, методично, последователно и абсолютно безцеремонно.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е категоричен, че нито един човек не е изпратил в служебното правителство от ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинета е толкова надпартиен, колкото Роска е независима от Свещената Тиква!
32
2
 
11
 
! Отговори
бастун преди 9 години
аман от *** кабинети , и кабинетчици, лайняри , ломпундери, реформатори , които само гледат да си напълнят повечко джобовете, да откраднат повечко , и усърдно се стараят да излъжат повечко народа, сега са на световно по надлъгване,а после.... който и да вдигне байрака дръжката му е все в гъзъ, амо огледайте се назад , и ще разберете какво ни чака, всичките ни политици са от една *** бълхи
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още една лъжа на човека ,оказал се по недоразумение на найвисоката длъжност в държавата.Всяка изречена от него дума е лъжа,съчинена извън неговия кабинет,която той повтаря като папагал.След толкова много престъпни гафове е време да си подаде оставката.Така правят уважаващите се хора,но види се той не е от тях.
30
1
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Ти си пълен олиго*рен, какъв другар, каква партия майка, какви 5 лева бе ***? Като нямаш аргументи започваш да сочиш този и онзи като партиен функционер, а? И съм на 30 ***, каква пенсионерска възраст...
29
1
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Неграмотноста, не е просто правопис има много изяви.
28
0
 
13
 
! Отговори
Плевнелиев преди 9 години
Вервайте ми, надпартийни са, Боко само на мене ми бие шамари зад врата, а аз им бия на тях. Виждате ли, надпартийни са.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли са богоизбраните???? Тези от снимката освен да крадат не знаят нищо друго, а Фандъкова знае руски стихове БЕСЕПАРКА
26
2
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
До Доктор Сър ПичукЩо питаш, да неби в американското да не плащат добре и да искаш да смениш работата?Няма как не взимат неграмотници с пет реплики в речника.Сори.
25
1
 
19
 
! Отговори
млад протестър преди 9 години
До вчера бихме тъпаните и надувахме свирките на площада, днес станахме министри
24
15
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Другари колко ви плаща руското посолство за да плюете във форума??Знаете, ли че в момента в русия ифлацията гони 20% на годишна база и рублите, с които плащат се обезцеляват със скоростта на светлината??Вън рубладжиите от България!!!
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинетът е абсолютно партийно подчинен, това което искат ГЕРБ и Плевнелиев, това иска и кабинетът. Било то за тегленето на заеми от МВФ, обслужването на вашингтонските амбиции, натовските амбиции, желанията на Плевнелиев, Борисов и кабинетът се припокриват едно към едно. Когато служебния кабинет удари контра на Плевнелиев и не се съгласи да изпълни заповедите на Борисов, елате и ми се обадете.
22
22
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Ама какво им се обяснявате на тези гейтари позитански бе, ей! РЕЖЕТЕ ДО КОКАЛ ВСИЧКО ЧЕРВЕНО! ТЕ като поголовно уволняваха всички и си слагаха техни кадри, да не би да ви даваха обяснения!
21
3
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
И този индивид се мисли за "велик"? Ха хаха! Пълен некадърник! Досега този имаше поне 50 причини да е свален от поста и да отговаря пред закона за държавна измяна! Този постоянно работи за олигарсите и против държавата - спомнете си срещата му с турския "държавник", на която бяха изгонени българските журналисти; спомнете си изявленията му пред чужди медии, че е от ГЕРБ; спомнете си срещата му с шефа на един от монополите, докато държавата водеше битка с тях..... Срам, Плевнелиев! Жалък и нагъл!
20
3
 
13
 
! Отговори
информист преди 9 години
Всеки противник на болшевишката Американска хунта, която с поредната си червена революция превзе Киев и предприе действие на изтрбление срещу мирното население и деца на Украйна, да заповяда днес на протест пред МО на Протест.Да се запознаем, да обеменим идеи и мисли, да кажем ДОЛУ на откритото финансиране на ислямисти и превратаджии от врагове на човечеството!Да покажем ясно, че неподкрепяме това слугинажно правителство на Престъпна Мрежа и Шорос, бизнесменчета и лакеи на Отворено Общество
19
4
 
24
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Кабинетът е партиен на българоубийеците от герб доказват го назначение като онзи служебен министър Щонов които иска да увеличи тока.Служебно правителство назначено от некадърния ни президент Роско Плювналиев със всяка тяхна стъпка доказват ще изпълнят поръчка на герб и в частност на бойко тиквунякиш и малоумният президент плювналиев
18
5
 
20
 
! Отговори
баба тонка преди 9 години
Какъв наглец!
17
4
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
И все пак г-н президент (с малка буква,защото е дребна душа), все су мисля ,че ролята на правителството е да подготви избори, а не да подменя кадри в администрацият. А ако за 2 сед. те оцениха хората аз предлагам да няма избори и да ги оставим да управляват. По знаещи и можещи от тях няма,а и няма да храним парламент,а и вас може да ви няма...ех ще настане такъв живот,че само си викам дано.
16
6
 
28
 
! Отговори
EUSSR преди 9 години
Кабинетът е на ВЕИ мафията.
15
5
 
30
 
! Отговори
55555 преди 9 години
О не кой казва че сл.правителство е на България- то е на ББ. Доста народ уволниха все неудобни за Бойко. И това ако не е отмъщение . Този човек много злобен бе леле дано не стане премиер.
14
6
 
36
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Кабинет на "Матряла". Кабинет на чалгата!