Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите

Нямаме нито една нормална партия, заяви Михаил Константинов
27 авг 2014 17:31,
84
Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите
Снимка: архив Булфото

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформи правителство. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред агенция „Фокус“. По думите му това би се отразило зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Според Константинов политическите партии се състезават само с листите си, а не с политически послания.

"Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности, характерни за един управленец“, заяви той и допълни, че в страната няма нито една нормална политическа партия.

По думите на Константинов естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок, тъй като ГЕРБ ще има между 100 и 105 депутати, което ще е недостатъчно за сформиране на кабинет.

Той определи като рекетиране на избирателите заявената позиция от ГЕРБ, че ако партията няма 121 депутати, няма да участва в управлението. “Смешен и натискът на Реформаторите върху ГЕРБ “, смята експертът.

Според Константинов е ясно за всички, че БСП ще загубят изборите.“Те се опитват да ги загубят на макс, което в крайна сметка си е тяхна работа, да губят както искат“, допълни още той.

Математикът изрази надежда, че партийните листи могат да бъдат пренаредени чрез преференциалния вот и ще бъдат нарушени партийните сметки.

Според математика следващия парламент ще има между 4 и 6 партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааааа,професоре,светна ли ти най-после пред очите.До скоро всячески подкрепяше една определена политическа сила в чиито състав има доста хора със съмнителна репутация и определено неадекватно поведение.Хубаво е,че има прогрес в мисленето ти.Дано се отворят очите на повече хора и тогава ще има надежда и за по-нормални партии и за по-нормална държава.
47
20
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
И да шлякате минусчета, тролчета червени, това е положението. След 40 дни ще сте безработни.:)))))))))))) И ще имаме форуми без ***!! Кефффффффф!!
46
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво правителство бе Константинов? Ти луд ли си? Щото аз не съм! Писна ми 25 години да гледам и слушам все едни и същи политически мутри,включително и ти,да ме лъжат,че ще ме оправят! Е вярно,оправиха ни! Срама нямате ли? 1989 година бях на 22,сега сметни на колко съм и ми кажи,ти ако си на мое място ще гласуваш ли? Ама не лъжи,кажи си честно!А дано се продъни тая скапана държавица и нито един политик да не остане!
45
2
 
10
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
KATO GLASUVASH ZA GERB BALGARIA SHTE FALIRA .NA BORISOV MU TRIBVAT KREDITI-PONE 5-6-MILIARDA.HA SEGA POZNAI OT 3 PATI ZASHTO MU SA.
44
8
 
27
 
! Отговори
проба-грешка преди 9 години
Печели ГЕРБ изборите и започват самозапалванията
43
6
 
18
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
тъпите политици си мислят , че някой ще ходи да гласува - НЯМА ДЪРЖАВНИЦИ в БЪЛГАРИЯ ! НЯМА ДА ГЛАСУВАМ !
42
9
 
26
 
! Отговори
ММММ.. преди 9 години
ТОЗИ ДЪРТАК ТОЛКОВА МРАЗИ БСП ЧЕ Е ГОТОВ ДА ГОВОРИ ВСИЧКО КОЕТО МУ КАЖАТ ПРОТИВ ТЯХ МОЖЕ ПЪК НЯКОЙ ДА МУ ДАВА ПАРИ ЗА ДА ГО ПРАВИ
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Златна ти уста проф. Константинов. По-добре да нямаме, така ще гледаме само чистки от Близню и Плевника но не и загробване с нови дългаве.
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък си мисля,че е най-важно да се изтеглат некви нищо и никви 5-6 милиардчета вересия,та да мое Веждю,Кеца и разни други там,дърти и алчни гнусотии да си земат милиончетата!Голем праз,че Законът не позволява това!Той не позволява и полицаи да се бият,ама Веждю си ги цели у десетките!Требе да се внимава,да не си посегне човекът!
39
2
 
7
 
! Отговори
ефреитор преди 9 години
нямало нормални партии ха ха от 30 годе ясно стига след изборите грабчваите тепата и калашников още 30 год ще издържите ли
38
11
 
6
 
! Отговори
Орлин преди 9 години
Лошо е, когато един уж дясно-мислещ човек, като проф. Михаил Константинов, при това претендиращ да е сред най-интелигентните от нас, заради прекомерното си его и защото прекалено си е повярвал, че може да дава оценки за всичко,припява ченгесарската пропагандна теза "всички са маскари". Има една политическа сила, която прави политика и отправя политически послания и тя се казва Реформаторски блок. Трябва да си или сляп и глух, или лично заинтересован, за да се правиш, че не виждаш разликите.
37
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"И в този "труден" момент нямаме друга алтернатива освен да се коалираме с ДПС". Бъдещо изказване на Б.Б. след 2 месеца. Каква държава само - балами, опорни точки и марионетка за президент! Гнус!
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте млади и образовани, бягайте от България. Иначе ще си погубите младините. България няма да се оправи в близките 50 години
35
3
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ще им се на гербистчетата да управляват вечно със служебното правителство и да казват - това не сме ние!
34
18
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Тролчта бре червени, мамини сладки, нали виждате как времето си върви?? И трудовата борса приближава със страшна сила. Останаха 40 дни. Утре ще са 39......
33
3
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов ще оглави листата на ДПС в 24-ти МИР в София, съобщава "Преса". Симеонов заемаше най-висшата военна длъжност до 30 юни т.г., когато изтече мандатът му и той премина в запаса."СРАМ И ПАДЕНИЕ !!!
32
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е поредния автогол на президентката... Това е публично, зрелищно харакири! Ваньо ЕГН-то, комуниста, милиционера, доносника и откровено глупав човечец най- достойния в държавата!? Майко мила...! И пак всичко ще се забрави, пак от едното влязло от другото излязло... Мат'рял... Безнадеждна страна, обречен народ. Бягайте!
31
1
 
15
 
! Отговори
sev преди 9 години
Да допълня, хем ще са млади, хем ще са красиви и отгоре на всичко ще работят за западни компании за по 10 000 $ месечна заплата. Това на бай-Иван няма да му хареса, той ще си иска някой мазен тип като Станишев, някой неук дембел като Борисов или безскруполен лъжец като Бареков. Това е положението
30
2
 
6
 
! Отговори
Дано преди 9 години
се окажеш добър пророк! Нямаме нужда от ненормалници, ЕНП, ПЕС, Кремъл, Вашингтон все тая-*** някакви се самопредлагат на сергията, ама вече никой не ги иска.
29
2
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Ами така е, но народът си иска чалгата и простотията. Както се казва - глас народен, глас Божи.Което е по-младо и по-читаво да хваща пътя далеч от тук.*** няма да се оправи поне още 500 години.