Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията

Плевнелиев: Ще смени само няколкостотин души от стохилядната администрация
27 авг 2014 14:00,
107
Кабинетът е надпартиен, доказва го и с назначенията
Президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова участваха в откриването на комплекса при гробницата на Хонорий до базиликата "Света София" в столицата. Снимка: БТА

Служебното правителство е добре скроено, то действа и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията, заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти. Той посочи, че служебното правителство е на България.

Президентът обаче допълни, че, от друга страна, не може да се връзват ръцете на едно правителство, когато то е преценило, че има хора, които трябва да бъдат сменени.

Още по темата
Като пример Росен Плевнелиев посочи назначението на ген. Ваньо Танов за директор на агенцията "Митници". Президентът беше категоричен, че не познава "друг шеф на митниците в цялата история на демократичния преход на България досега, който да е е сложил рентгени на всички граници, измервателни уреди на всички тръбопроводи, петролопроводи, пристанища и на десетки хиляди бензиностанции", както и да е събрал повече пари от него.

В един труден момент за нацията, когато приходите са на дъното, когато бюджетът изначално е сгрешен нарочно, когато митниците са неефективни, посочете ми една по-достойна кандидатура, каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той допълни, че става въпрос за спешни мерки за стабилизиране на "пробития бюджет и пробитите приходи", които чрез една актуализация на бюджета ще бъдат ревизирани, защото по думите му без ревизия на бюджета в държавата няма да минем.

За назначенията на служебния кабинет президентът заяви, че те са значително по-малко от тези, извършвани от други правителства.

Според него статистиката показва, че правителствата са преназначавали десетки хиляди служители в стохилядната българска администрация, а служебното правителство ще назначи не повече от няколкостотин.

Това е нищожен процент на фона на всичко останало, което правителствата са правили, посочи Плевнелиев. За него това е доказателство, че служебното правителство действа експертно и надпартийно.

Самият начин, по който беше "скроено" и подготвено служебното правителство, доказва това - има от крайно леви до крайно десни представители в него, отбеляза Плевнелиев.

Той посочи, че при сформирането му се е погрижил да покрие целия спектър на българското общество.

Dnes.bg припомня, че БСП остро критикува служебния кабинет, че не просто подменя кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива – от министерства, политически кабинети, агенции до регионални структури, методично, последователно и абсолютно безцеремонно.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче е категоричен, че нито един човек не е изпратил в служебното правителство от ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахахахахаГотин виц Плевня. От душа се смях.
12
6
 
19
 
! Отговори
Шишковиц преди 9 години
Направете го г-н Президент, вие сте длъжен да консолидирате гражданските движения в един униформен импулс в името на енергийната ви стабилност!!!Вие трябва да покачите цената на услугите в ел. разпределението с поне 50%, така че хората да са спокойни, че нямя да има фалит, че държавата е стабилна, че системите са хармонзиирани и икономиката силна !!С вас съм!EVN CEOШишковиц
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кабинета е над партиен съгласен съм с Плевнята но показва че е президентски тоес соросоидски
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентът беше категоричен, че не познава "друг шеф на митниците в цялата история на демократичния преход на България досега.Добре де! Няма да питам къде са парите.
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага ти повярвахме,***,че кабинета е надпартиен.Когато се научиш да уважаваш повече хората и да не ги смяташ за стадо овце,които са готови да смелят всеки буламач,който им поднесеш,тогава може и да ти повярваме за нещо.
8
24
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Най-важната задача на кабинета е да защитава американските интереси в България.Браво на правителството, че с действията си уби проекта южен паток.Да живее САЩ, долу русия и евразийския съюз!!!
7
3
 
24
 
! Отговори
примерно преди 9 години
Тук, в усойните сенки на Витоша, братя и сестри, далеч от медийна пропаганда, обществено разделение и лицемерие,ние изготивхме предварителен проекто-плам за иницииране на организирани, а след това и спонтани действие, с които да тръгнем на последена битка със мафиотско-мутренско-олигархичното задкулисие, което държи родината в иконмическия колапс 3-то десетиелетие!Започваме с протест днес пред МО,1830 hours, срещу американския воннен боутш в БългарияСлед това на 8ми септември отново протест !
6
6
 
26
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПО-ГОЛЯМО ПОСМЕШИЩЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ОТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ПОДЛОГАТА НА БУДА БОРИСОВ ИЗБРАН С ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ВОТА ТОГАВА Я НЯМАШЕ СОРА!!!!ТАКА Е ТЕЗИ КОИТО СЕ НАЗНАЧИХА НЕ СА КАДРИ НА АБВ И ГЕРБ НЕ СА :DDDDD
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само едно не разбирам как момците и девойките от служебния кабинет навлезнаха толкова бързо в материята и прецениха кой става и кой не, че смениха сума ти народ за една седмица
4
3
 
34
 
! Отговори
Тиквун преди 9 години
Ало Роско...Ало Ваньо...Абе това му ЕГН, не му е телефона...Надпартиен е кабинетът...
3
3
 
34
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ей това е най-новият виц!
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преродената ирландска пастирка пак се изложи ...
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе да!